Tuesday, August 2, 2011

.bingai punya pencurik !

.

 Salam.

Haiyo..menguji kesabaran betul lah. Kite pulak yang tensen even bukan kereta kite yang kene pecah, tapi kereta Abah pakwe kite. Tadi kite sampai rumah dalam pukul 5 petang. Tetiba dapat MMS dari pakwe kite. Ingat gambar dia, sekali gambar tingkap kereta kena pecah. OMG.

Kite reply MMS dia tapi no respon. Maybe dia sibuk kot. Pastu kite call dia, tak angkat pulak. Tak lama tuh, dia call semula. Zzzzz. Mangkuk hayun betul siapa yang pergi pecah tingkap kereta Murano tuh. >__< Hilang lappy sebijik. 

Tu bukan lappy dia, tapi lappy Abah dia kot. T___T Pakwe kite cakap, dia tak kisah kalau lappy hilang, boleh beli baru tapi data data dalam tuh yang penting kot. Isk.. memang tak selamat lah hidup dia. Dah lah buat kerja time bulan puasa. 

Kite tanya dia, kena pecah dekat mana. Dia cakap, dekat rumah kawan Abah dia. Orang tu sakit, dia dengan abah dia pergi ziarah. Tapi baru berapa saat dalam tuh, kuar kuar, dah kena pecah. Petang kot, bukan nya malam. Takkan lah jiran jiran atau orang yang lalu lalang tak perasan. Teruk betul kawasan kejiranan kat situ.

Kite akhiri entry neh dengan kata kata ugutan, 


"Berani buat, berani tanggung. 
Kat dunia kau selamat, dekat akhirat jangan harap."

Keh keh keh.
Takut tak?
:-P

18 comments

darkrose~ said...

hurm, macam gini punya olang pown ada ka? bulan baik buat kerja jahat! hishh~

cik ery said...

haha.mmg bingai sungguh la.

bulan posa pon jadik

aZy... said...

bulan puasa pn nk bt keje cmni jgk...
takde hati perut lngsung si pncuri 2...

adrinaqamarina said...

sebab tu abah selalu marah kalau kte tinggal lappy dalam keta.

Cik Qiqi said...

bingai sungguh laa kan kak intan ? macam miskin sangat sampai barang orang pun nak curi !

::ienafazlyna:: said...

sebab tu xleh tinggal brg berharga dalam kereta..pencuri2 hampeh nie, kalo nmpak hp sebijik tertinggal pun sanggup pecah kereta org...next time, simpan dlm bonet...secure ckit tau...

Liana Ryan said...

ish.. sampai macam tu skali..

nurfarahin zainal abidin said...

kawan gua pon bru hilang moto ahad lepas
dah ar moto pinjam je
mmg sian gile ah
puihh kpd pencurik!

syieda_joy said...

sangat berani org tu kan k.intan?

sabar je..nanti die akan dpt blasan nya..

bulan baek pun die berani buat..hishhh

nuruashia ♥ said...

sabar yee ckp kt ayh super k tu..
bulan2 pose ni ade juge org jahat mcm tu huhu..

Qaseh Nurani said...

sis, td bru bce ade akk kt blog gk kete hsbnd die kna pech..yg ilang lappy jgk..hsbnd die kte pegi bazar rmdhn xsmpi 15mnt pn...tup2 g kete tgk hbes pech crmin da...ksian tol..ape pny pncurik kn...grrrrrrr

Adila Sahaja said...

cis sejuta kali untuk pencuri tersebut...rilek je bulan2 pose ni buat dosa..

kEy said...

mengong! memang mmbara kot kalo data hilang....

bongek nye tgn pnjg~

sharamli said...

memang benda ni slalu jadik..sebab tu xleh tinggal tepampang je dalam kete.. xkira tmpat tu nmpak cm selamat ke..

Cik Mai said...

macam2 la skg..tp jiran2 kat situ mmg dasar tutup pintu btol la..hehe...cian abah pakwe u....
p/s..saya new follower intan..nak blaja cantikkan blog..hehe

enyheartsdiamond said...

bulan2 puasa pun nak buat keje jahat! ei!

FARAH IZWANI RAMLI said...

bulan pose pon nak mencurik.
grrrrrrr

WanitaMustanir said...

yang penting, jgn nampakkan apa2 barang berharag di dalam kete..

like hp, duit etc..

pencurik nih nampak je..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13