Friday, August 12, 2011

.baju raya korang warna apa?

.

Salam.

Hai semorangggg! Selamat berpuasa dan selamat hari jumaat dan jugak semoga semorang selamat hari hari. Hihihi. Hari ni nak cerita pasal baju raya. Korang semua dah beli belum ek?

Kite sebenarnya dah ada 4 helai. 2 helai baju recycle, 2 helai lagi brand new. Hihi. Yang recycle tuh sebab dah pernah pakai time kakak kite kawen bulan 3 aritu. Mama cakap, tak payah beli baju lagik sebab baju tu mahal. Bazir kalau tak pakai. (>_<) Satu kaler pink. Satu kaler cream. Yang pink tu aunty kite beli kat Dubai. Pastu dah pakai banyak kali dah. Baju yang kite amek gambar dengan Super K kat sidebar kanan belog kite neh. 

Ni yang cream.
Dah pakai 2 kali...
Outdated dah.... :'(

Yang lagik 2, beli kain bahan. Satu kaler pink pepel, satu lagik kaler hitam pink. Yang pink pepel dah hantar dekat tailor, tapi yang hitam pink belum lagik. Ashane nak pakai pagi raya. Kompem tak siap punyaaaaaa.. (T_T) Yang pink pepel pun belum tentu siap sebab mama cakap dekat tailor tuh, bukan nak pagi pagi raya. So, ntah bila siap. Kalau cakap nak pakai raya, dia dah tanak amek dah tempahan.. (T____T)

Pastu semalam tetiba ada sorang kawan kite bagitau, dekat Jusco ada baju kurung english cotton faveret kite.. Corak pun, corak feveret. Harga dalam RM109.. Not bad. Baju dah siap kot. Tak payah nak pening pening tunggu tailor siapkan baju. Tapi masalahnya, Jusco terdekat adalah Jusco Melaka. Pastu ashane nak ke sanaaaaa.. Mama dengan Abah busy, pakwe busy. Nak pergi sendiri, takot kene culikkkkkkk..... (alasan) Kui kui kui. :-P

Super K cakap, dia tak suka raya sebab ada kisah sedih di sebalik hari raya. Hmm.. :'( Dia cakap dia tanak raya, pastu tanak beli baju raya pastu dia cakap, raya tuh apa? Huwaaa sadis betul ayat pakwe haku neh tawwww... (T__T)

Tapi tahun neh raya pertama kite dengan dia. Mesti lah kite nak dia happy dengan kite.. Tanak dia sesedihhhh... Lepas tuh Super K mana nak pakai pink. :'( So rasa nak suruh dia beli kaler pepel kot untuk baju raya. Tapi kite nak pink jugakkkkkkkk!!! Ashane ni.. Nanti tak sama... Kalau boleh, kite nak sedondon dengan diaaa tahun ni.... (~.~)

Tapi Mama kite cakap dengan kite, dia suruh Super K beli kaler cream. Ehem ehem. Kenapa agaknya ekkk.. Keh keh keh.  :-P

*selingan*

Ni brooch yang Super K belikan masa dia out station dekat Sabah.
Dia cakap dia tak pandai pilih tapi kite sukaaaaa!
Santek kannnnn..... :-)
Mekasih yunk!!! 

OK, SAMBUNG CERITA. :-P

Tetiba je dia menyampuk.
Haruslah hati berbungaaaaaa bungaaaa....
Ngeeeeeee... 

Heee. Tanjat boboi...

So, korang dah plan belum nak beli baju raya bila?
Ke dah beli siap siap?

Heee..tak sabar nya nak shopping sama sama !
Semoga semua yang di rancang menjadi kenyataan.
Aminnnnn....

My Baby 'Sunday'...
Please come to mama!
^___^

27 comments

May Maisarah said...

Dah siap! Mak jahit.kaler silver!!! =))

intanurulfateha said...

