Sunday, July 10, 2011

.dugaan ketika bertunang eh eh :-P

.

Salam

Kadang kadang aku rasa macam nak kansel je majlis aku nanti. Susah aku nak explain. Tapi bila majlis makin dekat, makin banyak yang datang. Orang yang aku pernah suka dulu, tiba tiba je muncul. Tetiba aku terfikir, betul ke aku nak kawen dengan tunang aku ni. Tetiba aku rasa nak sambung belajar. Macam macam aku fikir. Serabut.. Time neh lah pakwe lama datang balik. Pening laaa...

Itu lah antara luahan yang pernah I dengar bila kengkawan I dah nak mula masuk alam perkahwinan. Banyak dugaan kan? So, kena lah bebetul sedia. Kena banyak sabar. Time neh lah Tuhan nak uji hambaNya.... Nak tengok kita neh tetap pendirian ke takk.....

Bila pakwe kite ajak kawen, mesti lah macam eksaited kan.. Wahhh dah nak kawen. Seronok nyeee... Tapi macam macam kot benda nak melalui... Banyak benda nak kena fikir. Bila I teman kawan pergi survey baju kawen, survey kad kawen, feeling tuh dah ada. Cuma masa belum tiba. InsyaAllah.. satu hari nanti. Aminnn... :-)

Dannnn kepada korang korang yang masih simpan skandal pulak, kena lah lepas kan semuanya. Takkan dah kawen nanti, nak pasang skandal lagik kannnn.. Ohh em geee..... :-P

#ustazah pilihan. eh silap.... #menantu pilihan.

Hihihi...

17 comments

amal said...

aah , betul betul. amal pun ad dengar cmtu , bila time nk kawen tu makin dekat , diri mcm rasa ragu2 pulak. Hmm

jum , tgok sini :
http://applehijaulife.blogspot.com/2011/07/ketuk-ketuk-amalina.html

CIK FERRA AWW said...

i love that beg. beli mana **keke takde kena mngena ngn entry

mawar puteh said...

betul..masa nak bertunang tu lah byk dugaan kan..

All the best ;)

WidadCutieyGirlZ StorY said...

tu la..ermmmn mcm2 dugaan kita kena tempuh..btol tak

..hizamirahim.. said...

bile tarikh nye?
:)

hamzah ian said...

aku nak kad intan wei.. hehe..

yg benar,
bekas skandal

...Minah BluR... said...

awww..ase tak sbar nak kawen haha

syafiqakarim said...

kalau sis kwen sis jemput ehem sis tak? mesti segan tetiba nanti kan
*sambil bayang kan.
ala.skndal kene buang ke? mn bole -.-
haha.. kawen jemput tau ;D

cikpepel said...

xnk tunang lama2....sllu gk dgr dugaan ms tunang neh

cheq sue dieyha said...

dugaan lepas bertunang lagi hebat tau...

KizZ said...

Setuju setuju...ada dengar jugak that is call dugaan lepas bertunang and dugaan lepas berkahwin...

cik helena said...

org kata camtulah.masa bertunang lah semua yang suka dtg ngaco!

ahsfantasy24 said...

brgantung pd indvidu tu kot,
hehehe.. all d best!

enyheartsdiamond said...

eny rasa eny tak nak bertunang ikut adat lah.. biar laki tu approach, "will u marry me?" dan kasi cincin sekali, then, jd fiancee, then kawen! boleh tak? :D

takut lah benda2 mcm ni :')

✿ cikcimi said...

jum tunang dengan saye?
:P

mama ikhwan & Ikha said...

kih kih kih

miss lynn said...

btol bertunang tu mang byk dugaan kdg2 rse nk give up je kn...tp time tu la kite nk lbh mengenali tunang kte tu...berkat sokongan fmly dan kwn2 hbgn sy dan tunang lbh erat dan menyayangi antra 1 sme laen dan lbh memahami...yang pnting sbr dan tolak ansur..pape pn kne byk berbncang....klo merajuk jgn lme2...hehehee

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13