Wednesday, June 29, 2011

.siapa suka kucen??

.

Salam.

Dekat rumah I ada beribu ribu kucen. Siapa nak, meh datang sini. Keh keh keh. Ok tipu. Dekat rumah I ada banyak kucen. Betul, tak tipu. Ada 11 ekor. Tapi semua kucen kampung jer. Satu family I suke kucen. I pun suka kucen, cuma kucen tuh tak suka I. =______=" Ok tipu. I takut kucen sebenarnya. T___T

Jangan tanya kenapa sebab I pun tak tahu kenapa. Family I memang lah suka kucen sangat sangat. Kalau kucen tuh punya makanan habes, mesti beli punya lah. Nak makan makanan yang mahal mahal je. =.= Demand betul.

Cuma I dengan kakak I jer tak suka. Selalunya, yang selamatkan I dari kucen kucen adalah Super Chacha. Bila kucen dah start masuk bilik I, mesti lah I dah tak boleh nak kuarkan beliau. Naseb baek ada Super Chacha. Tapi dia jadikan kelemahan I takut kucen sebagai ugutan bila I marah dia. Dem punya budak kecit! Zzzzzzzzzz. Kecik kecik lagik dah pandai buli! 


Kesayangan I pun suka kucen. Hari tu kiteorang borak borak pasal perancangan masa depan. Keh keh keh. I tau dia memang penyayang. Dia suke sangat dekat kucen. Dia tanya I camni...

Sayang, kalau kita dah kawen nanti, boleh tak abang nak bela kucen dekat rumah kita?

Kah kah kah. Mesti lah I gelak gelak time tuh. I macam lawak dengan soalan dia. Masa dia tanya pun, slow talk je. Mebi sebab dia tau I memang kureng sikit suka kucen. I cakap dengan dia, Boleh kalau awak nak bela kucen tapi kalau dia bery ke apa, awak cuci. Keh keh keh.

Aritu dia ada cerita dekat I, kucen dekat rumah dia nak kena buang sebab kucen tu makan ayam. KUCEN MAKAN AYAM? Macam pelik kan? Bukan ayam goreng ok. Ayam hidup tuh. +___+ Dia cakap, ayam tu baru menetas, kucen tu nampak, lepas tuh kucen tu makan ayam. =.= Lepas tuh salah sorang ahli family dia di tugaskan untuk buang kucen tuh sebab kucen tu telah jadi Pembunuh! OMG!. Bila dia dapat tau, mesti lah dia macam marah kan.... Kesian kucen tuh. Satu family pulak tuh nak kena buang. Dia cakap, kalau nak buang pun, jangan depan dia or jangan sampai dia tau.

Tapi masa dia cerita dekat I tuh, memang lah I kesian. Cuma I rasa kelakar je sebab cara Super K neh cakap tuh macam sedih gila. Emosi semacam. Adoii pakwe aku neh kan.. Comel betul. Kah kah kahh.. Ok sorry Encik Pakwe. ^^,


Tapi sebenarnya kadang kadang teringin jugak lah nak pegang pegang kucen, nak main main dengan kucen tuh tapi buat masa neh, tak pe dulu lah. TAKOT! Errrr!

9 comments

grEEnLEaF rEdhEart said...

saya bela kucen, xpnh smpi besar. besar jer, mst matiiiiiiiiiiiiiiiiii! >.<

wanny ahmad said...

kak intan takut kucen?? hihi..kite suke gilerr ngan kucen!hee~

CIK FERRA AWW said...

GEMUK CM SINGAAA JER KEKE

nuruashia ♥ said...

hehehe..sys ni lucu laa..kucen laa plg best nk pegang ehhhe :)
soalan bf sys tu pon cm terbaikk jee heheheh

ainatiqa said...

ain suka kucing ! kucing yang ekor kontot . adoi , comel nya ! hihi .

♥CIK SHA♥ said...

kucen comel la intan..akak suka kucen..kalau nak tahu akak skang baby sitter untuk 5 ekor kucen kat rumah..;p

cik helena said...

kem salam chaxcha!!

FARAH IZWANI RAMLI said...

tak berapa nak minat sangat. -_-

Puteri Iqa Izyan said...

yes. kite same.
geli ngb kuceng.. ekekeke.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13