Friday, August 26, 2011

.to miss new girlfriend of my ex-boyfriend, you will never be me...

.

Salam.

Kadang kadang, tak semua yang kite tengok dan baca, kite boleh alami sendiri. Kite takkan boleh menjadi orang lain. Kite cuma boleh menjadi diri kite sendiri... Kan? :-)

Kite memang sangat suka cerita pasal boipren dekat belog. Tak kisah lah, orang menyampah ke, apa ker. Kite peduli apa. Kui kui kui.

Sebab nanti bebila kite sendiri akan baca balik entry entry yang kite tulis. Memori kepala kite neh selalu full. Kalau kite tak tulis dalam belog, nanti kite lupa setiap detik indah ku bersamanya. Cewah :-P So, bile kite tulis dalam belog, kite boleh ingat balik semuanyaaaaaaa... Boleh kongsi kegembiraan dengan kawan kawan semuaaa. :-)

Macam kes kite dengan ex-boipren DULU, pun kite suka cerita pasal die. Biasa lah, dalam hubungan kapel neh, ada sayang, ada gaduh. Kalau banyak gaduh, takkan nak publish dekat belog kan? Buat pe nak tulis benda benda yang kite sendiri akan sakit hati dan akan sedih? Baik tulis yang hepi hepi jer.

Tapi, bila kite tulis pasal boipren, ada yang terminat dan tersuka dekat boipren kite. So, bila kite break up, dia nak take over. Memula macam hangin jugak lah. Sebab she used to be my friend. Kite cakap dia backstabbing semua tapi dah dia nak sangat, amek lah... Huhuhu. Tapi sedih jugak lah, sebab dulu, selalu mengadu dekat dia lepas break up. Hmm..tak pe lah. Benda dah lepas. Dan kite pun dah sangat sangat sangat happy dengan IRFAN sekarang ni.. 


Ingat, kau yang sms kite dulu.
Kau yang mulakan, dah kite akan tamatkan ia di sini.
No more Hairi, no more Anis.
(^____^)

Tapi sekarang ni, bila apa yang dia alami, tak sama dengan kite alami, dia nak mengamuk ngamuk. What the nyahhhhh... Why Why Why? Kenapa nak samakan kisah cinta kite dulu dengan kisah cinta dia sekarang? You will never be me. Memang kite agak tak matang, perangai kebudak budakkan. Kite adalah dua manusia yang berbeza. Kau comel, tapi aku comel lebih sikit. Kui kui kui. Ok, kite cuba untuk melawak agar entry ini tidak kelihatan begitu serius. (-.-")

Ohh pleasee... Kite bukan jenis nak patah patah balik. Mungkin ya, dulu kite pernah bersama dia, sayang dia. TAPI ITU DULU. Kalau kite contact dengan dia sekarang neh, cuma atas dasar KAWAN dan kau jugak yang suruh kite contact dia dulu. Sebab apa? Sebab kau cakap kau dah tak boleh hidup lama. Walaupun kite rasa, ayat kau very the drama, tapi kite ikutkan jugak. KITE TAK SAMPAI HATI. KITE KESIAN. Kang takut kau mati dan tak sempat nak jumpa Ex-BF kau tuh. (eh, bukan ex-bf.. so called bf..)

He is trying so hard to be honest with u. Appreciate him. Dah dia memang tak contact kite, dan kite pun dah tak de contact die. So, apa yang kau tak puas hati lagik? Email dia, kau rampas, simcard dia, kau rampas. Kenapa perlu sampai macam tu sekali?