@May Maisarah

untung laaaa mak jahitkan. mak kite keje, x sempat nak jahit3 neh. huhu

Qaseh Nurani said...

awatnye sume pinky ni???prple ad pink,itam ad pink lg pe yg pink...hehehe...jusco mmg byk baju cntik...smlm pegi srvey2...grm je tgk...hrg pn not bad...grm wo sis...nnt sis pegy beli jgn lupe blikn selai tuk kite ek....;p...wakkaka...;)

yaya | mohd said...

hehehe..kaler cream ni btol2 na kawen kak intan ni..
eyt,,kte kaler merah ngn ares :) :P

nuraitul said...

waa.syioknya dia..pakat sedondon dgn buah hati ye.. :)

si Bella Bilot said...

kite dah de 80 baju raye ! yeay!
:P

ieLa yaaCoB said...

wow!!cantiknyee bju 2..saye warne maroon:)

intanurulfateha said...

@Qaseh Nurani

hati sis pink!!!!! kekekeke.. alaaa mate neh sume nmpak pink je lah. ashane ? :p

intanurulfateha said...

@yaya | mohd

hahaha tau xpe noksss.. nt pakai je tym nikah. senang, save sket bajet. kuikuikui

intanurulfateha said...

@nuraitul

heee.. haah. awak warna ape?? :)

intanurulfateha said...

@si Bella Bilot

wahhh ade lapanploh? pinjam limablas lah camtuh! :p

intanurulfateha said...

@ieLa yaaCoB

wahh maroon! mesti santek kan! :)

nuraitul said...

@intanurulfateha

saya punya kaler pink.. :)

intanurulfateha said...

@nuraitul

#ehsamalah! hihi mesti santek kan kan? :)

Qaseh Nurani said...

hahaha...lynkn jela...xleh nk wtpela...pgsan r dak ipan cmni..asek nk kna beli baju sis clour pink je...hua3...;p

nurul asyikin(kak chik) said...

ehhh sory...ciksyikin nk myampuk skaki,,ciksyikin nk colour kelabu..leh tak??comel ke??xpe la comel ke tk comel,,tetap nk kelabu...hehhe,,slmat brpuasa intan,+caca+irfan+mak ngn ayah,,,

aisya said...

mak dah sediakan 4 pasang kat rumah tu ha.. hehe

ninie_azriena said...

amboi...berbunga2 lah hati tu..
selamat menyopping kan diri..
nak juga ! =)

Eyqa Hasnan said...

hahahaha . . luse nie kak intan :)

Yana Farinha said...

hye..nice blog.. dah folo awk.. jom singgah blog sy.. www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

zulhilmi.tempoyak said...

dgr2 sy mcm pink jugak je...haha

Azahragamal said...

amboi cantinye baju..cream..

huhu..sye tag k.intan..
http://gamalsdaughter.blogspot.com/2011/08/jom-join-blog-list-yuyue.html

Saybee said...

dah beliiii & mungkin AKAN pau ayah lagiiiiiii! :D
buat masa nihh, dah ade 1jubah biru, 2 kurta (birupepel + hitam) & 2 bajukurung (biru + kuning keemas emasan)
*padahal budak sekolah nie raya bape hari jea =='

Nurulchumel said...

suwit.. :)

eykameow said...

so far baju raya yg dh siap (mak pilih) color hijau. tak sempat ah nak cari baju raya. kite cari baju jalan je pandai. kikikiki

eee untung laa kalau abg ipan dtg before sahur...mmg laaaaamaaaaaaaa ah sis dating! wehooo! amin. smoga plan tu jadi kenyataan eyh =)

NoorDiyana said...

intan, kte dah beli baju tu. yeay!!! ;)

ancientalien said...

Banyaknya baju raya korang.raya sakan ni. sapa2 yg belum sempat lagi nk beli baju raya or nak bagi anak buah beli kat sini.. http://www.eksklusif.sinarmall.com
santek2 dan pelbagai pilihan..;-)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13