Wednesday, June 29, 2011

.segmen bersilat di dapur | ikan masak kicap

.

Salam.

Tengahari tadi, mama tak sempat masak. Kebetulan memang mama puasa. So, takkan lah nak suruh mama masak kann.. Sebelum tuh mama dah pesan dekat I, suruh goreng ikan. So lepas mama pergi kerja, I pun pergi lah dapur. Goreng ikan yang mama suruh.

Tengah tengah goreng ikan, mama call lagik. Mama suruh ikan yang I goreng tu, masak kicap. =.=' OMG! To be honest, I memang kureng sikit pandai masak lauk pauk neh. Memang lah Ikan Masak Kicap tuh simple tapi kalau TAK RETI, memang lah TAK RETI. T_______T 

Tapi masa mama call tuh, mama cakap lah, potong bawang.. bla bla blaaa... Kalau mama tak bagitau cara nak masak pun, I sebenarnya boleh fikir secara logik. Tak pun gugel sudehhh. Hakhak. Tapi agak agak lah woii. Masak kicap pun takkan nak gugel. =___="  Memang senang je pun nak masak Ikan Masak Kicap. Tapi I neh lebih cenderung nak buat kek lah, kueh lah, puding lah. Bab bab lauk pauk neh macam.... Errr..tak pe lah. Mama je lah masak. Kikikiki. :-P

Tapi tadi mama dah suruh, I pun bersilat lah dekat dapur. Siap bersilap. Oh mennnnnn.. Hahaha. Memula malas ah nak cakap I masak apa. Nanti orang cakap, Ek elehhh...masak ikan masak kicap pun kecohhhhh! Kannnn....? Tapi adik I neh memang mangkok ayun tengkorak ayam. Suke nak kantoikan. Mencik tawwwww! Lepas I masak, adik I siap cakap, Angah, tanak amek gambar ke? Nanti boleh masuk dalam belog. Cilakak woii perli hakuuuuuuuuuuuuu! Zzzzzzzzzzzz! =.="

Klik lah kalau nak baca. 
Heeeeeeee.
(Adik I - Muhammad Adib bin Baharom)

Lepas tu, boleh pulak mama I tagged I dekat pesbuk. OMG. T__________T Lepas tuh, tetiba jer 2 mangkuk (adik adik I yang sengal) nak komen. Ada jer komen dia nak menganjing I. Dem ah.

 Klik sendiri.

Klik sendiri jugak.
Keh keh keh.

Tapi antara semua komen, I paling suka komen neh.

Ok bai.
(malu)

*Kena belajar masak lagik neh, kang mak mertua reject!*
Tapi ashane nak masak kalau adik I suka menganjing?
Hilang semangat =.="

24 comments

cikbintang said...

biasa r tu sis...
cikbintang yg sorg je gegurl dlm adek bradek ni
5 lelaki mengnjing..
tabah sggh idupku ekeke

intanurulfateha said...

@cikbintang

tekanan tauuu ashamni >.<

emieysandra said...

kelakar la sis ni, huhu~

intanurulfateha said...

@emieysandra

heeeeeeeee :p

enyheartsdiamond said...

ehem2.. mama da kasi green light tu :D

Eazy Izzuddin said...

saya pun kena memasak...
praktis2 ok dah..
xD

♥CIK SHA♥ said...

ekeke..takpe..pelan2 blajo..nnt dah kawen kompom terer terus masak..;p

NoRMa aZurA iSMaiL said...

hehehe...bole jew..yg penting..rajin mencuba n rajin masuk dapur..nanti mesti terror...

Siti Zulaika Muhamad said...

yes, komen i masuk belog U ..yes!kah3...i pulak masak lauk dah ok..tp kalo kueh muih..selalu kantoi~!

jia said...

haha.. xpe, nty blaja gn mak mntua ea.. lg sng nk msuk.. hehe

Are-Gya said...

INTAN! practice make prefect!! chaiyok2..agya pon x pndai..da kwen br masak..huhuhu..tp hubby kate..
"kate tak tau masak..ni ok je"
walaupon 'ok je' tp da ckup membanggakan.. ala Dak Ipan kn syg kamu..kompon dia layan je..huhuhu

intanurulfateha said...

@enyheartsdiamond

hahahaha :D segan lah

intanurulfateha said...

@Eazy Izzuddin

kalau suami isteri masak sesame kt dapur mesti lg best kan kan hihi

intanurulfateha said...

@♥CIK SHA♥

tu la pasal. bese mcmtu kan kan :D

intanurulfateha said...

@NoRMa aZurA iSMaiL

wish me luckkkkkk! ^^,

intanurulfateha said...

@Siti Zulaika Muhamad

i suke buat kueh3
tp takkan la ifan hari3 makan kueh kek roti bagai >.<

intanurulfateha said...

@jia

idea yg baek! :D

intanurulfateha said...

@Are-Gya

die ckp, xpe. makan kat kedai je huhu. tp takkan hari3 makan kat kedai. botak ah =.='

nuruashia ♥ said...

heheheh..lucu laa..btw, mama sys sempoi ahh..

NorHalizah said...

nice hehe..

Rara said...

hihi sporting nyaaa mama intan :P cakap gila, setan, semua mama cam tak kisah. kalau mak raraaaa dah lama kena marah T___________T

intanurulfateha said...

@nuruashia ♥

ngeeeee mama mmg sporting :p

intanurulfateha said...

@NorHalizah

tq :)

intanurulfateha said...

@Rara

ckp dgn adik adik mmg kasar cmtuh. dgn mama x ler hihihi

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13