Wednesday, June 29, 2011

.we are not perfect couple contest

.

Salam.

Gila gedik I neh kan nak masuk contest ashamni. Ah, pedulik. Dah lama kot I tak memasukkan diri ke dalam contest sebegini rupa. Huhu.

Anjuran Belog Ini.

Dan syarat syarat contest ini adalah.....

Syarat 1 - 3 : Done. 
Mari tunaikan syarat ke-4 pulak.! :)

Ceritakan secara ringkas saat pertemuan pertama anda bersama si dia (pasangan).
Aigooo...rasanya dah seratus lima puluh sembilan juta lima puluh tiga kali dah I tulis pasal hal neh dalam entry entry yang lepas. Tapi memandangkan ini syarat contest, so, mari kita follow the rules ^.^

I kenal pakwe I neh (Super K) dah lama dah. 3 tahun lepas. Masa tuh I ada pakwe lain, dan I rasa dia pun ada makwe. Tapi I tak pernah tanya pulak. Kang dia cakap I kepoh. Heeeee. Dia neh kawan kepada kawan kakak I. So, kenal kenal macamtu je la. Dia add I dekat FB. I approve je lah. Masa tuh dia guna nama Irfan Kamari tapi sekarang FB tuh dah tak wujud sebab dia delete. Tak tahu lah kenapa.

Ok sambung cerita. I tak de lah eksaited sangat kenal dengan Super K neh. Sebab masa tuh kan I ada pakwe. Dia pun ada makwe (kot). Tak pernah pulak I tanya. Tapi ntah kenapa, tetiba I rasa kena delete dia dari senarai kawan I dekat FB sebab pakwe I time tuh macam jeles. Sayang pakwe punya pasal, I pun delete laaaa Super K neh.

First time kami jumpa dekat kenduri rumah kawan kakak I tuh. Masa tuh kiteorang still lagik kawan dekat FB cuma macam segan nak tegur each other. I nak sangat tegur dia. Tapi gila ke kalau I yang terhegeh hegeh nak tegur dia. I duduk dekat dapur rumah kawan kakak I tuh. Duduk dekat mama, kakak dan macik macik tetamu yang lain. Tetiba Super K masuk dapur, nak angkat hidangan dan letak dekat ruang tamu. I tanya kakak I, Mana satu Abang Irfan? Yang tuh ker? Akak I cakap, Haah.  Dalam hati cakap, Handsome jugak mamat neh. (gatalnya I time tuh. hihihi) Tapi sikit pun Super K tanak pandang I. Demmmm! =____="

Tapi yang bestnya, kami pakai baju sama kaler. Macam janji je. Hihihi.

I pakai kurung biru ni.

Dan dia baju melayu ni.

Kalau lah time tuh dia tegur I, mesti kiteorang dah snap gambar sama-sama. Hihihi. Masa nak balik dari kenduri tuh, I dengar kawan kawan kakak I cakap, Angah, ni lah Abang Irfan. Kecoh jugak lah time tuh. Doang dok bahan bahan I sebab maybe doang tahu yang Super K pun suka dekat I. Kahkah. (perasan nya kau ni Intan!) I dah malu sangat. Super K pun senyap je sebab dia tuh pemalu. I tak perasan lah dia tengok I ke tak tapi memang I tak pandang dia langsung. Malu lah woiiii! T__________T

I tak ingat bila I delete dia dari FB. Lepas I delete, dia pun senyap macam tu je. Mungkin dia kecik hati sebab I tiba tiba delete dia. I pun tatau yang dia dah delete account FB dia yang Irfan Kamari tuhh. Dalam bulan 11 tahun lepas, dia add I semula dekat FB. Tapi dia guna nama Dak Ipan. Dia buat FB baru dan dia add I semula. Tak sangka dia carik I. Heeee. Dan dekat bawah ni first wall post I dekat dia lepas dia add I tuh. :-)


Masa tuh I memang tengah serabut, sebab I baru break up dengan Ex-Bf I. I meroyan, menangis. Ramai jugak tenangkan I, tapi I tetap tak berubah. I lemah, I jatuh. Sebab selama ni memang I bergantung harap dekat Bf I tuh. Bila Super K datang nak berkawan semula dengan I, I tiba tiba datang semangat lain. Sebelum neh, ada jugak lelaki nak kawan dengan I lepas I break up tapi I macam tak de perasaan jer. =___=

I jarang dapat komen komen dengan Super K dekat FB sebab masa tuh dia tengah belayar. Ohh ye, untuk pengetahuan Penganjur Contest, Super K neh Seafarers. :) Kalau dia singgah mana mana port, dia akan call I. Dia yang PM no handphone dia dulu dekat I sebab dia cakap dia susah nak main FB bila atas kapal.