I am not saying that I am good. But YOUR BF THINKS I AM. :-) So, kalau kau rasa, kau nak jadik lebih bagus, bukan ini caranya. Bukan dengan cara kau mengamuk tak tentu pasal, meronta ronta dalam kereta, membahayakan nyawa. Bukan membahayakan nyawa kau sorang tapi nyawa orang lain jugak. Kite yang kononnya bagus ni pun, dia tinggalkan. Lagi lah kau yang perangai macam ___________. (Please fill in the blank)

Sorry lah sebab kite tak reply segala bagai sms kau yang berderet deret tu sebab kite tak de duet nak topup. Maklum lah, kite kan tak de 'kerjaya' macam kau. Dah ada 'degree'. Siap nak hina hina kite lagik sebab kite still study.. But its ok. Kite senyum jer lah.. Huhuhu. Kite tau kau akan baca belog kite. Sebab kau kan pembaca tegar. Segala bagai status kite dekat FB pun kau tahu. Stalker terhebat. Patut dapat award neh.. Huhu.. 

Jangan risau, kite memang takkan pergi balik dengan BF kau tu. Jaga lah dia elok elok. Tapi tu pun kalau dia nak terima kau lagik. Banyak lah kata kata kesat kau pada kite, tapi kite telan je. Tapi kesabaran manusia pun ada hadnya. Kesabaran dia pun ada hadnya jugak. Ubah lah perangai tuh. Kalau kau sayang sangat dekat BF kau tuh, suruh Mak kau pinang je dia. Habes cerita. Bila kau dah jadik isteri dia, kau boleh tengok dia 24jam. Tak payah kasik die kerja, duduk jer dekat rumah. Ok?

Dalam hubungan percintaan ni, ada pasang surutnya. Macam kite dengan Irfan, kite pun ada jugak jeles jeles dengan Ex-Gf dia. Siapa yang tak jeles. Pernah jugak Ex-Gf dia text dekat henpon, dekat pesbuk. Marah memang marah, tapi apa apa pun, kite akan tanya dia dulu. Lepas nanges nanges, lepas dia explain, kite boleh terima. Sebab kite nak cuba untuk bersikap profesional. Kite nak cuba untuk menjadi matang. Penat lah dok nanges nanges sebab jeles jeles neh. Daripada memang betul BF kite tuh tak de pape skandal dengan Ex-Gf dia, kang tetiba dia Ter-Skandal, kite yang parah. (-.-") Semua tuh kan dah jadik sejarah...

Malas lah nak soal siasat apa yang dia pernah buat dengan Ex-Gf dia. Buat sakit hati jer. Kite salute lah Irfan tuh. Dia matang. So, untuk bersama dengan orang yang matang, kite kena matang. Trust and loyalty is a must. Kalau dah dia memang hari hari dengan kau, dah bawak kau jumpa family dia semua, kau boleh tak bersyukur sikit? Kite neh, dah jumpa semua family Irfan semua. Takkan kite nak betray dia. That is so not me! 

Kite tak pernah pun nak pergi serang serang Ex-Gf dia. Sekali pun tak pernah, even text dekat FB. Buat apa? Buat penat jer. Lagipun, kite dengan Irfan, baru kapel. Belum ada apape ikatan yang sah. Baru jer planning nak bertunang. Aminnnnn... Lain lah kalau kite dah kawen dengan dia. Memang tanggungjawap kite untuk control dia. Keh keh keh. 

Kite takde sorok apa-apa dari Irfan.
I told him everything.
So, tak perlu kot nak ugut ugut macam ni.

So, rasanya dah penat kot bergaduh dengan orang yang tak mendatangkan apa apa dalam hidup kite. Penat lah nak melayan benda remeh temeh ni. And I hope, this is the last entry which I wrote about her. SITI SHALWANIS, I'm done with you. Thank you.

36 comments

Cik Bib said...

sabar yer. masih ada lagi orang macam ni ye.haish...usah layan. nanti maken menjadi-jadi.chill.

neway, selamat hari raya.bye..

zati said...

sis. chillex.. :)

Liya Laa said...

Hohoho..desperatenye perempuan. Sorry. paling menyampah alasan SAKIT. Well,orang sakit biasanya takde perasaan nak bercinta. Ingat MATI is better :D

cik nur said...

hurm so chilidish la ...
tak per la sis yang penting kita hepi dengan apa yang kita ada kan :)

.::WaNiE::. said...

