Monday, August 1, 2011

.korang berbuka makan apa nanti ?

.

Salam.

Haiii korangg... kite online guna lettop kakak neh. Huhu. Hapdet lah belog kejap sementara tunggu waktu berbuka. Hihi Rasa seronok pulak dapat berbuka dengan semua adek badek. Sebab tuh Mama & Abah semangat ajak kiteorang pergi Penang sebab nak berbuka dengan kakak kite kat sini.

Memula ingat nak balik Johor pagi tadik lepas sahur, tapi tak jadik. Kiteorang balik Johor esok, lepas bersahur. :-) Kite baru jer lepas buat Puding Kastard Berkuah. Kalau dulu dulu, Abah selalu beli puding neh dekat Bazar Ramadhan. Since kite dah pandai buat puding neh, tak payah lah nak beli lagik. Sedapnya makan sejuk sejuk. Heee.. ^__^ Korang boleh try buat sebab senang je. Resepi kat SINI ek. :-) Esok kite rasa nak buat Puding Caramel pulak untuk pencuci mulut. Sedapnyeeeee! Slurppp!

Credit picture HERE


So, korang makan apa time berbuka nanti? Selain daripada puding tu sebagai pencuci mulut, mama kite masak Sambal Udang, Sayur Chap Chai, Sayur Taugeh yang besar besar tuh goreng dengan tofu.. Wuu..sedapnya.. Sayur taugeh tu faveret kite tuh.. *lap air liur* Sayur taugeh neh bagus untuk perempuan yang selalu Period Pain. Tapi kite tau, ramai yang tak suka makan taugeh kan kan? Rugi wooo~

Lepas tuh semalam, sampai je rumah kakak kite neh, mama & kakak kite masak Nasi Beryani + Ayam Beryani + Dalca untuk sahur. Nasik tuh banyak lagik. So, nanti panaskan jer. Tak de lah membazir.

So, korang berbuka makan ape ek?
Mesti macam macam kan kan?
Heeee...

Selamat berbuka puasa!
^________^

Jangan makan bebanyak sangat, 
kang tak larat nak terawih
:-P

11 comments

Nurulchumel said...

Selamat berbuka Cik Intan!
Bila nak buka pose same2 neh?
>.<

iera said...

selamat berbuka puasa....:)

aLya maNip said...

selamat berbuka sys..alya makan bubur jagung nnti..hihi

ainondreamergirl♥ said...

alala, sedapnya. slmt berbuka kak intan :D

ainondreamergirl♥ said...

alala, sedapnya. slmt berbuka kak intan :D

♥yaya budak suka embun♥ said...

selamat berbuka n selamat berpuasa sis. hehehe :D

saharinasaharudin said...

selamat berbuka intan comels :)

Azmira Yusof said...

Yummy!

blogwalking sebelum berbuka . SELAMAT BERBUKA :)

Hati Tisu said...

makan aje kejenye =D hihihiiii

Secret Drifter said...

org xsuka taugeh sbb angin..

wow hebat makanan Intan !!! mmg bagus la tau masak..

saya malam ni kot2 makan otak2 (dgr2 Otak2 famous kat Muar kan??)

n then Intan nak cari recipe baru ke??

ainaa said...

selamat berbuka dear :) saye pon suke taugeh jugak ! patotla jarang kena penyakit perempuan tuh. keke

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13