Tuesday, August 9, 2011

.nanges je kejenye !

.

Salam.

My mood always swing. Hari ni ok. Esok tak ok. Lusa tak ok lagik. Tulat belum tentu ok. I dunno how to start this entry thingy. Macam macam benda kite fikir. Bile fikir, nanges. Bile fikir, nanges lagik. Dem. Asyik nanges jer. Ingat tak penat ke nanges? Tapi airmata neh tak reti pulak nak penat keluar. $%^&*%^#*(%^&*

Tak lama lagi, hari tu akan tiba. Kompem nanges lagik time tuh. Masalah kronik betul lah kite neh. Boleh tak skip hari tuh? Tak nak hari tu ada. Boleh tak? Ok, dah tau jawapan. TAK BOLEH.

Loyalty is a must. Kite paling takut bab tak setia. Sebab tuh kite tak suka jauh jauh. Kalau boleh, kite nak dia sentiasa ada depan mata. Kalau boleh kite nak selalu jumpa. KALAU BOLEH. But I just can't. I have to have this trait. He also have to have this trait too. 

Even dia dah tak belayar lagik, even dia masih kerja di darat, tapi kami tak boleh selalu jumpa. Banyak perkara membataskan and I should understand about it. Yes, I try to understand. I try so hard to understand. Tapi selalunya kite akan buat buat tak faham. Sebab apa? Ntah lah. Kite pun tak de jawapan untuk itu.

Kite ingat lagik dia pernah cakap dekat kite.....

Abang mintak maaf. Sayang tak pernah penat sms abang. Walaupun kadang kadang abang tak reply sebab sibuk. Abang mintak maaf sayang.

*lap air mata*

Dia : Abang ngantuk sangat. Mata tak larat nak bukak. Esok kerja, kena bangun awal.
Kite : Kite baru siap kerja. Tak boleh tunggu kite ke? Kite selalu tunggu sayang balik kerja.
Dia : Siapa suruh tunggu.
Kite : Hmm..ok... *lap airmata*

I dunno what you guys gonna do if you guys are in my place. Try put yourself in my shoes. Sumpah. Semuanya bercampur menjadi satu. Last last pening, tak boleh fikir dan lepas tuh last sekali nanges. Mungkin fobia. Mungkin terasa takut kehilangan. Mungkin terasa takut untuk di tinggalkan... Di tinggalkan untuk ntah yang ke berapa kali. Dan harap kali ini, tak jadi macam tu lagik. Kite dah penat sangat. I'm 25. Im older enough and I should think about my future. Mungkin kite jadi macam ni sebab terlalu takut. Kite terlalu mengongkong ker? :'(

Yes. It is good for us. He doing this for our own sake. But I hate to face it. But I have to. Yes, I have to face it. Luka berdarah, boleh amek tisu, lap. Letak ubat. Hati berdarah, kena operate. Sakit. Da puas dah kena operate. Walaupun letak ubat bius. Sakit. Sangat. :'( Eh, hati kan memang berdarah. Ape lah kite neh. =.="

Benda neh sama je macam kena operate. Siapa ada pengalaman kena operate. *angkat tangan tinggi tinggi* Ok. Kite pernah rasa. Operate. Bukan semua yang kite operate akan jadik elok. Mungkin akan jadik lebih teruk. Dan mungkin ambil masa untuk sembuh. Berapa lama? Tidak pasti.

LIFE IS COMPLICATED kan?

Hoi intan. Ape kau mengarut. English tunggang langgang. K bai.

Sayang, I miss you so badly.

12 comments

~azillakhalison~ said...

sabar ye intan..saye faham..paling xsuke >> xsetia ,berpisah (mintak dijauhkan) tapi tu laa kan..
saye n en tunnag duduok xjauh saye jb die selangor.tpi jarang jmpe..hope sangat cepat2 kawen,bleh ari2 jmpe.bleh jage each other kan..huuu..bile dah depan mate.lege laaa..even buat prgai sekalipon :P

NoorDiyana said...

same goes here. kte pon taknak hari tu datang. hmmm... :'(

yaya | mohd said...

kak intan..
kte phm perasaan tu.kte pon sllu feeling2 gitu..
ta reti dok diam pkir klu da jau2 ni.
aishhh...btw,,be strong ea.
dak ipan sntse ade utk akk.tp dlm ati.trust dye k.. :)

-✿Ayu✿- said...

i've been i ur shoe... now i'm trying to understand him... kami jauh...sorg utara sorg timur... nak jumpa terpaksa tgu 5,6 bln... but loyalty is a must... n trust... ayu slalu pk bkn bkn2 bout him...ye la... tkt utk kehilangan lg... i hope that he is my husband...till the end of my life...insyaAllah...Amin... always pray for the best for u and super k!

Eyqa Hasnan said...

sabar okay kak intan :)

ninie_azriena said...

huhu..same goes to me..walaupun tak jauh mana kan, tp dah dekat 8 bulan tak berjumpa..nsb baik guna plan digi easy, boleh lah gayut lama2 malam2..tp skung pun si dia dah busy dgn krja..
kan best kalau dekat =(

myra ashrul said...

pena rase macam tuhh .
sabar laa kak . doa banyak banyak .

ezzyra said...

sbr ye kak...saya pham perasaan akak...saya pon bkal berjauhan gk ngn dia...hmmm...jgn nanges2 lagi ye kak...ceria selalu...dia pon msti xmo akak sdih2 cm 2 kan...cheer up... :)

b3bYlUrV3 said...

hye dear
dulu nana n arwh bf nana un same ngak camni.
slalu aw..

tp skunk tu suma kngn terindh
mlhn msg yg dye marh2 nana un na simpan

ini dugaan namanya k

LittleGurl said...

25? OMG sis u lagik older than me. ;D besela sis, memang sakit kalau dok jauh dengan org tsyg kan. susah nak spend msa bersama. but trust me, one of my friend slalu ckp, bile kite bersabar, nikmat yg kite akan dpt lebih besar ;)

love u

nuruashia ♥ said...

la tahzan sys :) sabar tu sgt2 penting.. allah nk uji sys sbb allah syg sys tau :)
be strong yep?
yup life mmg complicated huhuhu

eykameow said...

siss.. are you ok? call lah eyka kalau nak luahkan something. i'm here for you sista! ;)

p/s: abang ipan takkan jd mcm abang2 syg kamu yg lepas...InsyaAllah...jgn risau k? byk berdoa ^__^

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13