Wednesday, July 27, 2011

.pelangi di matamu

.

aimissyusobadlyy.

Gila lah. Ni baru berapa minggu tak jumpa dah meroyan royan macam neh. Kite pun pelik kenapa. Mungkin sebab kite duduk dekat rumah. Tak de pape aktiviti sangat. Ni yang kite tak suka bila cuti semester terlampau lama! Balik balik tengok henpon, tengok komputer. Lepas tuh, mangsa kite mesti lah pakwe sendirik. Gaduh atau tak puas ati dengan orang laen, dia tetap jadik mangsa. Nasib la labuuuuuuu~~ 

Aritu cakap dengan dia, Sorry ek kalau kite selalu buat awak rimas. Sebab selalu sangat dok kacau kacau awak. Nanti dah naek sem, kite dah busy, kite tak kacau awak lagik. Kite selalu dok risau kalau dia pergi belayar. Tak terbayang. Gile lah. Sekarang pun, tak jumpa 2 minggu pun dah macam hape, lagik lah kalau belayar. Minimum 6 bulan!

Pulak tuh, kadang kadang tak dapat nak contact through henpon. Atas kapal kat tengah laut tuh mane ler ada line henpon! +___+ Abes ah kite time tuu. Mau nye sebaldi airmata setiap malam. T__T 

Tiga puluh menit kita di sini tanpa suara
Dan aku resah harus menunggu lama kata darimu

Mungkin butuh kursus merangkai kata untuk bicara
Dan aku benci harus jujur padamu tentang semua ini
Jam dinding pun tertawa karena 'ku hanya diam dan membisu
Ingin kumaki diriku sendiri yang tak berkutik di depanmu

Ada yang lain di senyummu yang membuat lidahku gugup tak bergerak
Ada pelangi di bola matamu
Dan memaksa diri 'tuk bilang... Aku sayang padamu
Aku sayang padamu

Mungkin Sabtu nanti kuungkap semua isi di hati
Dan aku benci harus jujur padamu tentang semua ini
Jam dinding pun tertawa karena 'ku hanya diam dan membisu
Ingin kumaki diriku sendiri yang tak berkutik di depanmu

Ada yang lain di senyummu yang membuat lidahku gugup tak bergerak
Ada pelangi di bola matamu
Seakan memaksa dan terus memaksa
Ada pelangi

Ada yang lain di senyummu yang membuat lidahku gugup tak bergerak
Ada pelangi di bola matamu
Dan memaksa diri 'tuk bilang... Aku sayang padamu
Aku sayang padamu

Jamrud- Pelangi Di Matamu

You may not the first one that i loved, 
but i swear u will be the last. :)

Hoi pakwe!
Balik lah cepat!
Ggggrrrrrrrr..........

6 comments

MiSz ZuE said...

bila baca entry nie, teringat kat bf...lama nyer xjumpa....

dayah aziz said...

same here..tp kite dah xde pakwe..;( hadesss

cikpia said...

ni apa lagu ada butuh,maki2 nie.....?? ha ha......

rindu itu indah.......

Nurakmaliya said...

terasa kecut perut liya bace entry2 kak intan..:)..adakah liya akan cmni nnti..huuuu....

nuruashia ♥ said...

ahahhaha..sys ni lucu laa..tp maintain comey :)

ecadwinkyasha said...

paam perasan tu sis...
dulu eca pun camtu juga..kawan dengan navy keje laut..selalu sangat SMS tu pending..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13