I ingat lagi. Dalam bulan 12 kot. I sedih sangat. I tatau nak cerita dekat siapa. I call Super K. Masa tuh dia dekat Indonesia. Nasib baik dia ada dekat port. Dapat lah call dia. Masa tuh cuti semester. I mana lah ada duit sangat. I topup RM10, dapat cakap 30 minit sebab buat international call. I call dia 3x. So, RM30 lahh. =.=' Dapat cakap sejam setengah je. Sebenarnya cakap kejap je. Yang lainnya, banyak nanges. Huhuhu.

Masa birthday I bulan 12 tahun lepas, dia wish seminggu awal sebab dia cakap takut kapal dia tengah laut, takut tak sempat wish. Dia siap nyanyi lagi lagu birthday, siap main gitar. Masa tuh memang hati I dah melting habes dah.. 

The best birthday gift I ever had.
:)

First date. I tak boleh lupa first date kiteorang. Dia datang secara mengejut ke Melaka. Malam tu kami makan dekat McD. I malu. Tak nak pandang dia langsung. Jantung I gugur banyak kali. Penat asyik nak kena kutip jer. Hihihi. Dia suka tenung tenung I. Ye lah, selama ni kami bercinta melalui FB, call, sms... Tetiba bila ada depan mata, tiba tiba jer I jadik beku. Keh keh keh.

Dan alhamdulillah, sekarang dah

Syukur.
Walaupun masih baru, I harap akan berkekalan.
Aminnnn....

Mohammad Noor Irfan
Intan Nurulfateha

Wanita dijadikan atas nama cinta. Kalau cari, mesti jumpa. Dan kamu sang pencinta, terima kasih kerana mencari saya semula. :') 

Cik Puan Penganjur, I dah penuhi semua syarat contest. Kalau tak menang pun tak pe, sebab ini adalah kenangan ketika bercinta. Boleh baca bila dah tua! Kikikiki. :-P #Kbai!

24 comments

♥yaya budak suka embun♥ said...

good luck sis :D

saharinasaharudin said...

intan ptot mng.ur entry is soo comels lah.haha.entry pun comel mcm owner blog. :)

sigadispink said...

So sweet...gud luck intan...^__^

intanurulfateha said...

@♥yaya budak suka embun♥

tq yaya :)

intanurulfateha said...

@saharinasaharudin

hakhak ape yg comel yang oiit :D

enyheartsdiamond said...

will always pray for u.. goodluck sis <3

syaza kelyza said...

good luck sis :D

cik nur said...

gud luck may god bless both of u yaa

nina suhaina said...

gudluck sis..
semoga kekal ke akhir hayat :-*

Ira said...

gudluck sys ,
sweet sangat2 lahh!
ira turut cair bace ^^

intanurulfateha said...

@enyheartsdiamond

tq eny ^^,

intanurulfateha said...

@syaza kelyza

tq syazaa ^^,

intanurulfateha said...

@cik nur

tq nur ^^,

intanurulfateha said...

@nina suhaina

tq nina
amin :')

intanurulfateha said...

@Ira

hehee ye la tu
btw, tq :)

intanurulfateha said...

@sigadispink

tq dear ^^,

eykameow said...

"Wanita dijadikan atas nama cinta. Kalau cari, mesti jumpa. Dan kamu sang pencinta, terima kasih kerana mencari saya semula. :') ❤ " --- ayat ni sgt cuteeeeee! sweet jerk!!! =')

siss, eyka tak tahu npe mse eyka baca..eyka nangis..tp mse air mata tu menitik...eyka tersenyum :'D

Abg ipan, pls jaga sis baik2 ea. Rugi tau kalau buat tak kesah je...sebab sis salah satu perempuan yg baik selain eyka! ='P wekkkk! HAHAHA *kidding*

Ehem! Goodluck sistaa! N, semoga bahagia selalu <3

intanurulfateha said...

@eykameow

alaaaaaaaa x mo sedih3... *hugsss*
x mo nanges3.. *lap airmata eyka*

jgn risau, abg ipan boleh jaga sis dgn baek :')

eyka pun same, jage diri. love u sista <3

CIK FERRA AWW said...

AWWW SO SUWEET

intanurulfateha said...

@CIK FERRA AWW

heeeee :')

i n n z c h u b b y said...

yey! intan pun join contest ni.

kalo intan menang, blanje inn tau!

kalo inn menang, inn blanje intan ea.

NuR 'aQiLaH said...

suwit! jeles -__-"

PUTERI NATASSIA said...

sweetnyer . gud luck dear . :)

Lynn Matata said...

so sweet :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13