Wednesday, August 3, 2011

.persatuan-takut-pakwe-kene-rampas-sebab-kawan-perempuan-dia-lagi-hot !

.

Salam.

Tensen betul kite dengan sorang minah neh. Meh kite cerita dari awal kejadian ashane berlakunya ke-tensen-an keatas dia. T__T

Beberapa hari lepas

*Perbualan Telefon*

Nina : Sis! Geram lah dengan GF Ali tuh.. Bla bla bla.. Nina saje je komen komen dengan Ali. Kawan kot. Lepas tuh dia macam jeles. Dia cakap dengan Abu (Abu kawan Ali), Abu copy balik per yang doang borak. Dia jeles Nina kawan dengan Abu. Nina tengok FB Abu asyik cerita pasal casting lah, berlakon lah. Tu sebab Nina tanya.
Kite : Ye ke? Apesal ek GF dia tuh?
Nina : Ntah lah tatau. Tapi Abu cakap doang macam ada masalah. Nak je Nina cakap dekat dia, Dalam hubungan ni, TRUST yang penting. Bla bla bla..

Kelmarin
*Wallpost FB Ali*

Intan: Wah..bekas bakal pakwe ai neh artis ke skang? Perghh rugi ku menolak cintamu dulu. Hahahahaha. Wey Ali! .. Berlakon ceta ape? TV brape? *eksaited*
Ali : hahaha..belom lagi la teacher..baru pegi casting je..tgk la klu ada rezeki dia panggil job nanti ada lah tu..relax2..haha.
Intan : hahaha meh teacher ajar blakon. kuangkuangkuang
Ali : haha..boleh2..mari2. :D

Lepas tu terus SENYAP. Rasanya semua orang tau kot yang kite bergurau. Nampak tak perkataan yang kite BOLD-kan tuh? Bekas Bakal Pakwe. Maknenye TAK PERNAH jadik pakwe pun! Dia panggil kite teacher pun sebab kiteorang kenal dah dekat 2 tahun lebih. Time tuh kite kerja sebagai cikgu sementara dekat sekolah berdekatan.. ^_^

Lepas tu, takde komen apape dah.
Tetiba ada LALAT masuk wallpost kite.
Zzzzzzz...

Sebelum tuh, kenapa kite panggil LALAT? Sebab Ali yang gelarkan macamtuh. ^_^ Sebab dia cakap, "ANGGAP LAH SEMUA TU LALAT.." Meh kite tengok komen LALAT yang pandai maen pesbuk dekat wallpost kite.. :-P

Lalat : BEKAS BKL PAKWE? ramainy skandal awk..=)
Kawan Ali : tu belum lagi yang ngaku jadi Gay Ali....sah la kalau popular banyak kontovesi...
Lalat : tu la...ble da PEMES...sume dari ceruk hulu mne pun ngaku BEKAS TUPPERWARE LA...BEKAS BOTOL LA....ceh!
Intan : apesal menyemak kat wall aku neh?

Lepas tuh kite dapat satu notification. tapi bile klik, komen hilang. Tapi kite tak bodoh. Check dekat email lah. ^_^ Kite tak sure Ali yang delete atau Lalat tu yang delete.

Intan : LALAT commented on Ali's Wall post. LALAT wrote "Kwn sy penah kte dulu..fb untuk semua..takde istilah2 semak menyemak..kalau rase m'yemak pegi la buat fb sendiri..bye2 bekas t0ng sampah!"

Ohh agak kurang ajar di situ. Kite kalau orang dah start kurang ajar, menyamakan kite dengan tong sampah. Padahal dia yang gemuk macam tong sampah. Zzzz. Dia memang nak makan penyapu lettew! Kalau kau nak, kau tulis lah wallpost sendiri dekat wall si Ali tuh. Ali bukan hidden wall pun. Apesal nak menyemak dan nak meroyan tak tentu pasal dekat wallpost aku? =.=" Lepas tu kite tulis lagik.

