Friday, August 19, 2011

.segmen bersilat di dapur | biskut famous amos

.

Salam.

Wuuuu...semalam kan, kite buat biskut famous amos... Ngeee.. Percaya tak? Keh keh keh. Semalam, kite dok rasmikan oven baru. Mekasih Abah & Mama sebab belikan oven! Boleh lah dok maen masak masak dekat dapur.. Kikikiki. :-P

Nampak menawan kan?
Tapi besar sangat... 
Patut buat kecik keci sebab nanti biskut neh kembang
>_____<

Budak ni paling sibuk kalau kite nak 'bersilat' dekat dapur

Wuuuuu~~ 
Dah masak!

Mama : Sedap, tapi terlalu rapuh. Angah kurang tepung tuh. Kenapa buat sikit sangat?
Angah : Sebab angah main belasah jer.. Tak de penyukat...
Mama : Ok. Nanti kite beli penyukat dan penimbang.
Angah : Yeayy!

Tak sabar nak buat biskut lain pulak. Nak gugel macam macam resepi yang lain. Hihihi. Kite neh, belajar masak dengan makcik gugel je. Ngeeeee... Oh ye, Biskut Famous Amos neh, kite amek resepi dari SINI

Selamat Mencuba!
^______^


Sebelum tu nak mintak jasa baik korang semua.... 

Mula-mula LIKE yang ni

Lepas tu, LIKE yang ni pulak

MEKASIH!
^________^



Klik SINI untuk tengok Resepi Biskut yang lain
Ngeeeeeee.... :-P

20 comments

cik najihah said...

waaa sedapnye

cik nur said...

nur start next week baru nak buat kuih hehehe

merahitujambu said...

wah dh mula buat eh..sy minggu nk buat..nk cuba

Faqihah Husni said...

Nampak Sedaplah! Hahah. Boleh buat bisnes. LOL

hakamah hamyadi said...

saya da cuba buat last wik tp lembik,xrangup...tp rasa da ada..hehehe..nxt wik cuba lg

darkrose~ said...

intan dah pernah buat kek kukus? ros ade reseipi dy~ baru semalam duk buat! ros suke buat cookies jugak tapi mak lak tak bg..dy cakap beli jek nnt~ wuwuwuwT_T

Mr feckry said...

tengok kuih raya wa rase lapar plak

ninie_azriena said...

wee...jom kita tukar sekut2* biskut...
hahaha..
ninie je takde oven baru =__=

code said...

nyum.nyum! nanty nak try juga lahh ;)

idzanfashila said...

nmpk sdp~

Cik Domo said...

wahhh...cam cedap je..
oh poce!! poce!! XD

Photophobia eyraa ! said...

whoa kak !!!!!!!!!!!!!!!

nampakk sedapp >,< !!

nakk bulehh ?

Nurulchumel said...

ehmm..
nmpk sedap!
raya nih kita dtg nak rasa lah!

Puteri Iqa Izyan said...

haaa. nak terai jugak lah.

^_^

karyagojes said...

intan. rajen nye ke dapo skg ni.
:P

Syida Shukor said...

Memang dah boleh kawennnnn :D

juanita said...

yummmyy...kuih raya ekkk..huhu...mesti rasa dia macam famos amos kan

www.tetikusrusak.net

Ct DJa said...

sis, kita ada amek resepi cookies nie dr google jugak. kita buat sedap. oke, tp manis sikit. bahan dea pun murah dan mudah. rasa n bau sebijik famous amos. kita cadangkan sis amek resepi dr my resepi. sbb mama kita ajar amek resepi dr sana sedap2 n biasanya jadi. kat sana byk diorang edit n comment.

nie resepi kita guna. sukat pun guna cawan je. semoga membantu.

http://www.myresipi.com/top/detail/2016

cakapku ini duniaku said...

sama jugak tak jadi. HAHA.
*padahal baru gayut. :P

cikcimi said...

eh cop, salah pakai id la atas nih. =.="

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13