Saturday, August 20, 2011

.nombor yang anda dail tidak dapat dihubungi

.

Salam.

Eiiii paling saket ati bila dengar operator yang tolong jawapkan tepon dia. Mau tak mengamuk. Zzzzzz. Call berkali kali, asek operator jer yang angkat. Operator pompuan pulak tuh! Gggrrrr! Ni dia dekat darat, kalau dekat laut tak dapat contact, boleh maapkan lagik. Zzzzzzz..

Petang semalam, jenuh dok redial.. Tapi tak dapat dapat. Eh, mana budak neh pergi. Kalau dia busy ashane pun, dia akan bagitau. So, takde lah kite tertunggu tunggu.. Sampai waktu berbuka puasa pun, takde dapat sebarang sms.. Biasa dia akan hantar sms, Selamat berbuka puasa sayang.. Tapi semalam tak ade. Dah hangin dah neh. Ni yang hati rasa sayu dan pilu neh. Wuwuwuwuwww~

Semalam malam, tetibe dapat sms dari unknown number. Ipan suruh call balik. Henpon dia tak boleh on. Zzzzzz.. Pesal plak henpon tak boleh on? Henpon mahal mahal, tapi rosak. (~.~) Masa tuh dah pukul 8 lebih. Dia cakap nak balik Melaka lepas berbuka. Pastu nak singgah rumah kite dekat Muar. Ni nak gerak pukul berapa, nak sampai pukul berapa. Memang tak dapat singgah rumah ler jawapnye. @#$%^&*(

Ektuali, beberapa hari lepas, die balik JB, pakcik die meninggal... Then bila call unknown number tuh, terdengar lah suara yang di rindui.. Wuuu~ Padahal baru berapa jam tak dapat contact (-.-")

Kite : Kenapa kite kol tak dapat? Kenapa awak off henpon?
Dia : Mana ada abang off henpon.
Kite : Abes tuh kenapa tak dapat call? Bateri abes ke? Kenapa tak cas? @#$%^&*
Dia : Ntah lah, abang tatau lah kenapa dengan henpon tuh. Tetiba nak rosak. Ni abang guna henpon Sodiq kejap. Henpon abang da masukkan dalam beg dah, malas abang tengok lagik. On on tak boleh.
Kite : Bile nak balik ni?
Dia : Tengok lah, malam sikit.. 

Lepas borak borak kejap, letak lah telefon. Then tak dapat contact balik sampai lah pukul 12 malam. Pukul 12 lebih tuh, dapat meset lagik, Ipan suruh call balik. Kite baca sms tuh, tapi tak larat nak bangun sebab memang tengah tidur plus tengah sakit hati. Tengok henpon, sms yang kite hantar dari petang tadik dah delivered.

Then dalam pukul 1 tuh, call lah number tuh semula.. Tu number Sodiq, sepupu dia dekat JB tuh. Sebab call number dia tak dapat lagik.. :'(

Kite : Kenapa kite call tak dapat? Bila nak gerak balik?
Dia : Kan abang dah cakap, henpon rosak.. Jangan lah call asyik nak marah je.
Kite : Mana ada kite marah.
Dia : Abes tu, call tanya itu ini..
Kite : Nak tanya pun dah tak boleh sekarang ni? Henpon asek rosak je.. Dan dan nak rosak.
Dia : Mana ada. Baru lah ni sekali rosak. Tak pe lah, nanti abang balik Melaka, abang repair lah. Abang gerak malam sikit. Tadi ada hal.
Kite : Abes kenapa sms delivered?
Dia : Tadi abang pinjam henpon Sodiq ni kejap, masukkan simkad abang. Lepas tu berduyun duyun sms masuk. Kejap abang tukar simkad. Nanti call balik..

*lepas tukar simkad*

Dia : Jangan lah asyik marah je. Tak penat ke marah?
Kite : Penat. Tapi kite geram lah. Call tak dapat. Kite tak suka. :'( Kite bukan sengaja nak marah marah. Abes tu kite nak marah siapa lagik. Takkan nak marah diri sendiri.
Dia : Ye la.. Marah lah diri sendiri.
Kite : Eii...geramnyeee...! Telan kang!

Tapi tu semua drama malam tadik. Alhamdulillah, pagi ni dah ok.. Tu pun sebab dapat cakap dengan dia sampai pukul 2 pagi. Kih kih kih. Dia pun dah sampai Melaka pukul 6 lebih tadik. Dan pagi ni, henpon dia pun tetiba je ok. (-.-") Pakcik dia dok repair repair sikit kot. Irfan tuh kalau henpon rosak, dia tau nak buang je. Bukan nak tengok tengok mana tau boleh on ke..

Pastu dia cakap, semua orang dok marah marah dia sebab nak contact tak dapat. Wuuu~ Sampai bakal-abah-mertua kite pun, call dia tak dapat. Huhuhu. 

Eiii..pasal henpon pun boleh buat gaduh kan?
Tak suka lah bila henpon rosak.

SESUNGGUHNYA HENPON SANGAT PENTING
DALAM KEHIDUPAN KITE DAN DIA.

Korang hangin tak kalau contact pakwe tak dapat?
Kite rasa macam nak kunyah lumat lumat lepas tu telan dia!
Padan muka! Gggggrrr!!!!!!!!!

Tapi padan muka kite jugak nanti.
(T_________T)

7 comments

ninie_azriena said...

haha..sowh jer super k pakai 3310..tahan lasak tau intan..weeee (n_n)

dayah aziz said...

agak hangin lah... tp kena sabar byk2.

Adziim said...

dri dok marah2 tu baik le ko supplykan hp extra ngan sim kad extra untk dia..ada faedah jgk.

kalu aku jdi dak ipan pun tension jgk.."tak penat ke marah?" " call tanya itu ini"

muahaha!

_NisaFuzi_ said...

hahaha.
sumpah sweet !

_NisaFuzi_ said...

ha siyes ke uitm arau dulu..??
nisa kat beringin 15 ! heeee

Miss Sunshine said...

hihi, kita ada perangai yang sama lah.. rasa GERAM je kalau tak dapat contact tunang..

cik nur said...

hehehe kelakar plak rasa bila baca comel pun ada gado2 sayang kan :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13