Friday, July 8, 2011

.sayang memang lah sayang, tapi kalau perangai macam @#$%^&*(*&^, memang lah nak kena smackdown !

.

Salam.

Minggu minggu yang menghanginkan badan I. Sakit hati jantung paru limpa semua lah! Zzzzzzz.. Semalam dalam pukul 12, Super K call I. Macam biasa, punch card sebab baru sampai rumah dan habes kerja. Tu pun sebab battery henpon dia habes. Asek maen angry bird je dekat henpon, ashane tak habes battery! Nyesal I sebab I yang install-kan. >.<

Masa dia call tuuu....

Dia : Hello budak pemarah. Tengah buat apa?
Saya : Kite tengah edit belog orang. Dah sampai rumah ek? Dah kemas kemas barang ke?
Dia : Baru je sampai. Mesti lah abang punch card dekat sayang dulu kan...
Saya : Eleh, ye la tuh. Dah, pergi kemas barang, lepas tu call kite balik. Jangan tidur pulak!
Dia : Eh tak lah, malam neh abang tak tidur punya. Abang TEMAN sayang. Sampai pukul 3 pagi pun tak pe.
Saya : Ok. Kite tengok. Macam lah kite baru kenal awak semalam!
Dia : Ada orang tu bukan maen lagik nak smackdown abang ek.
Saya : Eh, mana ade! Hihi.
Dia : Lepas neh abang nak baca belog sayang. Bukan maen no nak smackdown orang ek.
Saya : Alaaa tetibe kite nantok. Hahaha. Tapi kite tau awak busy kerja, dah lame tak baca belog kite. Sebab tuh kite selalu kutuk kutuk awak dalam tu. Huhuhuuuu...
Dia : Hehe. Nanti abang baca. Oke.. Abang nak kemas kemas barang. Nanti abang call semula. Bye sayang~
Saya : Bye, Assalamualaikum.
Dia : Wa'salam...

Then dalam pukul 1 pagi tuh, dia call lagik. Suara tak nantok. Kira oke lah tuh. Bagus pakwe haku neh. Mengotakan janji. (konon) Borak borak, gayut gayut, dia teman I edit belog orang. Lepas tuh nak dekat pukul 2 pagi tuh, dah menunjukkan tanda tanda dia nantok. Zzzzz. I dah agak dah! Cakap tak serupa bikin. Ggggrrrrrr.....! Masa tuh kebetulan kerja I pun dah siap, I off PC dan sambung gayut atas katil. Hihihi.

Dia : Abang esok pagi ada meeting dekat Nilai. Meeting pukul 9 pagi. So, kena gerak awal lah.
Saya : Ni nak cakap nak kena tidur awal lah kan? Bukan ke ada orang tu cakap, sanggup TEMAN sampai pukul 3??
Dia : Ni teman lah nehh...
Saya : Eleh..ye lettew. Sekarang dah pukul 2.30 pagi. Kalau awak nak tidur sekarang, awak hutang setengah jam dengan kite. So, esok kena tambah setengah jam. Kalau mungkir janji, kena bunga. Lambat sehari, tambah lagi setengah jam. Kah kah kah. *gelak menghanjeng*
Dia : Eh, sejak bila ada peraturan baru neh?
Saya : Hahaha. Nasib ah.
Dia : Ye la ye la.... Dah jom tidur. Tapi esok kejut abang pagi pagi tau. WAJIB!
Saya : Ok sayang...

Kan I dah cakap, memang budak pakwe neh nak kena smack down. Kita tengok kan je. Peraturan baru tuh dia ikut ke tak. Zzzzz.. Tapi biasanya dia neh kaki langgar. Mana nak ikut peraturan. 

Sabar je lah noksss!
T____________T

0 comments

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13