Tuesday, August 16, 2011

.kenapa mesti tipu?

.

Salam.

Kite tak paham lah, kenapa kadang kadang, si boipren ni nak tipu tipu gelpren dia? Eh, kite bukan cakap pasal boipren kite. Tapi pasal boipren orang laen. Kui kui kui.

Kite pun penah jugak kot tipu boipren kite. (T__T) Wuuu..ampun.. Tapi kite dah mintak maaf. Tak tunggu raya pun kite dah mintak maap. Baek kan kite? Ngeeee. Mungkin tak berapa best guna term tipu. Mungkin lebih sesuai kepada "Menjaga Hati".. Kan kan? :-P

Ada satu kes tuh, gelpren dia garang. Lagi garang dari kite. Eh, kite garang ke? Keh keh keh. Mana boipren dia nak pergi, apa dia nak buat, dia tanak bagitau gelpren dia. Sebab apa? Mungkin sebab takut gelpren dia mengamuk.

Kite lagi mengamuk kalau kite dapat tau, yang boipren kite pergi mana mana, tak bagitau, lepas tuh kite dapat tau dari orang laen. Hah, jangan maen maen. Kite banyak spy! Kui kui kui. Kalau bukan dari spy, kite boleh dapat tau sendirik. Kite ade 6 sense okeyh! :-P

Memang kadang kadang kite marah kalau boipren kite kuar tak bagitau. Tapi selalunya dia akan bagitau. Sebab kite kalau nak pergi mana-mana, kite bagitau dia. Kalau dia lepak dengan kawan dia atau ade meeting dengan abah dia, kite takkan kacau la. I'll give him time. Takkan nak 24 jam kacau dia. Ye tak?

So boipren/gelpren korang camne?
Pernah tipu korang tak?

Bila kantoi, korang maafkan ke apa?
(^__^)

Kalau kite, sekali buat, boleh maafkan.
Tapi kalau banyak banyak kali, 
memang nak makan kasut saiz 5 lah!!!
GGGRRR!!!

Nak tengok magik tak? Klik SINI!

12 comments

Eyqa Hasnan said...

pernah kena tipu . fuh ! mengamuk at sebulan tahu tak ? HAHAHA . . langsung tak layan >,<

A'IM said...

xnak tipo..dosa..nak bohong sunat jer

zatiey said...

Abg ALLY xpernah pulak tipu kite..hehe..

p/s : tgok nih..
http://cintakukini.blogspot.com/2011/08/aku-ally-iskandar-sesuai-tak.html

♥yaya budak suka embun♥ said...

xtaw lah samada penah kena tipu ke tak T_T

Edy Fee said...

hehehe susah nak setia kew...
hurmm yeah jgn jd terlalu merimaskan klau ye pon cinta sangat

ninie_azriena said...

wee..kadang2 ninie tipu sebab takut kena marah tapi last2 mesti kantoi..haha.. =)

nuruashia ♥ said...

tipu cket jep ahhahaha..

Saiful Bakhtiar said...

tipu untuk elak gaduh ada elok kot

Ainul Hayat said...

Selalu bagitahu je intan.

nana said...

sis~! nana tak der boipren...so tak tau cm ne kne tipu dan dtipu hehehheheee

Nurulchumel said...

ohh em gee!!
Heidi dah ber-dot com lah!
surprised nya!

Alya Damia said...

slalu gak kne tpu...!!!!grm sgt

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13