Thursday, July 7, 2011

.kan dah kata, dia memang sesuai jadi menantu mama saya !

.

Salam.

Boring lah buat entry part by part. Kan kan? Sebenarnya ni sambungan dari entry Feeling Honeymoon Part 3. Huhu. Janji neh last entry untuk honeymoon harituh. Keh keh keh. So, entry neh macam banyak gambar sikit lah.  Bukan sikit, tapi banyak gile. >.<

Sampai Penang pukul 4 pagi. Masa tuh Mama dengan Chacha dah tidur. I dengan Irfan jer yang berjaga. (Malas nak bahasakan diri dia Super K dalam entry neh) Hihi. Alhamdulillah, macam tak caye je yang kiteorang akhirnya sampai jugak dekat Penang. Mata rabak jangan cakap ah. T____T 

So, I call adik I, Yeop sebab dia dah tunggu dekat rumah kakak I. Dia suruh kiteorang guna GPS Garmin tuh. Sep baek tak sesat. Sampai rumah, keluarkan beg baju then zuppppp! Tidur lah! Sep baek kakak I dah sediakan toto dan bantal semua. Rumah baru, perabut pun takdek lagik.

The next day, mula la operasi angkut barang dan kemas rumah baru kakak I. 

Pakwe I memang rajin.
Tak suruh tolong pun, dia dah ringankan tangan.

Budak kecit neh memang ah.
Sibuk nak tolong abang ifan dia tuh.
Gggggrr!

Mama cakap, tengahari Ahad tuh nak lunch dekat Restoran Original Kayu. Nak makan nasik kandar. Tapi memasing dah kebulur. Dalam peti ais rumah kakak I, takde lauk pulak sebab dia kan baru habes kursus. Megi je yang ada. Megi pun megi lahhh... Hihi.

Sedap woo makan megi pepanas.

Ntah ape yang kakak I carik dalam periuk tuh.
Heeeeee.

Lepas makan, sambung balik kemas rumah. Lepas tuh tengahari dah lapar semula. Perut memasing macam perut dinasour. Huhu. Masa tuh tak de lah tengahari sangat sebenarnya. Huhu.

Haruslah ke Restoran Original Kayu.
Ayam madu dia sangat mabeles!

Lepas makan, kiteorang pergi Parit Buntar, Perak. Kakak I cakap, kalau nak beli barang keperluan rumah, dekat situ murah. So, zupppp! Pergi situ...

Lepas sopping mesti lah dating. I memang lah tengah dating 24 jam dengan Irfan tapi kali ni giliran adik I. Keh keh keh. Dia nak jumpa so called gelpren dia. So, mari lah kite makan lagik sekali bersama bakal adik ipar. Teehehee~


Siapa kakak, siapa adik?
:) 

Memang muka gembira.

Budak kecit neh bila dapat ayam, senyap lah!

Kakak I dan suami.

I dan suami.
EH?!
Kah kah kah.

Gila comel muka Chacha time neh. 
Huhuhu.

I love you since forever.

Sampai rumah dah nantok, tapi tetiba kakak I tak bawak anak kunci untuk mangga rumah dia. Denggg~ Haruslah nak pecah masuk rumah tuh kan....

Mama sempat posing depat rumah kakak I.

Encik pakwe, I love you!

Lepas cobaan untuk membuka pintu rumah tak berjaya, Irfan dan Abang Ipar I terpaksa gergaji mangga pintu belakang rumah. Masa tuh memang bising lah. Tapi jiran jiran sorang pun tak de jenguk keluar, tegur sapa. Semua buat hal sendirik. Pelik betul. Kalau rumah jiran kena pecah pun, doang tak amek tau langsung kot. Zzzzzz! =.=' 

Dan tahniah, Irfan berjaya masuk rumah kakak I melalui pintu belakang walaupun saket tangan dia karate mangga tu lepas penat dia dan abang ipar I dok gergaji guna gergaji besi. Zzzzzzzz. Kan I dah kata, Irfan memang sesuai jadik menantu mama I. *bangga gile montot kembang* Kah kah.

Bila dapat masuk rumah, kemas kemas sikit. Then basuh basuh baju sebab tak bawak banyak baju pergi Penang. Lepas penat, maka, tidur lahhhhhh....

Lepak lepak sebelum tidur.
Irfan muka letih gila.

Isnin pagi, kakak I MC. Mama I pun cuti. Irfan pun cuti jugak. So, holiday 3hari 2 malam dah jadik 4hari 3 malam. Hihihi. Pagi isnin, last day untuk mengemas rumah kakak I. Baru lah ada rupa rumah sikit. Huhu.

Chacha bersama lelaki misteri idamannya.
=.='

Woi, tuh pakwe angah lah!
Ggggr!

Masa neh Irfan tengah tolong buat ampaian baju.

Lepas settle semua, mandi mandi dan berangkat lah semula ke jalan yang benar iaitu ---- Muar! Dan percutian hampir tamat. Ceh, bercuti lah sangat padahal tak pergi mana mana pun. >.<

*long sighhhhhh*


My beloved family.
Tapi tak lengkap sebab Abah & Adik tak ikut!

❤ #dearfuturehusband 
:)

Maka lepas lunch, kami memulakan perjalanan ke selatan...... 

Encik pakwe yang memandu dengan penuh laju!

I'm gonna mish you. 

Encik makwe yang kiut.

Banyak hentian dan R&R yang kiteorang benti.

Last hentian adalah Dengkil. 
Makan malam terakhir bersama Irfan.
Hmmm.... :'(


Mama, I love you. 
  
Hepi family.
^.^

Bahagiaaaaa.....

❤ Last picture. 
Muka gembira tapi dalam hati, tuhan je yang tahu....
=.='

Sampai Melaka pukul 9, drop Irfan dekat Simpang 4, Melaka.
Dan kiteorang selamat sampai Muar pukul 11 malam.
Alhamdulillah...

Mama cakap nak pergi Penang lagik hujung bulan neh! Kikikiki. :-P Tapi tak tau lah jadik ke tak. Huhuhu. Sekian sahaja karangan bergambar tentang percutian kami.

Tata! :)

12 comments

Hati Tisu said...

bercuti saja yaaa? hahahha

cik nur said...

hurm comel jaa seronok la yang penting sebernanyer dapat berdua dengan org yang kita sayang pun dah paling bahagia kan :)

Syaza Kelyza said...

bestnyeee macam honeymoon betul2 jek. hehehe

Diya Edhayaa said...

bestnye ade bf cm irfan..

AzieMan said...

amboiii rajinnya pakwe intan...
bestnye honeymoon di penang...
best baca ceta intan neh bye

intanurulfateha said...

@Hati Tisu

iya dong! :p

intanurulfateha said...

@cik nur

betul! :)

intanurulfateha said...

@Syaza Kelyza

hnymoon yg betul3 nnti kang mesti lg best :p

intanurulfateha said...

@Diya Edhayaa

alhamdulillah :')

intanurulfateha said...

@AzieMan

calon menantu faveret :p

Nurulchumel said...

wahh. best nya!

mohamadhaziq_nursyafiqah said...

semoga kekal ye...huhuhu...

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13