Monday, July 18, 2011

.kite rindu #tunangkite

.

Salam.

Baru 2 hari lepas jumpa #tunangkite. Memula #tunangkite janji nak keluar pagi Sabtu tapi malam sebelum tuh kiteorang gaduh, so tak decide lah nak dating dekat mana. 

Selepas kes call call tak angkat, meset meset tak balas, #tunangkite akhirnya sampai rumah kite dalam pukul 11 lebih hari Sabtu tuh. Masuk dalam keta, gelak gelak. Biasa lah, dah buat salah, cuak lettew. Kah kah. Biasanya kalau dating, kami akan ke Batu Pahat atau setakat jalan jalan dekat bandar Muar tapi kali ni dia cakap, Kite pergi Melaka. 

Kite memang nak pergi Melaka pun, nak pergi Pameran Perkahwinan, saja cuci cuci mata tapi takut pulak nak cakap dengan #tunangkite. =.=' Pastu #tunangkite cakap, Jom balik rumah abang. Kite makan durian. Masa tuh, Kite macam OMG. Ashane neh. Kite tak pakai tudung. Baju kite sopan tak ni? Tak seksi kan?. Then #tunangkite cakap, Tak pe. Kite langgar je. Masa tuh, dalam hati Tuhan je lah yang tau. Memang padankan muda sendiri lah. T___T

Sebelum pergi rumah #tunangkite, kiteorang lunch dulu. Ingat nak makan kat port kiteorang selalu makan dulu, tapi tutup plak. So, belasah je lah mana mana kedai. Sep baik sedap. Huhu. Then terus gerak ke rumah dia. Tak singgah mana mana pun sebab mama kite suruh balik awal, sebab malam tuh kan malam Nisfu Syaaban. Lagipun kiteorang kalau dating, mana pernah balik sebelum malam. #tunangkite neh kan walaupun dia rock tapi ala ala #imammudaasyraf huhuhu.

Bila sampai je rumah #tunangkite, salam salam dengan family dia semua. Ok, sumpah malu sebab first time datang rumah dia dulu, kite bertudung. Masa tuh kite baru balik dari kelas. Mesti lah sopan santun kannnn... Alaaa... Neves gila. Tapi alhamdulillah, nasib baek semuanya ok! ^____^

Abah #tunangkite takde dekat rumah. Tapi yang laen laen ada. Dari Mak, Nenek, Atuk, Pakcik, Makcik, Adik adik tiri #tunangkite semuaaaaaaa oke. I loikeeeee. Dan dapatlah makan durian dengan gumbira. Ohh terima kasih atas layanan yang sangat best dari #tunangkite dan family #tunangkite. :-)

Bila nak balik, nenek #tunangkite suruh bawak balik durian. Dalam sebakul camtuh. Banyak gila. Kantoi lah kite kuat makan durian. Isk.. sep baek #tunangkite pun kuat makan durian. Takde lah malu sangat. Hakhak. Lepas salam salam cium cium semua adik adik #tunangkite, kiteorang pun balik Muar semula. 

Sampai rumah, dalam pukul 6 petang. Lepak lepak kejap dengan family kite dan lepas tuh #tunangkite pun balik. Jumpa kejap tapi best. Adik kite pun tak puas jumpa #tunangkite tuh. Doang sangat rapat. 

Adik kite dan #tunangkite 

Kite rindu sangat dekat #tunangkite. Malam tadi dia gerak ke Kelantan lagik, hantar barang adik dia yang study dekat sana. Sabtu neh #tunangkite akan fly ke Sarawak. Kerja #tunangkite sekarang neh asek travel je. Hmm tak sabar nak tukar term #tunangkite kepada #hubbykite. Nanti boleh ikut dia pergi mana-mana. :-)

Sekian sahaja karangan Kite rindu #tunangkite. Nanti kite tulis lagik ek. #kbai.

*** Errr... Sila tukarkan term #tunangkite kepada #boiprenkite. Korang edit lah sendiri. Kuikuikui. InsyaAllah tak lama lagik, karangan-karangan I dalam belog akan bertukar! Jeng jeng jeng! Eleh, korang neves lettew! :-P 

Tak salah kalau praktis dulu kan kan kan? 
Nanti tak kekok! 

Kuang kuang kuang!

16 comments

nuruashia ♥ said...

aww.. best dpt dating...xpe sys practice awl2 xslh eheheh..tunang bile?? ehehhe

-✿Ayu✿- said...

amin2...x lame lagi la tu boipren kite > tunang kite > hubby kite... hehehe... wish for ur happiness forever~~~

syaz@rozelt said...

owh x tunang lg ke??hihi..x lame dah kan..erm best nye dapat makan duyan~

ROSMARIEZA BINTI ROFIEE said...

haha~ ye la intan!;) ros tetap bace dengan #tunang kite gak~:P

Puteri Iqa Izyan said...

hik3. comel XD

eh. syok lah boleh bwk balik durian byk2. ^^.

cik Nemo said...

Ehemmmm!! hashtag #tunangkite tu kite dengan #tunangkite je lah boleh guna.

Tak aci! Tiruuuuuuuuu!


Bluekk! :P

~LP Lum~ said...

salam intan~

hehehe... alahai sdah mau bertunang eik?? :)
sweettttnya... ^^

Ct DJa said...

sis, patut last skali sis ckp. okeh cuba kira berapa byk perkataan kite. kite nak teka. T____T

intanurulfateha said...

@nuruashia ♥

insyaAllah, nanti sis bagitau ek :)

intanurulfateha said...

@-✿Ayu✿-

aminnn ya Rab! :)

intanurulfateha said...

@syaz@rozelt

konyang makan duyan hihihi

intanurulfateha said...

@ROSMARIEZA BINTI ROFIEE

hehehe #boiprenkite lahhhh ros :p

intanurulfateha said...

@Puteri Iqa Izyan

tu la psal. hehe

intanurulfateha said...

@cik Nemo

kakakkaka satu entry ni je :p

intanurulfateha said...

@~LP Lum~

coming soonnn~~~ <3

intanurulfateha said...

@Ct DJa

hahahhaha cpt kire! :p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13