Thursday, July 21, 2011

.tolong!!! kite nak mintak pendapat korang semuaaaa......

.

Miss X :  Kak.. saya tak nangis tau.. Tapi saya sedih...

Natasha : Kenapa pulak ni?

Miss X : Dari semalam Mr X takde mood sebab dia memang tak suka kite kuar malam, kite kuar pon sebab nak anta kete adik kite kat KL then ok lah kan.. Balik keje kul 12 malam tadi pon dia ada call kite. Tapi suara memang tak ceria lah.

Natasha : Hurmm...

Miss X : Kite cakap ngan dia.. Takpelah bawak kete elok nanti dah sampai rumah sms kite, kite tidur. Terjaga pukul 4 tade sms pon. Kite sms dia.. Tanye ok ke tak.. Tak reply. Subuh tu kite kejut dia. Kite call 2 kali tak angkat.. Kite sms suruh bangun.. Dia keje pagi, tak reply jugak. Ok takpe kite biarkan.. Then nak gerak pergi keje kite call lagi, dia matikan call kite.. Kite biarkan. Sampai ofis. Kite call lagi.. Dia matikan lagi call kite.. Tadi kejap nie kite call lagi.. Dia matikan call kite.. Tak tahu lah napa.. Kite de buat salah ke?

Miss X: kite rasa dia bukak fb kot balik keje malam td.. Then Mr Z de posted kat wall kite.. Dia memang tak suka kalau de laki tulis kat wall kite.... Mr Z pulak tulis hai cik adik manis.. Ntah lah ini andaian kite je.. Sebab kalau ikutkan malam tadi ok je.... Tetibe pagi ni matikan semua call kite.. Kite sedih tapi tak nangis lah.. Kite bukan nak tanye akak kenapa dia buat macamtu.. Kite tgh stress dan tertekan.. Apa kite perlu buat??

Natasha : Miss X...... Awak dah pernah diskuss lom hal-hal CEMBURU nie dengan dia? Akak rasa dia nie over protective... Ok.. Maybe sebab sejarah lampau dia.... Dia peranoid yang perempuan mainkan dia, tapi dia pun kena faham.

Miss X : Kak...dah pernah cakap dah.

Natasha : Tak semua perempuan tu sama.

Miss X : Dia cume cakap camni, "Suka atau tak, awak kene terime, saya memang macamni. "

Natasha : Awk pun ada jer sejarah lelaki kecewakan awak.. Tapi tak ler smpai nak peranoid camnie... So kenapa Miss X nak ikut cara dia.. Sedangkan dia tak nak ikut cara awak.... Boleh ker dia terima kalau awak cakap cm nie "Suka atau tak awak kena terima saya, saya memang macamni.." Mesti dia tak boleh terima kan? Dalam satu-satu hubungan kena adil... Kena bebas memberi pendapat, tak boleh mengongkong macamni.

Miss X : A'ah, tak boleh terima. Dah penah bincang hal nie..

Natasha : So ini baru bercinta. Baru setahun, kalau kawen nanti camana?? Lagi banyak dugaannnya... Takkan dia nak kongkong awak selamanya. Ni bkn zaman hang tuah.... Ni zaman teknologi. Dah bertukar. Setiap saat, setiap kali awak bergaduh, akak tengok mesti sbb utama dia sama. 

CEMBURU
MENGONGKONG
DIA TAK NAK BERTOLAK ANSUR

Miss X : Ha'ah. Kite selalu stress pasal nie. Tapi tu lah, kite sayang dia.. Akak..kepala sakit... Kalau makan ubat selsema then tidur ok tak? Ubat tu ngantuk kan??

Natasha : Jangan amal makan ubat selsema kalau awk tak selsema, makan jer panadol.... Miss X, TOLONG JGN JADI BUTA sebab cinta boleh?? awak jangan biarkan diri awak tak nampak dan tak sedar semua nie.. Awak sanggup ker nak korbankan seluruh kehidupan awak hanya atas nama CINTA + SAYANG?? Kalau jawapan awak yer, then awak kena belajar TERIMA DIA APA YG DIA SEKARANG SEBAB ITU LAH DIA.... Awak kena belajar jadi jangan stress bila bnd benda ni terjadi..... Sebab awak memilih sendiri untuk lalui ini semua.. Awak kena ingat pilihan kat tangan awak.. Dan awak pilih unttk diri awak di kongkong.

