Thursday, August 25, 2011

.sket sket Abang Ipan!

.

FSalam.

Semalam seharian merewang dekat Melaka. Seronokkkkkk sangat sangat sangat... Heeee. Shopping dekat Jusco Bandaraya Melaka. Kiteorang satu family, kalau shopping memang suka kat Melaka. Huuu..

Last week dah pergi Melaka, 2 minggu lepas pun dah pergi jugak.. Shopping dengan Irfan. Kui kui kui. Asek shopping jer kejenya. (-.-")

Ni gambar semalam, dekat Jusco.
Chacha tuh selamba je makan depan orang !
Ggggrrr!

Ni pulak lastweek. 
Dekat Noor Arfa Batik.
Lepas snap neh, baru nampak signboard 
Di Larang Mengambil Gambar.
(-.-")

 
Ni gambar semalam..
Irfan tanya, kenapa mata sayang lain?
Ngeee..sebab selalu pakai lens ada warna warni.
Yang ni warna hitam. :-P 

Berbalik pada tajuk entry. Kui kui kui. Semalam, kite buka puasa dengan Irfan!!!!! Ngeeeee..... Sukenyeeeee..... Sebab dua tiga hari ni, dia asek busy je.. Huk huk. Mesti lah lapan kali merajuk, sekali pun dia tanak pujuk! Zzzzzz.... (-.-")

Masa otw ke Melaka, kite text lah dia, ajak buka puasa sesama dekat Melaka. Sep baek dia tak sibuk. Hihihi. Lepas buka puasa, kite seperate dengan Mama Abah. Kite dengan Chacha naek kereta dengan Irfan. Tapi pergi tempat yang sama. Mama nak shopping dekat Tesco pulak. Sebab kat Tesco tuh ada bazaar jual bebaju raya.. Masa on the way dalam keta tuh, Chacha sibuk sangat nak borak dengan Irfan. Nak tarik perhatian lettew!

Abang Ipan, cuba Abang Ipan tengok tangan Chacha neh. Berdarah.. Chacha masukkan dalam pengorek. (pengasah pensil) *sambil tunjuk jari dekat Irfan yang tengah drive* GEDIK BETUL! Abang Ipan, bila nak belikan skuter merah jambu Chacha. Abang Ipan terlupa ehh? Abang Ipan, jangan lah bawak kereta laju sangat. Nanti Chacha terpelanting. Abang Ipan.. Abang Ipan... Abang Ipan..

Zzzzzzzz.. Sket sket Abang Ipan. Huhuhu. Bila dekat Tesco, berkepit jer dengan Abang Ipan.. Dapat lah pow Abang Ipan dia gegula. Angah pun tak mintak apa apa.. Segan.. (-.-") Lepas Mama dah busan jalan jalan dekat Tesco, Mama cakap nak gerak pergi Ariani. Dekat Tesco tak beli hape hape pun. Tapi kite tak ikut mama pergi Ariani. Kite seperate dengan Mama, Abah dan Chacha. Kite ikut Irfan! Ngeeeee. 


First time Mama kasik permission kuar malam malam dengan Irfan. Dah lulus jadik menantu lettew. Keh keh keh. (^__^) Selalunya, sebelum maghrib, mesti Irfan dah hantar kite balik rumah. Kikikiki. :-P

Chacha : Abang Ipan nak pergi mana dengan Angah?
Angah : Eii..Angah nak pergi jalan jalan dengan Abang Ipan kejap laaa..
Chacha : Nanti Abang Ipan balik rumah Chacha tak?
Irfan : Iyee..nanti Abang Ipan datang rumah Chacha ehh..
Chacha : Alaa Abang Ipan nak pergi mana sebenarnya?
Angah : Haishh! Sibuk je lah Chacha neh!

