Saturday, August 20, 2011

.harga emas naek lagi (-.-")

.

Salam.

Harga emas naek lagik. Zzzzzzzzz. Ni akan mendatangkan dilema bagi pompuan pompuan yang meminati barang kemas ala ala mami jarum tuh. Tapi macam kite, kite kureng sikit. Tatau lah kenapa. Mungkin belum sampai masa nak minat emas kot. Kui kui kui.

Tapi Mama cakap, bila harga emas naek, nak jual laku. Ceh! Kalau emas pun tarak, nak jual ashane? Pinjam barang kemas Mama bole ka? Haha.

Hambek kau!
Emas 916 sekarang RM200/g
(-.-")

Ektuali kalau jari korang kecit, dapat jimat sikit kot bila nak beli cincin. Kui kui kui. Kalau berat cincin korang tuh 2gram, harga dia bukan RM400 tepat. Sebab nanti ada harga upah lagik. Ntah ntah, dekat RM500 cincin tuh. Ada kawan kite cakap, kalau nak beli cincin ker, apa ke, tak payah beli dekat kedai yang glamer glamer yang masuk TV tuh sebab upah doang mahal. Padahal emas yang sama jer. Kire macam brand jer lah kot. 

Makin lama makin mahal harga emas neh. 

Nanti time kite tunang ke, kawen ke, 
beli cincin silver je. 
JIMAT! 

Kbai. 
(T__T)

13 comments

starzieti said...

ari tuh baru tgk2 rantai cam budak kecik punye at kedai emas. itupun harga dah 500++. mahal giler ! -.-

darkrose~ said...

ros suke emas! hehe..minat sejak abis praktikal ritu la..gaji masyuk tu yang eli cincin n gelang..dapat dalam harga rm1100..ok la tu..tak berat mane.asal ade..hihi:D ni tak kije tak dapat la nak beli...tapi kalo boleh setiap kali gaji nnt nak beli emas..wah!:P haha:P intan kumpul la dr skunk..masyuk tau!;)

darkrose~ said...

ros suke emas! hehe..minat sejak abis praktikal ritu la..gaji masyuk tu yang eli cincin n gelang..dapat dalam harga rm1100..ok la tu..tak berat mane.asal ade..hihi:D ni tak kije tak dapat la nak beli...tapi kalo boleh setiap kali gaji nnt nak beli emas..wah!:P haha:P intan kumpul la dr skunk..masyuk tau!;)

nurayunni said...

nak beli tp mahal la...:(

bella_bumbum said...

ayah saya tauke emas. tapi emas jongkol la. hehehe memang harga emas selalu naik. masyukkkk

tapi sy tak suka pakai emas.
bukan cantik pun? mcm 0rang tua. hehehe silver lagi lawa XD

Princess Feyqa said...

hari tu my mom beli gelang emas dgn rantai dah dkt RM10000. trpk gak nanti fyqa kahwin mcm mane ler suami fyqa nk bg cincin emas huk3 =.="

ninie_azriena said...

kesimpulannya, kena lah cepat kawen sis intan oit..
makin lama, makin mahal emas tu..(n_n)

nuruashia ♥ said...

yke naik?? hurmmm hancuss laa harapan hntara kwen nk mas puteh wakakakaka

Farah Nur said...

intan..sy nasihatkan beli cincin awl..sy nak kahwin tahun depan..dah beli cincin siap2..tunang lps rya pun ,sy beli lg la awl..masa tu emas 168 1 gram..skrg kat perak baru naik..tp 1 gram 194..br nak hr ni,,emas akan di angka nak lg..suruh bf intan survey dan beli awal2..

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

hmmm hmmm..? tak usah risau sis, da ade bau bau da kan! insyaAllah tak naik banyak tu~:)

Faezahasbullah said...

sy ingatkan akak join pubic gold. huhu

echa rahman said...

a'ah dh naik.. smlm g survey cincin utk merisik n tunang skali.. harge emas 916 segram 194-200 memang mahal giler.. ni tak tahu nak beli ke x.. sebab nk merisik lps raya ni...=(

cik nur said...

hurm telan air liur tgk harga emas skang huhh
tak per sis kita amik pendekatan kawin terus lagi jimat hahaha

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13