Ohemgeee :D

Aleeya Farhana said...

penah kene sm cmny gux...sng cte xyah lyn..if lyn org gila nnty kte jd gila gux...bkn dye yg bgy wit pon...so,,,wt je sukati nk wtpe...u rock gurl...like...keep it up...=)

Teha Nur Fateha said...

terbaikla sis..over tau pmpn tu..huhu
x sukala org over mcm tu.maybe ni blasan bg org yg buat jht k kite kn?

Eyka said...

awak cool..relax tau lalink :)

! ❤ PINKaholicx ❤ ! said...

sis u tahu tak kenapa dia bersikap macam neh??sebab dia penah amek bf u dulu,,means dia mgkn rase seperti agk merampas exbf u dari u,,tuh sebab dia takut dgn bayang2 sendirik,,dia takot dia yg ditinggalkan,,takot ape dia penah buat dekat org jd dekat dia,,tuh lah hakikat perempuan yg merampas akan rase,,

deatH_luVer said...

pempuan macam ini macam psiko..
melayan dia mmg buat kita sakit hati..
so ignore je intan..
:)

cikcimi said...

panjang betul. :D

karyagojes said...

dang! wat the heck

Tfaaaaaa said...

pesen orang yang merampas pastu takut dirampas semula..

kalau dia bukan jodoh kau, sampai bebila pon ko tak kawen laaaa!!

saat dia jodoh kau ialah bila akad tu SAH. lepas tu barula jaga elok2.susahla orang mcm ni. kbai

ps// pesanan kat anis.huhu

pss// sorry emo hihi

dayah aziz said...

eh anti gila la new gf...;(

BaBy^rOse said...

ak rase cm nk tlg fill in d blank kan bole x???hahahahaha..pmpuan meroyan, psycho, mnyushkn org.gile!hahaha..bgs gk ko ad bkti ape yg PMPUAN GILE tu text ko.hak2..pity herr!!!yg xtahan, igt ko ni kaki tpu cm dia kot?ko kan jujur, sume bgtau je irfan.pastu nk ckp 'kang ad yg xjd tunang'.perghhhh!!!!hangat je gua dgr babe!pangai da la gle, mulut plak lg busuk dr bau bab*!

to hairi:pk la mase dpn anda ye..nk ke idp ngn pmpuan yg mnyushkn?nk ugut ngn pangai gile dia tu??bile gdo je jd gle, penat ohh!jpg ngn u skali plak yg gile :P :P bhye tuh!xperlu la nk jg ati dia sdgkn u xikhlas :)

ninie_azriena said...

bila dah hilang, baru tau nak hargai..
skung sis dah epy dgn irfan, hargai dia dan jgn biarkan org lain masuk line tau..bnyk kan berdoa..moga memang irfan jodoh terbaik sis..weee (n_n)

nota: saya menyampah dgn pompuan gedik yang teringin nak rampas bf saya juga..mmg nak kena blasah..haha =)

isyam mirah said...

ttbe tringt pe yg blaku 2thun lps,gf exbf prnh cll tny syg exbf lgi x..same je ngn pmpuan psiko ni kak..

xpe3, cool je..

tu la, dlu rampas bf org, skrg takut lak org rampas balik bf dia..mcm la nk sngt kn kak.. huhu

bia je dia psiko sorg3..hoho

sweet la akk ngn irfan..moge jodoh pnjg..amiin :)

✿ cik atie said...

wooo...
name sedap tp pngai kureng ckit..
sbr je lah.. be matured ye sis even mcm budk form 3 pn :)

::misz maney:: said...

name die mcm name ex-gf tunang ai..mmg pangai dorang mcm tu kot..huhu...

Najiha Noordin said...