Kah kah kah. Chacha tuh, kalau dah jumpa Abang Ipan dia, mana boleh berenggang. Abang Ipan pun layan jer dia.. Eii..manjakan sangat budak tuh! (-.-") Untung lah anak anak kite nanti. Yang tak untung Mama dia neh hah. Kang Abah dia lagik sayang anak anak dari Mama dia. Wuuuu... :-P

Lepas tuh, kiteorang berdua pergi rumah Mokde kite. Ngeeee. Amek dia dengan Pokde. Pastu kiteorang merewang lah.. Tapi tak pergi mana pun sebab masa tuh dah pukul 10 malam. Pusing pusing dekat bandar Muar then Irfan hantar kite balik rumah... Sebelum tuh, pergi minum minum dekat Muara Sungai Muar. Best tempat tuh. (^__^)

Sampai rumah dalam pukul 12 lebih. Mama dengan Chacha dah tidur. Abah cakap, doang sampai rumah pukul 11 malam... Tak dapat lah Chacha jumpa Abang Ipan dia. YES! HAHAHA. Pesen jeles dengan adik sendirik. Tah pape jer. :-P

Irfan kejap je dekat rumah kite. Lepas borak kejap dengan Adik dengan Abah kite, dia balik lah rumah. Lagipun Mokde pun datang rumah kite sekali, kang dia kene smash dengan mak dia kang sebab balik lewat. Wuuuu~ 

Gambar lamaa..
MEREKA ADALAH KESAYANGAN SAYA!

Terujaaa.. Hihihi.

Ada rupa Bapa Mithali kan kan?
Ehemmm... :-P

Pastu bangun tidur pagi tadik, tengok Chacha dok relaks depan TV. Ponteng sekolah lettew. Lepas tuh dia tanya kite;

"Angah, Abang Ipan mana?"

Denggg.. 
Bangun tidur jer, terus tanya pakwe orang!
APA KES?
(-.-")

23 comments

darkrose~ said...

abg ipannn! hehe..nak ganti chacha boleyh?:P

Farida Amira said...

alahai comelnya chacha ni. manja ;D

Saiazuan said...

shoping2

name aku LAILATUL FATIQAH said...

syg betul chacha ngn abg ipan die ye sis..:)

Adziim said...

chacha bleh jdi perampas pakwe org ni..bakat tu ada.

nuruashia ♥ said...

ahhaahah..comey laa chacha tu :)

idzanfashila said...

hahaa. chacha b'kenan letteww~!

HafizRahman.com said...

habis la u intan...dah ada pesaing terdekat..be carefull...haha

cik ery said...

jga2.nnt xpasai2 abg ipan tu jd adek ipar.kehkeh

cik nur said...

hehehe comel jaa chacha nasib la sis intan heheh

Heidi Shafiq said...

chacha tak rindu abg Heidi ke?

Nini Zulkifli said...

haha kelakar la chacha ni, sooo cuteee..... ;)

ninie_azriena said...

semua dah bagi restu tu kak intan..insyaallah, jodoh kali ni dipermudahkan..bnyk berdoa bulan ramadhan ni tau (n_n)

adnil linda said...

keh3x....
da boleh la jd abg ipar...
chacha x blh kalo x nmpk abg ipan dieee....hehehhe

Cik Domo said...

aiyoookk..

sis, beware! :p

hehe~

fairuz said...

nak repot kedai NOOR ARFA BATIK tu. tak kire!!! hahahaha dengki punye pasal :P

Chikova_Araishii said...

asal makin lamo makin addicted den nk baco belog budak kecit neh ekh? mandrem ke ape? kehkehkeh :-p

cikpepel said...

kes teruk nih...jeles ngan adik sniri...

cikcimi said...

tergelak bace sebab dapat bayangkan chacha cakap. kelakar betul.

Eyqa Hasnan said...

chacha ! apasal comel sangat !

.::WaNiE::. said...

kahkahkahkahkahkahkah

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha. comel chacha buat gedik2 mcm tu =P

ShAriLiZzaTi said...

::Hye intan..hihi..comel je chacha tu..
Sama je mcm adik kita gak..aritu msa pakwe kita pegi umah pn dia yang asyik berkepit dengan pakwe kita..huhu..jeles pn ad gak..tp bila pikir adik sndiri..
Tapi bagus jgk kn klu diorg ni dah baik2..lgi senang direstui nnti..HAHA
BTW..hope hepi selalu...
Berbahagia selalu ye...=)
Peace..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13