Wednesday, July 6, 2011

.feeling honeymoon ! PART 3

.

Salam.

Ini adalah sambungan daripada Entry Feeling Honeymoon Part 2. Heee. Jumaat malam tuh, kiteorang lepak lepak dekat rumah. Cuma keluar ke Pekan kejap, beli nasik bungkus. For the first time, kami keluar berdua time malam. Sebelum sebelum neh, kalau dating dekat Muar, tak pernah balik sebelum maghrib. Keh keh keh. Dapat green light okeyh! :-D

The next day, breakfast dekat rumah je. Tengok TV sama sama, online sama sama. Mama banyak kali cakap dengan I, ajak lah Super K keluar pergi jalan jalan. Bawak je kereta mama sebab Super K tak bawak kereta. Kan kiteorang pick up dia dekat tol simpang 4 time Jumaat pagi tuh.

Then, memang dah bosan tahap cipan, I ajak Super K pergi tengok movie dekat BP Mall.. Kiteorang tengok cerita "Sekali Lagi". Pada I, cerita tuh not bad. Best... Siap lap lap airmata lagik. Hihihi. Lepas tengok muvee, pergi sopping. Super K belikan I selai T-Shirt. Mekasih sayang. ^.^

Time tuh macam malas nak makan. Sebab dah kenyang makan pop corn. Tetiba tengah jalan jalan dalam BP Mall, mama call. Ajak pergi Penang. Zzzzzzzzzz. Dah petang baru ajak. Dari pagi I ajak pergi Penang, tak mau. =.=" Mama suruh kiteorang terus balik rumah. Sampai rumah, terus nak gerak pergi Penang. Masa tuh dah pukul 5 lebih. >.< 

Dan Zuppppp! Super K pun drive keta and heading to my home sweet home. 

Time traffic light merah, snap snap lu. :-P

Cik Puan Makwe.

Encik Pakwe.

Sampai rumah, mama dah siap packing barang. Mama cakap, gerak berempat je sebab Abah kena standby Perhimpunan Bersih yang sengal tuh. Adik pulak tanak pergi sebab ada latihan kawad kaki dekat sekolah. Yeop pulak dah gerak awal dengan Along hari Jumaat tuhh. Kiteorang gerak dalam pukul 6.45 petang. Then singgah solat maghrib dekat surau tepi jalan. Dan kami meneruskan perjalan ke Penang semula.

Nak tau sebab apa?
Sebab dia baik, rajin, penyayang dan hormat orang tua.
:)

Apa apa yang mama mintak tolong dia buat, dia tak pernah mengeluh.
Laju je dia tolong.......... :-)

I teman dia drive. Mama dengan Chacha duduk dekat seat belakang. I tak tidur langsung! Nantok memang lah nantok. Super K siap cakap, kalau nantok, tidur lah. Tapi I tak sampai hati nak biar dia drive sorang sorang. Dekat 5x kot kiteorang benti dekat R&R dan Hentian Sebelah. Isi minyak, makan makan, pergi toilet lah. Macam macam hal. Hihihi. 

Sepanjang perjalanan, kiteorang makan makan, nyanyi nyanyi. Semua nak hilangkan nantok and nak sampai cepat. Mata Super K dah berair air dah. I cakap dengan dia, kalau nantok, benti lah dulu. Tapi dia jawap, "Tak pe.. Abang steadyyyy..." Zzzzz.. Eksen betul! =.=" Cepuk jugak budak neh. Ggggr!!

I sanggup menjadi peneman yang setia.
Cewah! :-P

Dan alhamdulillah, 
kami sampai di Penang pada hari Ahad, jam 4 pagi!
Mata rabak, jangan cakap ah.
>.<

Dan untuk pertama kali, Super K ikut I dan family ke rumah kakak I
dan untuk pertama kali jugak, kami berdua bercinta di Penang. 

Nak tau dekat Penang apa jadik?
Tunguuuuuuuuu!

Bersambung lagi..........
^.^

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13