Monday, August 15, 2011

.dating dekat rumah pulak ! ehem :-P

.

Salam.

Hoyeahh! Ini entry sambungan dari entry lepas. Masa dekat Bazar Ramadhan tuh, call Mama. Tanya nak kirim apa. Kejap lagik nak balik. Lepas tuh mama cakap....

Mama : Kenapa balik cepat sangat? Mama belum siap masak lagik.
Kite : Tak pe lah. Memang nak balik cepat pun. Angah dengan Hana nak tolong mama masak.
Mama : Ehhh tak payah.. Biar mama buat sorang. Korang pergi lah jalan jalan lagi.
Kite : Alaaa...dah penat. Lagipun Irfan dengan Che Arm penat. Doang nak rehat dekat rumah. Dah tak larat dah.
Mama : Ok lah kalau macam tuh.

Heee... Lepas beli kuih, murtabak dan air, kiteorang pun balik lah rumah. Sampai sampai rumah, lepak lepak kejap. Che Arm lelapkan mata kejap sebab malam tuh, dia nak drive balik KL. Hana pulak, rest dalam bilik kite. Dia pun kepenatan. Irfan nak tidur, tapi dia segan. Biasa lah, dia kan pemalu. :-P Huhu. So dia main main dengan kucen yang baru amek dari rumah kazen kite aritu. 

Irfan neh memang suka kucen.
Kucen pun suka dia..
(>___<)

Ye, kite tau mereka comel.
Mereka comel tetapi MENGERIKAN.
(T______T)

Kena geget kang, padan muka!

Irfan nak pinjam kaen pelekat, sebab dia tak nak solat guna jeans. Mana lah tau, jeans tuh tak bersih sangat ke kan.. So, kite kasik die pinjam kain pelekat abah. Dan kasik dia kopiah yang kiteorang belikan untuk dia dekat Penang hari tu. Abah belikan kopiah untuk adik adik kite. Pastu belikan untuk menantu dia (suami kakak kite) dan untuk bakal menantu dia sekali.  (^__^)

Kite tatau plak kepala pakwe kite neh kecik.
Kopiah tuh TERbesar sikit.
Ngeeeee....

Lepas Asar, kiteorang dok lepak lepak dekat depan rumah. Borak borak dengan mama yang tengah dok siram pokok bunga. Sambil sambil tuh, layan si Chacha neh maen belon kucen.

Pastu Chacha menunjukkan kehebatan dia pada Irfan.
Elehhhhhhhh!

"Abang Ifan, cepat lahh.. Abang Ifan ni lambat lahh.."

Padahal sakit kot pijak batu neh. Heee. Chacha lari laju laju, siap boleh potong Irfan lagik. Kui kui kui...  Pastu dalam pukul 6 lebih, lepak belakang rumah pulak. Tengok tengok, abah tengah amek buah kelapa muda, nak buat air. Then, abah suruh Irfan tolong belahkan. So, bakal menantu tunjukkan lah skill membelah buah kelapa. Ehem. :-P 

Chacha : Abang Ifan! Salah lah pegang parang tuhh..
Mama : Boleh ke tak fan? Macam tak lulus jer. Hehehehe.
Ifan : (Cuma mampu gelak sebab semua orang tertumpu dekat dia...Eleh, malu lettew!)

"Mama, Irfan dia kidal lah.. Sebab tu dia belah camtu. "
Heeeee....

Tapi kesimpulannya, 
My hubby-to-be lepas ujian membelah kelapa.

Ok, dah boleh kawen!
Kikikikikiki....

Next entry, tunggu esok ok!
(^_____^)

22 comments

Eyqa Hasnan said...

nampaknya chacha lebih maju ! good !

cik nur said...

comel jaa tgk super K pakai kain pelekat hehehe

iedalif said...

alololo..kak intan..sweet gile bangat cite kamooo..demm! jeles nii tauu..hehehe..

ninie_azriena said...

haha..lawak ah tgk gaya bf intan ni..
cumilllll sgt2 korang..jeles =__=

darkrose~ said...

jeles ahhh!:P

nuruashia ♥ said...

sys.. seyes jeleshhh ngn sys n super k..boleh dating kt umah plak tu..adoilaaa..bile laa nuru nk ase cmni ek? adoi...ske2 hheheh

aenmatderis said...

wah.
gile ah jeles...
nak jugak macam nie..
nak jugak.nak jugak.
:p

eykameow said...

siss...tengok gambar macam dah kawin lah! =D hihi ok pat pat! next entry!

Myra Arshad (: said...

aaaa. sweetnya korang. cepat kawen. jangan lupa jemput ye sis :) hehe.

miss ya <3

Myra Arshad (: said...

aaaa. sweetnya korang. cepat kawen. jangan lupa jemput ye sis :) hehe.

miss ya <3

adrinaqamarina said...

belon kucing takut tak sis? hehe


rina kiri jugak! tapi pengang parang tu sebelah kanan~

Direktori Internet Malaysia said...

wah kome bdue......

sharamli said...

ha! cepat sikit kawen!

aLieF si Muncung ManiS said...

ngeri??? takut kucing ke?? kalau ya,,samalah kita...hhuhu..saya fobia dgn kucing...tapi saya suka tgok kucing..comel!!! salam kenal

♥CIK SHA♥ said...

best nye rumah intan..besar dan cantik...nak pergi!!!


eh..anak kucen tu sangat comel lah!

Ainul Hayat said...

Sportingnye family Intan. HEHEHE...untung kat umah ade pokok kelapa, boleh buat ujian potong kelapa. Nanti kat pakwe sendirik nak buat ujian apelah agaknye ek?

Khairul Antasha said...

hehe..sweet!...cepat nikah..hehe

Cik Domo said...

bergaya la dye belah*kot Buah kelapa tu XD

adnil linda said...

seronotnye...
sweet nye...

Asfandi Ahmad said...

inginkan kehidupan sebegini juga...ada boley ka???? :]

Ana Farhana said...

ank kucing comel....tuu je nak cakap.....:P

yaya | mohd said...

haha..sonoknye tgok kak intan ngn ipan...
cpt2la kawenn,.,,

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13