Tuesday, July 26, 2011

.segmen bersilat di dapur | kobis goreng black pepper

.

Salam.

Resepi yang sangat mudah. Tutup mata pun boleh buat. Tapi suruh orang laen masak lah. Huhuhu. Kite belajar masak ni time dekat rumah sewa. Tenks to Ana. Tapi kite telupa dia ajar ashane. Yang ni kita reka reka. Rasanya sama kot macam Ana masak. Keh keh keh. Ok, proceed to bahan bahan yek! 

Bahan bahan
1) Separuh sayur kobis bulat (potong kecit kecit)
2) 3 biji bawang putih (dihiris)
3) Sebiji bawang merah (dihiris)
4) Garam
5) 1 lada hidup kaler merah (dihiris)
6) Serbuk blackpepper


Cara cara
1) Tumis bawang merah dan bawang putih.
2) Masukkan kobis yang dah di potong kecit kecit dan lada merah tuh.
3) Masukkan serbuk blackpepper
4) Masukkan garang secukup rasa
5) SIAP! :-)

One of my faveret! :)
Senang je kan kan?

Selamat mencubaaaaaaa!
^__________^

5 comments

Cik Qiqi said...

lah ! senang sangat !

Ema Razali said...

sis, sis dah pandai masak kan skrg? sedap2 plak tu semuanya grr jeles ni! -___-

adrinaqamarina said...

hehe dah macam blog masak dah jadi :P

✿ cikcimi said...

tolong masakan sekarang. lapa~ =.=

cik nur said...

dah mcm blog masakan dah hehehe
oke baik cikgi chef hehehe

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13