Thursday, August 11, 2011

.semoga berbahagia wahai ex-boipren

.

Salam.

Bila dah nak dekat hujung hujung tahun neh, ramai pulak yang nak kawen kan? Kan? Lepas raya, sampai lah ke bulan doblas, banyak dah booking tarikh. Nak nak time cuti sekolah. Kompem penuh kad kawen dekat rumah kite neh tak lama lagik.

Yang lebih menyayat hati, bila ex-boipren dah nak kawen. Bagaikan makan ikan tercekik tulang, bagaikan jalan jalan, seluar terkena duri pohon semalu dan bagaikan hati di tusuk sembilu. Pedulikan perumpamaan perumpamaan yang tidak berasas itu ok. (-.-")

Walaupun mereka mereka ini adalah kisah silam, tapi mesti lah ada terasa sikit walaupun 1%. Kan? Dan kite yang sangat kuat..... kuat nanges haruslah tetibe je terkeluarkan air mata tanpa sedar. Dem. Mangkuks ayun tengkorak ayam betul lah Dak Intan neh. (-.-")

Ex masa zaman sekolah nak kawen pun, nak ternanges. Ex masa zaman diploma nak kawen pun, nak ternanges jugak. Soang bulan sembilan, soang lagik bulan sepuluh. Apesal semua nak kawen secara berjemaah tahun neh?  (T___T)

Tak pe lah. Apa-apa pun, Semoga Berbahagia lah hendaknya. Maaf tak dapat hadirkan diri kalau pun di jemput. Kang tak memasal ternyanyi lagu Pelamin Angan Ku Musnah. Kikikiki. :-P Sebab aritu, ex yang masa sekolah tu ada sms, dia cakap, nanti dia kasik kad kawen. Ohh pilunya hati ini.. (T___T)

Sebenarnya kite takde langsung kot perasaan dekat mereka mereka semua neh. (banyaknye ex aku woi. haha) Sikit pun takde. Serius. Cuma terganggu emosi sikit kot. Dan maybe sebab kite tak kawen lagik. Kui kui kui. Ok betul. Ni sebab utama kot. Isk. (-.-")

Tiba tiba teringat lirik lagu Alyah - Tak Mungkin Kerna sayang...

Begitu hidup ini.. Tiada yang abadi.. Yang patah tumbuh, yang hilang berganti.. Kau telah jauh, jauh dariku.. Tiada ruang di hati buatmu.. Namun harusku akui.. Ada ketika di minda kau menjelma kembali.. Sekali segala ada.. Ada rindu yang datang tiba2.. Tak mungkin kerana sayang.. Cuma terganggu oleh perasaan...

Tadi sms kesayangan ku, si jantung hati intan payung gunung meletuppp.. Zzzz.. (-.-")

Kite : Ex kite tuh dah nak kawen dah. Bla bla bla... (mengadu)
Dia : Alahai, pedulikan lah sayang.
Kite : Asal semua nak kawen ni? Zzzzz.
Dia : Doang semua dah sampai seru. Tak lama lagi kita. Tenang lah..
Kite : Hmm..ok.

Tak pe lah. Betul cakap Irfan. Doang semua dah sampai seru. Tenang je lah.. Tak lama lagi, turn kite pulak. Aminnnnnn.... Tenang tenang je Intan! :-)

Pak pak bung bung..
^__^

22 comments

Faqihah Husni said...

Wah. Semoga berbahagia ex-bopren kak Intan. Kak Intan bila pulak? :D

Eyqa Hasnan said...

hahahaha . . cayalaahhhh kak intan . . rilex sudah ! nnti kompang dipalu jugak :)

ninie_azriena said...

moga mereka dan sis juga berbahagia dgn pilihan hati masing-masing..
sesungguhnya, ALLAH sangat sayang pada hambaNYA yang sentiasa bersabar =)

darkrose~ said...

intannpown dah tak lame lagi nak tawen kan~ sabar tau!:) hurm, ros pown nak tawen pat3! hehe:D

CIK JATT said...

jodoh masing2 Allah yang tentukan. bila sampai masanya, turn Intan la pulak:)

by the way, sis follow ur blog

cik Nemo said...

Alohhh abaikan je. ex kite pon dah selamat kawen. :)

NoorDiyana said...

mesti sentap en? kalo kte pon mesti sentap. takpe2. dah rezeki dorang. esok lusa rezeki intan plak :)

eykameow said...

jgn ckp bro yg nak kahwin????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Fatin Nabila ♥ said...

Dah macam lagu 'Pelamin Anganku Musnah' jee

KhuZa SunshiNe said...

lek aa kak..
da smpai seru tu, cpt2 nek pelamin tau..mesti gempak punya! heheh

dayah aziz said...

aku hrp aku tak kan dgr tntg ex aku yg nak kwin b4 aku kwin....aduhh...tak sgup...;(

hidayahjamal said...

ada jodoh xkemana la nt ye intan :) sabar

Cho Zila said...

ala intan dah ada bopren takperler at least dah ada calonnyer...ni kalau ex kawen tapi kita ni takder calon lagi haru... serutu akan sampai.. tapi jangan tunggu lama2..

Ema Razali said...

hihi chill k sis. nanti sampai masa sis juga :)

Eyraa - F4 said...

biasae ar tu..

skarg ni kan musim mengawan..~~

hehe

mama ikhwan & Ikha said...

hahha akak tahu nape intan sedih2.. sebab intan dah tak sbar2 nak kawen kan kan kan... hehehhehe suh dak ifan tu cepat2 masuk minang... hahhahaha

hanaahmad said...

tak lama lagi saya dapat kad jemputan sis intan n bro irfan la gini. ekekek

Cik Domo said...

pak pak bung bung <-- y ni kite suka XD

FARAH IZWANI RAMLI said...

doakan kebahagiaan dorang. :)
tak lama lagi intan pulak.

Ana Marhanah said...

i dah follow u kak :) please follow me :(

hamzah ian said...

seyesly?? wow

Nuramalina Aziz said...

herm.nana lagik la.ex bf kene kawin sebab kene tgkp.mase tu nana still tunggu dy...sedih.-_-"

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13