Friday, August 19, 2011

.doa untuk cepat kawen

.

Doanya :

"ALLAHUMMAB'ATS BA'LAN SHOOLIHAN LIKHITHBATHII WA'ATTHIF QOLBAHU 'ALAYYA BIHAQQI KALAAMIKAL QODIIMI WABIROSUULIKAL KARIIMI BI ALFI ALFI LAA HAWLA WALAA QUWWATA ILLAA BILLAAHIL 'ALIYYIL 'AZHIIM WA SHOLLALLOOHU 'ALAA SAYYIDINAA MUHAMMADIN WA'ALAA AALIHII WA SHOHBIHI WA SALLAMA WALHAMDULILLAAHIROBBIL 'AALAMIIN."

Doang cuma share doa dalam tulisan rumi je. 
Dalam jawi, takde pulak. 
Check kat SINI ekkk.. TQ!

Tak pun, baca lah erti dia..
Sama jer :-)


Ertinya :

“Tuhanku, utuslah seorang suami yang soleh untuk melamarku, condongkanlah hatinya kepadaku berkat kebenaran Kalam-Mu yang qadim dan berkat UtusanMu yang mulia dengan keberkahan sejuta ucapan LAA HAWLA WALAA QUWWATA ILLAA BILLAAHIL 'ALIYYIL 'AZHIIM. Dan semoga Allah Melimpahkan Rahmat dan Salam kepada junjungan kita, Nabi Muhammad s.a.w., dan kepada segenap keluarga serta sahabatnya. Dan segala puji bagi Allah Tuhan sekalian Alam."

Credit to : HERE
Keh keh keh.

SHARING IS DARING 
kan kan kan?
^_______^

Sebelum tu nak mintak jasa baik korang semua.... 

Mula-mula LIKE yang ni

Lepas tu, LIKE yang ni pulak

MEKASIH!
^________^

10 comments

Hime said...

ouh..takde versi tulisan arab ke?mcm ni susah nak baca la XD

myra ashrul said...

wahhh , bestbest . boleh doa hari hari . heeeeee !

nuruashia ♥ said...

doa yg xdimelayukn ade x sys?? ehehhe..

cik nur said...

nak kena amal kan nie sis nak share dekat fb boleh ??

ninie_azriena said...

harus lah ninie baca kan..
wee...target kawen bila dah umur 26 !! chaiyok !! (n_n)

nurayunni said...

nak copy la dear..

Hati Tisu said...

insyaallah=)) amiiin ya rabb.

♥CIK SHA♥ said...

amboi..ni memang tak sabo nak kawen dah ni..;p

sharamli said...

aminn~

nak kad!

enyheartsdiamond said...

'anak soleh'.. hehe :))

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13