Intan : Ali, ape masalah minah neh? Meroyan x tentu pasal?
Lalat : uhuhuh....spe yg mroyan ngn spe skrg...??bekas tupperware la..bekas botol la.......da xdpt kco sorg kwn Ali nie..nk kco Ali plak ea.....isk..~~kasehannnnnn​nnnnnnnnnnnnnnn!!!
Intan : kwn Ali? siapa? euww..pls la. kalau dah mmg lalat, memang akan jd lalat. kesian Ali. sabar ek Ali dpt pmpuan mcmni :) ‎Nina, minah ni ke yg meroyan aritu? HAHA :)
Lalat : mroyan ltk pix ngn bf keee...??ksian la awk nie...g jge bf awk sne...tkot kang bekas2 tupperware dtg plak.... :)
Intan : jage la ur so called bf tu leklok ye. bf je kot. belum suami. x payah nak over sgt. pity u ~
Lalat : haha~wateva...adiyos!
Intan : haha kesian. Ali, malang lah u dpt pmpuan neh. :)

Dem. Tu lah conversation. Kite saje je cakap dia SO CALLED BF sebab kite tengok, dia yang over acting. Ali tak cakap apape pun. Dan bukan kite sorang je yang kena. Ada lagik pompuan laen yang kena bila pompuan tuh post dekat wall Ali. Tah pape jer. >___<"

Star adalah komen si LALAT.

Lepas tu kite ada borak borak dengan Ali. Dia memang ada problem dengan minah neh dan dia mengaku, minah neh memang lorat. GF sendirik, tapi bila gaduh, kutuk BF sendiri dekat FB macam macam. Agak biadap kot. Kite dah buat tanda Star dekat status LALAT neh yang Ali copy paste dekat print screen bawah ni. Penat lah nak copy paste. Meh kite print screen terus. Puas hati !


 (1)

 (2)

(3)

Lepas tuh, malam tadi kite cerita lah dekat Irfan. Sebelum tuh, kite ada post status dekat pesbuk. Huhu. Tak sangka lah Irfan akan komen. Dia tuh jarang maen pesbuk. Tapi sekali dia online dan komen, menusuk kalbu! Wuuuu~~ T__T

 Status pesbuk kite tak boleh blah kan?
HAHAHA.

Mekasih kepada yang sudi LIKE.
^___^

Sampai hati sayang tulis ashamtu...
T_______T

Ok fine. Kite ngaku, kite memang sangat kuat jeles. Teramat sangat. Tapi kite tak terus serang. Kite akan soal siasat dulu Irfan, tanya dia siapa pompuan yang add dia, siapa perempuan yang komen dia..

Eh, kite memang tak pernah serang mana mana perempuan dekat FB Irfan. Kite baek, kan kan kan? Ngeee~~ Tak de keje lah nak buat camtu. Kalau kite tak suka pun, kite akan ngamuk ngamuk dekat Irfan, bukan dekat pompuan pompuan tu semua. Hihihi. #kantoi

Tapi mostly yang add dia kawan kite jugak. Hihihi. Blogger.. ^_^ Tapi kalau apape wallpost atau komen, takde lah sampai kite nak pergi serang macam si LALAT neh.=.="

So, kesimpulan daripada karangan di atas ialah.... Kepercayaan antara satu sama lain itu PENTING!

To me it means you don't have to worry about knowing what he's doing or where he is and he doesn't need to worry about you and you're activities. So you two don't feel stressed and/or paranoid and chase each other off. I think love and trust go hand in hand.
Katakan TAKNAK bagi 
persatuan-takut-pakwe-kene-rampas-sebab-kawan-perempuan-dia-lagi-hot ! 
Kui kui kui.

38 comments

ninie_azriena said...

haha..rasa nak tergelak je baca komen2 pompuan tu..
semua orang ada rasa jeles cuma kena pandai2 kawal kan sis intan..=)

p/s: cemburu tu tandanya sayang, tapi kalau dah melampau, tangan ni yang melayang kang..hahaha =)

..hizamirahim.. said...

haha.
baca sampai habis ni.
dah boleh drama kot!
adeh.
:)

boleh tuju lagu?
psiko buat perempuan tu.
haha.