Miss X : Kak...kite tanak jadi buta sebab cinta... Tanak..!!

Natasha : So buka mata... Berfikir...tanye diri mampu ker awak hidup dengan lelaki yang akan mengongkong awak selamanya... Jangan befikir BONUS "Tak per, nanti satu hari dia berubah." Bagaimana kalau dia tak berubah?

Miss X : Hehe...akak nak peluk!

Natasha : Masa cinta saat yang paling manis Miss X... Kalau orang nak berubah, inilah masa orang akan berubah... Dah kawen., dah jadi hak dia, lagi sukahati dia nak buat apa.

Miss X : Kite suka dengar akak nasihat kite...

Natasha : Kalau awak bersedia untuk terima dia seadanya, belajar absorb dengan kerenah dia... Belajar jangan stress... Sebab benda nie awak akan lalui berpuluh tahun. Seumur hidup dgn dia... Kalau setiap kali dia berkerenah camnie, awk nak stress... Lama lama awak mati sebab kena stroke sebab high blood pressure... Takkan setiap kali jadi camnie, awak nak cerita kat org?? OK sekarang akak ada. Esok lusa kita tak tahu boleh ker tak ker akak dengar masalah awak. Nanti kang citer kat orang, orang akan cakap "Dia camnie ker dari sebelum kawen??" Bila awk jawab, "Yer", orang akan cakap "Alahh so whatt, ko memang dah boleh terima dia camnie kan... So, rilex larr."

Miss X : Kite paham tu.. Ok baik.. Sekarang nie, kite tanak fikir, "Miss X , ko jangan fikir. Buat keje. Pergi makan. Buat macam biasa."

Natasha : Bila jadi cm ni awk buka La Tahzan.... Bila jadi camnie, awak kena bagitau kat diri awak, "Apa ada hal.. Esok lusa dia ok ler tuh."

Miss X : Tapi buku tu kat rumah.

Natasha : Siapa suruh tinggal????? Buku tuh selalu ada dengan akak kemana-mana akak pergi.. Sebab kita tak tahu bila kita akan sedih kan.

Miss X : Ha'ah! Ok ok. Lepas ni, kite bawak kemana mana.. Rasa macam nak balik pun ade nie.. Tapi takpelah ingat ayat akak tu, "Apa ada hal..esok lusa dia ok ler tuh." :-)

Korang ada tak nasihat atau pendapat untuk Miss X neh?
Terima kasih.

*Identiti Miss X di rahsiakan
*Natasha pula adalah Kak Tash sayer ^_^

15 comments

Fi_Qa said...

hurmmm....
penah alami camni..
rase terkongkong...
=(

.::WaNiE::. said...

susah if only one side yang hanya nak kita terima dia seadanya, tapi dia tak pulak terima kita seadanya hidup kita.

Pandangan kak wani?

tanya diri sendiri, whether sanggup atau tak menanggung semua tu for the rest of your life. sama ada sedia untuk tanggung benda tu, kalau tak sanggup, kene korbankan, maybe boleh tutup wall utk friends.

Pokok pangkalnya tanya diri sendiri. Its good berkorban untuk cinta, tapi kene fikir jugak, betul ke kita berkorban tu kita pun redha jgk. kalau kita sendiri pun terseksa, tak payahlah nak korban sangat kot.

saidatul_syamin said...

dah penah rasa. even teruk dari tu. yg min tau, sebelah pihak je yg selalu mengalah then pihak satu ag still dgn ego tinggi dia. susah nak okay.

violetless said...

i'm in her place right now. selalu gadoh pasal dia terlampau jeles. tapi skrg sket2 dia brubah sebab balas balik apa yang dia wat walaupon tak cemburu pon. bagi dia rasa. tau plak terkongkong. pastu dia slow2 brubah. walaupon selow nak mammm berubah tu tapi kurang2 brubah la sket.

Liana Norazmi said...

hurmmm sabar ea Miss X...InsyaALLAH lama2 dia ok laa tuh.... (:

Cik Qiqi said...

qiqi pun pernah alami and sekarang pun dalam keadaan yang sama seperti Miss X . . urm . . :( bagi qiqi , eloklaa bincang elok-elok . . kalau si Mr.X tak boleh terima , disitu terpaksa bina satu pengorbanan . .

