Tuesday, June 28, 2011

.mari bercerita tentang contact lens

.

Salam.

Sejak dua tahun yang lepas, I belajar pakai contact lens. Ni semua sebab kawan baek I memang kaki contact lens. First lens yang I beli, kaler hitam. Size 16mm. So, bila pakai, ia akan menampakkan mata hitam tuh jadi lebih besar. Penat I carik gambar pakai lens tuh, tapi tak jumpa. Zzzzzzz. =.='

Lepas tu, bila rasa macam best, I beli lagik, kaler grey, size 16mm jugak. Mata nanti nampak lagik besar lah. Hihihi.. I suka kaler grey neh sebab, err ntah lah. Nampak santek kot. I tak rabun. So, I pakai contact lens neh sebab suka suka jer lah. Bila I pakai contact lens, mama I cakap "Tak sakit ker? Nanti rosak mata tau.." Heee..tapi as long as pandai jaga, ok lah kan.. I pun bukan nye hari hari pakai. Pakai time hari hari tertentu jer. Time nak dating kerrr..... Hihihi.

Ni gambar pakai lens kaler grey.
Apesal lah dahi I jendul sangat neh.
=.='

Ni pun sama, pakai kaler grey.
Santek kan.. Heeee~
(Pokus pada mata saja ye!)

Lepas rasa macam dah bosan je pakai lens kaler grey, I beli kaler coklat pulak. I beli lens baru sebab masa tuh kakak I yang nak. Sebab dia nak pakai time kawen. Last last dia tak jadik beli sebab dia takut nak pakai dan I pulak yang beli. Keh keh keh.

Ni I pakai kaler coklat time kakak I nikah.
Dah nampak macam mata kucen dah.
Huuuuu~

Ni I pakai kaler coklat jugak. 
I pakai time pergi event Earth Hour dengan encik boipren.
Hihihi.

Tapi kalau pakai lens dan tak jaga dengan elok, dia akan merosakkan mata kita. Hari tuh, masa I pergi Majlis Pertunangan salah sorang ahli The Gorgeous iaitu Hana Love Nest, tetiba lens I buat hal. Ker.. I sendiri yang buat hal. Sebab nak cepat kot. I pun tak perasan lens I tuh masuk habuk ke hape. Lepas tuh mesti lah mata I merah jer. Last last, dekat rumah Hana, I kena bukak lens tuh. Sep baik I ada bawak lens case dia. Kalau tak, buang camtuh je lah. Hihihi.

Tengok mata I, merah.
Tapi apesal mata Super K pun merah jugak.
Padahal dia tak pakai lens pun! 
Hiiiihihihi.

Dua hari lepas, I text Super K. I cakap nak beli lens baru. Nak pilih kaler ape ek? Pastu dia cakap, "Sayang ada duet tak? Kalau takde, nanti abang bagi." Mesti lah lepas tuh I mengamuk, I cakap, "ADE LAHHHHHHH!!!" Isk..tak suka tauu. Kalau I tade duet pun nak beli lens, I masih ada mak bapak yang boleh kasik I duet. Lepas tuh Super K cakap, "Nanti pakai depan abang tau. Mesti santek." Heeee... blushing! :-P

Dan sebenarnya, mesti lah time tuh I dah pow duet Mama.. Kehkehkeh. Dan dapat 2 contact lens dekat bawah neh. Hoyeah! Hoyeah!

Yang sebelah kiri tuh kaler Hanabi Pink.
Yang sebelah kanan tu kaler Ash Grey.

I beli dekat kawan I, Nini.
Murah jer dia jual.
^.^

Tapi Mama I cakap, tak pakai lens pun, angah dah comel.
Keh keh keh.
(gambar atas neh tak pakai lens)

Well, orang comel, pakai ape pun comel.
#Kbai, nak muntah dengan statement sendiri.
=.=

11 comments

Rowena Chasez said...

phewiitt..
nice & beautiful.
kalo nak beli lens lagi.
boleh beli dgn i jugak :p
sempat lak promote.
hehe~

Eazy Izzuddin said...

best pakai lens ni sis...
tapi kadang2 nyusah juga bila mata kering..
hehe
xD

Tiara said...

ok x lens kwn sis jual tu.
tringin gak nk try.
tp tkkott.. hikhikhik ^_^

hana nabihah said...

kite ade pakai lens beli kat tenet..tapi mata jadi merah jek..huu tak pasal nak pakai kaler kne g optik..waaaa..tapi sis comel ar pakai kaler kelabu uh

Mr feckry said...

wa setuju dengan mama lu

FARAH IZWANI RAMLI said...

nak beli lens grey.
tak bese pun pakai contact lens ni.
sebab tak rabun.hehe

dark r0se said...

mang dah comel pown angah tu!:P

icee-yah said...

icee pun suke grey n bron dari yg hitm nmpk besau tu:)lagi cntik tertarik bf i nengok.tpi icee pki hari-2 kan.ade power.

nuruashia ♥ said...

ahhaha..statement last tu yg paling mahal :)

emieysandra said...

sis, emiey smpai skg tkut nk pakai cntct lens, tkut rosak mata..ex-bf dulu mmg tegah sungguh2 jgn pakai..

tp kn, tgk sis pakai cantikkk, ni yg tergoda neh =.='

Are-Gya said...

2 pic yg plg ats tu lawa..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13