Thursday, July 28, 2011

.sebenarnye kite bukannye takut kucen sangat....

.

Salam.

Ashane nak cakap ek. Bukan takut cuma macam geli kot. Kadang kadang bila dia pergi dekat kaki, meleset leset, rasa macam rimas pun ada. Tapi kite tak de lah kejam dekat kucen sampai nak sepak sepak bagai. Melampau tu woii!

Semalam kite pergi rumah kazen kite yang gambar dekat atas neh. Rumah dia dekat Kulai. Dah 3 hari dia duduk rumah kite. Pastu bila dia nak balik, mama cakap, mama nak hantarkan. Kesian pulak kalau dia naek bas. Lagipun, dia baru 19 tahun. Bahaya woo. Hukhuk.

Pastu dekat rumah dia ade 3 ekor anak kucen comel comel. Mama, Yeop dengan Chacha dah teruja. I pulak macam, "Alaaa...nak bela jugak ke? Kucen yang sebelas ekor dekat rumah tuh ashane?" Tapi tak pe lah. Orang cakap, bela kucen neh murah rezeki. Selagi dia tak kacau kacau kite, kite ok je. Lagipun kalau kucen neh masuk bilik kite, Super Chacha ada. Dia boleh tolong selamatkan. Heeeeeee. So sekarang dekat rumah ada patblas ekor kucen. >__<

Alalala asal lembek semacam kucen neh.. 
pastu macam vibrate badan dia.
T____T

Ni time dekat rumah kazen kite.
Lama gila percubaan nak pegang kucen neh.
Huhuhuhu.

Eksen je neh.
Padahal dah jerit jerit suruh yeop snap gambar.
Nak masuk pesbuk katanya.
HAHAHA.

Hujung jari je kite pegang.
Heeeee..

Kite memang salute lah siapa yang suka dan sayang kucen. Chacha tuh baru 5 tahun. Relaks je pegang kucen. Bila mama suruh buang kucen yang tua tua kat rumah neh, mesti dia cakap JANGAN!

Muka gembira jee...
T______T

Pernah tulis pasal Chacha suka kucen
dekat entry neh

Kucen tu plak elok je duduk dengan dia.
T____T

Irfan pun suka kucen. Dulu dia dah pernah tanya kite, kalau dah kawen nanti, nak bela kucen boleh tak.. Kite ok je. Kite dah pernah tulis dalam entry neh. Hmmm....kucen neh comel sebenarnye. Kite tau. 

Cuma kite takut kalau dia geget kite. 
Saket kot! 

Takkan nak geget dia balik! 
Hakhak.

18 comments

Zira said...

comelnya chacha pegang kucing tu :D

NoorDiyana said...

wahhh! tahniah cik intan sebab dah berjaya pegang kucing. kite ni tak berjaya lagi >.<
heee sgt hebat dan comel ok superchacha ;)

♥yaya budak suka embun♥ said...

try geget kucen tu sis.
hahaha

cik nur said...

hehehe tak per dia takkan gigit kalo kita belai2 dia heheh..nur tak dapat bela kucing sbb u
mak nur tak suka dia pun mcm sis intan jgak mcm geli2 mcm tuhla..tapi bila dah kawin nnt tak sabar nak bela banyak2 heheh

@juera said...

chumel la anak kucing tu..geram tgk!!hehe..
bela kucing ni best sbb kucing bg sy manja sgt..
klu kte bt baik ngn kucing dia x kn gigit kite pnye.. =)

Faqihah Husni said...

Alolo. Comelnya Kucing tuh. Yang Chaca pegang slumber je. HAHA

adib said...

kucing yg hitam tu da mati . . kne lenyek dpn rumah dgn treler =,=

Cik Qiqi said...

comel lah kuceng yang kak intan pegang tu . . cume kuceng tu dah macam terkojol !

Belbel said...

memang super la si chacha pegang kuceng besar skali dua. aummmmmmmm. comel lak tu.

hidayahmiamir said...

sis intan...adik sepupu saya berani gigit kucing...tuh yang aling kejam gila...slamber katak dya pegi gigit kucing tuh...ternganga mulut tengok mcm tuh...

cik eijau said...

heeeee :(

tetap ta suka ngat . . geli -.-"

✿ cikcimi said...

#pengsan tengok chacha pegang kucen camtuh. satu satunye kucen yang kite usap, kucen nenek kat kampung. tuh pon usap kejap3.

Sery Suryani said...

kita pun sme..
takut kucing..
bukn takut apa..
tkut kne ggit n geli ble kucing jilat2 kaki..
klau kne kjar ngan kucing pun lari mcm nmpk antu..

nuruashia ♥ said...

ahhaha..sys ni..kucen xbuat pape pon..xgeget kalo sys reti belai die hehehe

eykameow said...

hanya kita je tahu perasaan mcm mana bila kucing tu dah smpai dekat area kaki kite kan? tapi xpe. skrg kita pura2 berani sbb dah ter-suka mereka. eh? =P ngeeee

p.s : gila brutal cara chacha pegang kucing2 tuhhhh!! T___T

♥CIK SHA♥ said...

patblas eko?ramainyeeee!sis ingat kat rumah sis paling ramai kucen..9 eko sis bela tau..rupanya kat rumah intan lg ramai..ish3..boleh bukak nursery kucen dah tu..ekeke..

Ema Razali said...

haha ema pun takut kucing dlu. cuma ade satu bulan tu stay rumah cousin yg bela kucing, so lama2 dah tak takut dah.

FifaMusz said...

Still comel Intan nie, walaupon saya dah lama tak bukak blog...huhuhu...

Kalau berminat nak carik Kebaya Nyonya kanak2 dan dewasa, contact saya..Thanks!

http://fifamusz.blogspot.com/2011/07/kebaya-nyonya-kanak-kanak.html

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13