Saturday, August 27, 2011

.dating terakhir sebelum hari raya !

.

Salam.

Weeeeee... Baru balik dating! Ehem ehem. Seronoknyeeeeeeee. Setiap kali balik dating, mesti rasa eksaited gilee.. Tapi sebenarnya bila nak dating, lagik super eksaited! Kemain lagik hati neh neves. Keh keh keh.

Oh yer, tiada gambar berdua. Hukhuk. Apesal tah. Maybe sebab masing masing lemau. Maklumlah, puasa kan.. Wuuuu~ Tadi mase sopping tak beli apa-apa pun kecuali earring. Sebenarnye nak beli baju, Mama siap dah kasik peruntukkan lagik, tapi tak beli pun. Suruh Irfan pilih, dia pun tak reti nak pilih. Zzzzzz! (-.-")

Memula kiteorang pergi kedai jeans yang kite beli semalam. Nak alter levis kite tuh. Kaki dia besarrrr.. Kite tak suka boot cut.. Kite nak kecitkan sikit. Lepas dah anta alter seluar tuh, pusing pusing dekat Wetex Parade. Pun busan. Last last, pergi K-Mall, sebab kite nak pergi beli earring sebab ari tuh beli silver pendant kat situ dengan Mama kat situuuu. Hihi.

Ehem ehem. 
Santek tak earring baru ittew? 
Bulat bulat lepastu kat keliling ada berlian tipu, 
sama macam silver pendant tuuu.
(^_____^)

Tapi tembam betei Dak Intan neh kan?
(-.-")

Masa dekat K-Mall tuh, ada banyakkkkkkkk sangat baju raya santek santek dan murah murah. Lepas tuh, ter-mengeluh lah sebab masa soppink dekat Jusco beberapa minggu lepas, baju raya tak banyak choice. Lepas tu kan...

Kite : Sayang, rugi kan tak beli baju raya dekat sini. Santek kan.. Dah lah murah.. Lawa lawa pulak tuh..
Dia : Memang lah.. Sayang tengok lah cutting badan patung tuh ashane, sayang pulak ashane...
Kite : Woii! Nak cakap badan kite takde cutting lettew!!!
Dia : Hahahaha. Abang gurau jer lah.

Waklu gurau! Suka buli kite tauuuuu. (T_____T) Kite masih kurus okeee walaupun jeans semalam sedikit ketat. Wuuuu~~ Lepas dah penat window soppink, pergi bazaar ramadhan. Masa tuh dah pukul 4.30 pm. Eh, lupa nak sakap. Irfan sampai rumah kite pukul 1 petang. Eksaited beno nak cerita. Kekekeke. Ok sambung. Masa dekat bazaar ramadhan, macam macam lah borong. Huhu. Over betul. 

Lepas tuh, berbuka puasa dekat rumah. Macam biasa, macam macam Mama masak. Maklum lah, son-in-law-to-be datang. Ngeeeee. Memang perut Irfan full tank ah setiap kali berbuka puasa dengan kiteorang. Kesian dia kena makan banyak banyak. Hihi. Mama dengan Abah, sikit sikit.. Fan, makan ni fan.. Fan.. Amek ni Fan.. Jangan malu malu. Tambah neh.. Hahaha. Kesian kite tengok muka dia tahan kenyang. Kah kah kah.

Tapi yang pelik kali ni, si Chacha kemain segan dengan Abang Ipan dia. Padahal sebelum sebelum neh, kemain lagik manjeeee gileeeee! Sket sket Abang Ipan! (-.-")

Oh yer, Irfan bukan datang sorang. Dia datang dengan adik dia, Super Anep. Sebab lepas berbuka puasa, dia terus balik kampung dekat JB. Mungkin si Chacha tuh segan sebab Super Anep ada kot. Selalunya, orang yang dia jarang jumpa, dia akan segan. Oh ye, maybe raya ke-empat Irfan datang rumah kite untuk datang meminang beraya sebab masa tuh buat open house (^_^)

Kite : Sayang, Alang ajak kite pergi raya dekat Jengka. Rumah Kak Ayang..
Dia : Hah, tu lah pasal, Abang dah lama sangat nak pergi Jengka tuh. Kak Ayang masak sedap.
Kite : Hmm ye ke.. Dia ada anak perempuan tak?
Dia : Ada, lawa anak perempuan dia.......
Kite : Hah? Hmm tak payah lah pergi raya dekat sana... Hmmm..
Dia : Lawa anak perempuan dia, tapi sekolah lagik. Baru darjah 2. Hahahaha. (ketawa menganjing)
Kite : Benci ah sayang neh. Main main!!!!!!
Dia : Hahahahaha. Len kali, tunggu Abang habes cakap dulu. Jangan suka potong Abang cakap. Hahahaha..

Geram betei dengan pakwe sendirik. Suka betei buli kite! Tapi apa apa pun, seronok sangat puasa tahun ni. Dan kite harap, time raya nanti pun seronok jugak. Sebab dia sentiasa ada di sisi. Ailapyumac! Muah! Hik hik. Sebelum dia balik tadik, ada kirim kuih semperit untuk bakal mak mertua sebab mak suka makan semperit. Wuuuuu. Ntah apa rasa.. Segannyeeeeeeeee! (-.-")

Hoi, rindu lah!
Pakwe ittew sekarang kurus sangatttttt!
Harap harap, lepas habes puasa nanti, dia berisi semula!
(^_____^)

Kite..

Dia..

Kite. 
Ehem ehem..

  
*senyum sampai telingaaaaaaaa*
(^__________^)

Pak Pak Bung Bung!
Ngeeeeeee...

15 comments

hira said...

fuhhhhhhhhh.. meletop betul! haha :D cepat-cepatlah kahwin akak. huehue :p

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

eheheh! ehem ehem! tak lama lagi! sukenyer i dgr! ekeke! :)

Cik Domo said...

wahh...
pak pak bung bung..keh3

Freaky said...

wah sweetnyee.. hehe laki memang suka bergurau dan menyakat awek die :)

-✿Ayu✿- said...

InsyaAllah...nt beraya suami isteri lak... salam lebaran sis!

ainondreamergirl♥ said...

semoga berbahagia kak intan :)

Puteri Iqa Izyan said...

ish. jeles neh. muehehehe...

cpt2 kawen sis =P

starzieti said...

hamboi, sweet la korang ! :D

AzahraGamalAbdulNasir said...

semoga berbahgia k.intan..

tag k,intan:
http://gamalsdaughter.blogspot.com/2011/08/first-giveaway-by-idas-creative-craft.html

Sheda Argos ツ said...

romantiknyerr hihi da folow kmu intan.. smat ari raya k...

Mysara Newrie said...

amboi sukenya die. ! HAHA :D kak intan, yg print screen hp kak intan tu kak intan guna hp apa yg boleh tukar font sume tue? hehe :) nak buat mcm tu jugak tp kita guna nokia c3

emieysandra said...

wah..mcm nk dkat je pak pak bung bung tuuu..hmm, rindu blog sis! lme sgt xmai..skg nk skodeng segmen bersilat kt dapur ea, dh dok kt umah..nk buat kuih raya :)

enyheartsdiamond said...

bunga-bunga cinta! hee! eny doakan yg terbaik utk kalian.. amin~

nuruashia ♥ said...

awwwwwwwwwwwww...jwpn super k akk begitu meyakin kn akk kan2 :)

dayah aziz said...

smuga btemu jodoh cpt2..;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13