♥_♥cahaya fatiha♥_♥ said...

ahahaha! giler lawak lalat nie! da sepah sepah terbang spreadkan benda tak ptut ttg dri sendrik even bagi dia mgkin tak..ahahah! kesian ko!

ali! sabar yer!

Fi_Qa said...

tak malu nya coz dia yang lebih2, smpai kan pakwe sndiri dah mluat, huhuhuhuhu...

nanie said...

hahaha..psiko la pompuan tu..nani pun ada kwn mcm ni jgak sis..meroyan dekat wall fb dye ktuk bff nani..sbb bff nani just msg dngan pkwe dye..sbb my bff and his bf dah kwn baek 3thun lps..then,mengamuk kat fb,ckp benci la kat bff nani..ckp bff nani bdk kg la..

Cik NurulZaty said...

itu prempuan bnyk masalah dalam jiwa n otak kot..hehe
disarankan..suruhla beliau berjumpa pakar psy dgn segera..hehe

tpi tu la..bnyk kot jenis ni.
tmbh2 kt social networking.
me too. dah pnah terkena gak..
mai serang2 kot msg fb status. tpi buat bodo jekk

tpi tu la.at last, si lelaki decide to dgr ckp prempuan psiko. lalu mmtuskan persahabatan kami..
biarlah kan..x rugi pun
biarlah mereka bahagiaa.

eh eh..dh macm tulis entry plak komen pnjg2 gini..hehee

sowi amik ruang.. ^_^

kusyi said...

hahahaha...terbaek r lalat! gila punye olang..haha.. kesian..bru je bf.. dah gle lebih2..hahahaha... kasi dia brainwash je..

aisya said...

hahaha.. memang boleh masuk maharaja lawak la perempuan ni.. agak2 la kalau nak jealous pun.. ni tak, sampai macam tu sekali jealousnya..

NoorDiyana said...

meh sini link fb minah tu. haha gelabah biawak la minah tu. belum bf kau jd superstar lg. kalau dah jd superstar mmg kehulu hilir la dgn bf die tak kasi org kacau bf die en?

one word, poyosss!!!

pegi skolahkan balik minah cmtu.

Belbel said...

hahahahaha. kite suke entry ni. pompuan gelabah macam tu ape pon x bleh. kalau rupe, gaye cam nora danish je xpe jugak. mesti dia takut bf dia ilang sbb dia x lawaaaaaaaaaaaa. hahaha.

#kbai :) :)

J.M.R said...

siap ada persatuan nih..persatuan 'pakwe dah kena rampas' dah ada belum ek?:-p

Eazy Izzuddin said...

haih..
i like this entry sis..

drama...

♥ cik_farah ♥ said...

ee.. teruknye minah tu..
xsuke3! grrrr!

cik eijau said...

hehehe drama ! ^^

Nurulchumel said...

klaka lah plak baca entry u kali nih.
mmg la, pmpn mmg kena ada perasaan cemburu pd pakwe. tp agak2 la kalo sampai nak serang2 bagai kan. haha.

psst!
i pun kuat jeles jugak!
:P

✿ cikcimi said...

huh,macam perempuan tuuuuuuu.

dak eina said...

tu blom kawen.. dh kawen esok2 kang makin parah.. eina pon ade kwn laki kne kongkong ngan gf dia mcm nie.. kwn laki eina siap wt fb bru lg..huhu

sharamli said...

kak intan..kite rasa kite nak mas0k la persatuan tu..ha3

anyss said...

@..hizamirahim.. tak payah nak tuju lagu sgt la.... -_-'

anyss said...

@NoorDiyana LIKE LIKE ! :)

anyss said...