Eyka said...

kalau eyka kne macm ni..eyka srius tak leh terima dy sebab dy tak bagi lngsung pilihn dkat kite sblum mendgr alsan kite..not all laki yg tampl bnde alah 2 kite suke kan? why he so annoying nak majuk bagai sedngkan 2 just friend yg annoying je kan? :)

lantk la sjarh lampau pon tapi jeles 2 berpada pada laa..eyka tahu for protect he heart to being hurt again but dy kena pikir jugk perasaan org yg dy kongkong 2 macm mane kan ? dy kena pikir juga..agak2 kalau dy buat cm2..org yg dia syg gn cinta happy tak?:)

bagi nasiht eyka la kan..try talk slow2..macm ni:
"kongkong 2 memng ade baiknya laa..tapi jangn over kongkongan sgt n sb mane tau lmbt laun sebabkn perngai overdose jeles dy.. cinta yg dia syg akn pergi jauh dari dia dan akan jadi macm cite lampau dy..ofkos dy tak nak kan? :)"

try to make your love meaningful before we will calling back to heaven soon :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

sedang ngalami. tak taw nak wtpe gak..

hana nabihah said...

girl tu penah ade sejarah..ermm..lelaki tu jeles dia ade layan yang lain..so bagi saya..kalau prempuan tu betul syg lelaki tu ignore jela msg2 sampah dari org tak berkenaan..jgn buat dia rasa macam..eii..mmgla kadang kite rase mcm kne kongkong..tp kalau kite ikut rentak dia..mesti dia pon akan oke..lelaki ni senang je..yang penting kite jgn berkasar gn dia..ni bukan soal zaman apa kite duduk..kalau dah kawen kite tetap kne dgr ckp laki kite..as long tak langgar hukum syarak..so biasakan dari sekarang kalau betul miss x nk kekal gn dia..

sekadar pandangan yang dah jauh menyimpang..heheh rasa dah lari dah topik !

mohamadhaziq_nursyafiqah said...

jgn terlalu syg kan owg yg kitew blom tentu akn hdup bersama dia sehingga akhir hayat...tp lebeyhkan syg kepada ALLAN dan NABI kitew...kerana itulah penentu kitew di dunia n akhirat....
kalo nk syg boleh tp jgn terlalu percaya n syg 100%...kerna tkot 1 ari kitew yg merana..

FatinSyahirah said...

uuu. dah pernah rasa sebijik macam ni, dann lagi teruk. dlu, mbe sbb 1st time kot nak bercintan cintun ni, terus macam ikuttt je even kawan2 sume nasihat takyah ikut sgt kongkongan tuh. nk klua pun, kalau lama sikit, dia siap kiraa okkk dah brapa jam kluaaa. bodohnya haku duluuu. tapi sebab dlu macam setiap nak matik, ikut jugak. konon nk setia smpai kawin laa. dlm masa yg sama, buat solat istikharah jugak mntk petunjuk sama ada btul ke x tindakannya. last2 dia kantoi curangggggg. aaaaaaaa. ok dah insap. lepas ni nak kawin terus.

jangan jadi buta kerana cinta. :)

cik nur said...

tak tahu la kalo ikutkan boyfren nur tuh pun mcm paranoid jgak waktu kteorg mula couple dulu dia mmg tak bag nak kawan dengan mana2 lelaki sbb takut nnnt kisah lama berulang and i choose to stay with him sbb saya terima saya apa rasa nyer bila dicurangi tapi alhamdulilah dia pun bertolak ansur mana kawan lelaki nur yg rapat tuh kenal kan dekat dia dan jadi kawan dia sekali :)termasuk ex boyfriend nur yang use to be my best friend now alhamdulilah dia pun bertolak ansur ^___^

Ema Razali said...

lelaki ego!! wuwuwuw! :'(

honey roses said...

sy baru je mengalami situasi mcm ni. and ape yg sy buat ialah LEAVE HIM! habis cerita... skrg rasa tenang sgt. :)

Natasha said...

Suka pandangan : FatinSyahirah

kalau kak tash lagi senang.... tepuk dada tye selera..sanggup tak nak hidup dgn lelaki yg mengongkong kita?

pandangan kak tash rasanya wani dh suarakan....we hv same answer

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13