Thursday, July 14, 2011

.segmen bersilat di dapur | ayam masak lemak cili api

.

Salam.

Adoii nak taip entry neh pun macam lambat lambat. Sebab tangan I pijar. T____T Itu lah, jarang masuk dapur, sekali kena masak, deng~ Terus pijar. T___T Kak Tash cakap, lumur dengan minyak sebelum potong lada tapi dia cakap selepas pun takpe. Heee. Satgi lahh. ^__^

Ok, tadi I dah berjaya bersilat dekat dapur. Semalam mama request suruh masak Ayam Masak Lemak Cili Api. Setelah Kak Tash dan Tyka ajar, boleh lah masak. Tapi time nak masak tu, Mama pun ada call. Bagitau cara-cara dia. Heeeeee....

First time masak.
Kire okeh lah kan?

Mama : Sedap. Pandai Angah masak. Air tangan Mama dengan Angah memang takkan sama. Lain orang lain rasa masakan dia. Senang lah mama lepas ni. Balik rumah, Angah dah siap masak.

Abah : Pandai anak Abah. Macam Nenek Wan masak. (arwah mak kepada abah)

Yeop : Aku baru je sakit perut. Hahaha. (Dia neh memang suka bahan I. T__T Hampeh punya adik!)

Along : Bagus ngah, teruskan usaha memasak, make sure dapur tak terbakar lagik (-_-)v

Adik : Belum makan lagik. Sebab dia belum balik sekolah. Dia neh pun sama macam Yeop, stok suka bahan I! Ggggr! 

Errr dulu I pernah terbakar kan dapur.
Tapi tak kritikal lah.
=.='

Sebab tuh I macam malas je nak masuk dapur.
Takut sejarah mungkin berulang..
~.~


:: Menu Hari Ini ::
Ayam lemak cili api, sayur campur dan telur dadar.

Semua I masak sendirik.
^___________________^

Lepas neh nak try lauk laen pulak lah.
Kawan kawan, sila tunjuk ajar!
Hihihihi.

21 comments

Belbel said...

wahhhhh. dia dah pandai masak. dah layak sgt kahwin ni sis. cpt2 tau. x elok lmbat2 :) :) hehe.

ecadwinkyasha said...

cececece kak intan masak lagi.pstt,resepi please.nampak sedap je :)

Nurulchumel said...

sedapnya!
I pun baru pas makan lauk neh.
malam kang I nak masak paprik.
nak belajar?
hehe..senang jek!

Mr feckry said...

ui sedapnye masak lemak tu

intanurulfateha said...

@Belbel

heeeeeeeeee :)

intanurulfateha said...

@ecadwinkyasha

resepi? gugel sudehh.. byk resepi :p

intanurulfateha said...

@Nurulchumel

paprik i pun tau masak. eleh :p

intanurulfateha said...

@Mr feckry

sedap lah jugak ^___^

✿ cik atie said...

menyesal bukak blog sis time2 puase nih! p lap air liur sat!

cik helena said...

cube tgk jam.kite tak lunch lagik tau tak!grrrrrr

intanurulfateha said...

@✿ cik atie

heheeeeeeeeee :D

intanurulfateha said...

@cik helena

pegy makan skang! :p

mama ikhwan & Ikha said...

hahahaa... nanti akak sms makcik tu ye.. hehhehe

intanurulfateha said...

mama ikhwan n ikha

hahahaha kite memaen je la kak! :p

nuruashia ♥ said...

aummmm..nk try :)
nk buat berbuke boleh x sys?? ehehe

Ema Razali said...

terernye sis masak. ema arytu nak masak nasi goreng pon tk jd T___T

intanurulfateha said...

@nuruashia ♥

bole bole hihi

intanurulfateha said...

@Ema Razali

practice makes perfect! :p

Fatin Cokelat said...

sedapppp~ nak jugakkk! hee

CikHaniBhulat said...

amboi nmpk sedap

cik nur said...

gud luck yaa sis
nampak nyer nur pun kena la jgak blaja masak nie hehe

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13