@J.M.R nak masuk persatuan tuu bole?? HAHAHAHA

anyss said...

satu ayat yang tepat lagi padat untuk lalat tuh,

GILA!

HAHA. kbai :))

sab said...

itu LALAT ke LANGAU sis? HAHA :D

aisya zaida said...

nak rasa cemburu tu boleh. x salah.. tapi "lalat" yang dimaksudkan mcm terover pulak cemburunya sampai pakwe sendiri pun naik menyampah..huhu.. sabO je la.. sendiri dia buat pakwe dia menyampah dgn dia..huhu..

wanieybintang said...

hahaha. serius saiko btol minah ni.
hahhahahha. mcm org bodoh je tgk.
bf dia rilek je, dia yg thegeh2. looser btol.

::ienafazlyna:: said...

sampai mcm tu sekali ye Lalat tu..memalukan diri sendiri je...dan nampak sangayt perangai queen control tu... ilek je sudah ar...

aZy... said...

lawak btol la gurl 2 smpai ke tahap cam 2 skali jelesnye...dangers!

mohamadhaziq_nursyafiqah said...

ssoooo disgusting dat gurl...eeyyyuuuwww...

Naddy said...

pathetic giler...sabo jela..huhuhuh

ShAriLiZzaTi said...

::Hihihi..blom ckup umur lg kot si lalat tuh..
Actually,kita pn mcm intan jgk..sgt pencemburu..sgt2!!..tp kta kena lah matang..mcm intan ckp..siasat dulu..jgn men serang je..
Isshh..tkut btul la org mcm tu..dh la sggup ktuk bf kt wall dia..itu nmenya xhrmat org..
Bkn stakat org lain dia xhrmat..bf sndiri pn sme..
aisshh..susah2 org cmtu..

peace!! >.<

♥CIK SHA♥ said...

erk? tergelak2 sis baca entri intan kali ni..lawak oke!dak pompuan tu meroyan tu..sian die..ehehe..


ramai betol org yg sakit jiwa n saket otak skang ni ek..dak pompuan ni salah sorang la tu..


semua org ade sifat cemburu..tp kena la pandai kawal..ni bukan cemburu biase2 dah kot..ni paranoid dan terus cemburu buta tak ketahuan hala..


tp kan intan, ni baru pompuan..yg lelaki pon ada tau..sis pernah jumpa..lagi menakotkan..euuuwww...(-_-")

cik nur said...

hehehe tak pyah layan perempuan loser mcm nie wat pening pale jer..
dan Si Lalat tuh cuba sedar kalo lelaki lain tuh dah lama kena tinggal dah huhh

cik nur said...

hehehe tak pyah layan perempuan loser mcm nie wat pening pale jer..
dan Si Lalat tuh cuba sedar kalo lelaki lain tuh dah lama kena tinggal dah huhh

cik nur said...

hehehe tak pyah layan perempuan loser mcm nie wat pening pale jer..
dan Si Lalat tuh cuba sedar kalo lelaki lain tuh dah lama kena tinggal dah huhh

-✿Ayu✿- said...

adoi...ade jgk jenis mcm ni...mmg la sape sanggup tgk pakwe kne rampas ngan ex GF die...tp agak2 la... ni bleh buat bf dia lari lintang pukang nih...biar pdn muka dia!

cik helena said...

biar betul org macam tu pon wujud?kahkahkah dasar kolot.suh laki tu putus skng!kahkah

nak je aku komen kay wall ali tu.hahaah

Ct DJa said...

budak2 kot sis. HAHA! tp i loike entri nie. kita pun kuat jeles. tp xde la nak serang2 kawan dea. kita serang dea dlu, xpong merajuk dan anda faham2 la sendiri. tp, kalau dah laen la kalau bersayang2, dua2 kita serang siap sinsing lengan. KAKAKA! tp serang prvately la. dlm inbox ke. xperlu kot malukan diri sndiri. serang pun secara halusss. :P

wah, mcm buat entri baru.

Saybee said...

SUNGGUH irritating! =='H

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13