Apalhah , tak matang betul kan Kak Intan . Kita suka baca entri Kak intan dengan Irfan . Suweet lah kak ! Nice blog :)

Cik Cammy Lia said...

agak2 dia mrh x intan bongkar identiti tu?hehe..bg ah link nak gak kenal org nye :-)

merahitujambu said...

harap berjalan lancar je semuakan...

iLitralala said...

intan.. gojes la awk ni.. haha.. bagus bagus..
orang bodoh je pegi serang serang nie. she feel insecure.. kan kan kan?.. haha padan muke die.

Mysara Newrie said...

uish apalah yg dah jadi nie? Tak pelah kak intan ~ buat tak taw je. dulu pun sara kena mcm ni jugak, die serang2 sara, provok sara kat status fb tp sara buat dunno je and now die dah senyap dah. so let he be kak intan :)

::cikjuju::◕‿◕ said...

kakak!wa salute lu..hehe...^^
org mcm tuh mmg rmai tp kalo kita layan die mmg seronok..but kalo kita x layan die sakit jiwa...so biar tmbah kan sakit jiwa die..asalkan sis cool with abg ifan...^^, we all sume doa kan akk n abg ifan will be together smpai bila2 hokeh!!..

cik Dil said...

sabar sis..dil slalu doakan sis dgn irfan tu eyy..mmg sweet..^^

hani apandi said...

memang psiko & gila kot.tak suka lah org suka wat drama sakit & nak mati ni.

d i s c o d i v a said...

haha !

sis , paling tak bley angkat part yg

i bg u kwn dgn hairi , and blaa blaa blaa tuh .

bole eak ugut2 camtuh ?

macam budak2 bawah umo jea ;D

kalau dea tgh bace skg neh ,

BOO kt muka kau doee !

starzieti said...

pelik betul la ngan pempuan gitu. msti die banyak mikir kot. hehehe ~

Princess Icha said...

sabar je intan..u dgn irfan mmg sweett sgt2..sbb tu die jeles..be strong gurl..xpyh lyn je nk ugut2 knon...hishh dunia2...ade jugak org cmni kan.....

syafiqakarim said...

sis! cerita kita dah jadi sama kan?
ingat takkkk?hahaha

ah,opkos lah sis xkan berpatah.
dah la.benda lepas usah di ambil tahu.kan sis dah nak kwen dgn super K
prepare lah pe ptt.lain2,tolak jauhhh
haha

cikpepel said...

i pun rampas gk.haha.tak tak.i pun taktau i rampas bf orang. err.. betul i taktau..tp i caya... bila antara dua dia pilih i.. pasti ada hikmah. n now dat girl(exgf bf i) pun da hepi ngn bf baru dia...

takyah nak meroyan bagai...letak kepercayaan kt dia.. jaga hati dia sebaiknya..dia ada reason y dia plh u.. senangkan hati dia...jgn igtkn dia kisah lama...buat dia gembira dgn kita... cipta kenangan baru dalam hidup dia...


wah..pjg pulak i tulis.. to that so called hairi's gf...pliz..get a life....

wanieybintang said...

hey dik tan. mcm lebey kurang jak nih kes kita. si anis ni sama je dgn i punya stalker bengap tuh. saiko nak mampus. rsa tak secure dgn diri sniri. bnci org2 bongok camni.

hani syahida said...

risau betoi bdk tu ek..ex gf/ ex bf is someone from our lovers' past. takleh nak ubah dh..jd, focus on what present dh la kn? hehe

♥ Xett Hereen ♥ said...

eh eh, banyaknye komen, malas ah nak komen.
i punye komen sama je mcm org atas ne.

hahahah!!
:P


terokla, beliau tu suke mbazer kredit je sms3 org yg TAK HENGEN nak layan beliau.

:P

Misz_Aimi said...

Omaigod.. Asal le minah tu. Hhhmmm... sampai macam tu sekali. sepatutnya terima kisah lalu si dia tu dgn ex bf/gf dia.. Kan lagi bgs dari serang org mcm tu. Mcm bt malu kaum sendiri jela.. -.-'''

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13