Friday, August 5, 2011

.putus tunang dah jadik trend tahun 2011 ?

.

Salam.

Kite jarang buat entry entry pasal isu semasa atau gosip artis. Biasa entry pasal diri sendirik dan pakwe je. Huhu. Tapi tadi since terbaca INI, kite rasa macam nak komen sikit kot pasal trend zaman sekarang neh. PUTUS TUNANG. Zzzzzzzz.

Rasa sedih pulak bila apa yang di rancang, tetiba tak jadik. Nak nak kalau majlis kawen tuh dah tak lama, pastu salah satu pihak nak putus-kan. Ada sesetengah pasangan putus tanpa bincang. Main ikut suka je. Macam Kes KFCM dengan Jejari Runcing. Yang KFCM cakap lain, yang JR cakap lain. =.=" Macam media jadi perantara antara mereka. Kenapa tanak bincang betul betul lepas tu baru umum pada media? >_<"

Lepas tuh, pasal Kes Ally Iskandar. Sebenarnya kite tatau pun dia dah bertunang. Huhu. Gila tak ikut perkembangan media kite neh. Hakhak. Tapi lepas baca dekat Oh Bulan, baru tau yang dia dah bertunang dan dah putus pun. Tapi yang bagusnya Ally ni, doang putus secara baek. Tak de lah dok berbalas balas statement dekat surat khabar. 

Kite tertarik dengan satu komen dekat artikel pasal Ally putus tunang tuh... Bukan ayat Ally, tapi ayat readers...
Ally is career minded and workerholic…..kadangkala tidak semua butiran nasi yg disuap sampai kedalam mulut, masih ada sebiji dua yg jatuh kepinggan atau ke lantai. Jangan tengok ayam kawin kita pun nak kawin…tak perlu risau tentang umur, Allah terlebih dahulu menetapkan buku hidup anda. Perlu muhasabah diri lagi kot…Abg Anuar Zain pun single lagi, tapi cool and maintain , pandai bawak diri lagi…saham makin tinggi lagi. :)
Paling suka ayat neh;
Jangan tengok ayam kawin kita pun nak kawin…tak perlu risau tentang umur, Allah terlebih dahulu menetapkan buku hidup anda. Perlu muhasabah diri lagi kot
Hmm...semuanya Allah SWT dah tentukan. Kalau jodoh kite datang pada umur 89 tahun pun, terima je lah. Hihi. Pandai je aku neh cakap kan? =.=" Mungkin kite akan bertemu dengan orang yang lebih baik? Kan kan.. Ada jugak orang cakap, tak payah tunang, kawen terus! Tak de membazir duet buat majlis masa time bertunang. Tapi pada kite, kena lah bertunang walaupun sekejap sebab masa bertunang tu lah tempoh kite mengenali hati pasangan masing masing. Bertunang tak sama dengan couple biasa.

Kalau couple, bebudak sekolah pun ada. Bertunang ni lebih kepada belajar menyesuaikan diri dengan pasangan supaya nanti dah kawen, tak timbul masalah. Masa bertunang, kite pergi kursus kawen. Nanti sama sama dapat belajar dan mengenali hati budi pasangan masing masing dengan lebih dalam lagik. Kalau time bertunang dah bermasalah, ashane time kawen nanti? Kang time kawen, dok bercerai berai, lagik haru. Tamau lah.. Mintak simpang! T_T

Suka sangat cincin macam ni!
^_______^
.
.
.
.
.
.
Tak best lah bila orang cakap tahun 2011 neh 
trend putus tunang. 

Kenapa tak cakap, tahun 2011 neh, 
TREND BERTUNANG?

Ngeeeeeeeeee........
(^.~)v

18 comments

Azzlyn said...

Hurmm,,biase lah tuh.Cube tgk Khairul fahmi tuh..putus tunang gara2x x mng je.

Cik Qiqi said...

a'ah kn ? khairul fahmi tu putus sudah . . dulu bukan main lagi . . =="

darkrose~ said...

dah tak de jodoh kan? huhu~

cik bihah said...

KFCM tunang xsampai bpe bulan kalau memang xnak jgnlah tunang sian elia..

nuruashia ♥ said...

huhu..yg pasal KP tu xleh nk slhkn KP gk sbb elia pon mgkin ade bt slh..kalo x xkn KP nk mtk pts tbe2 kn..pape pon bertunang mmg saat yg duedue kne ade persefahaman yg sgt2 tinggi huhuhu

D'ya Marshmello said...

wah, entry yang mantapp! i loike, sokong sangat dengan intan.rasanya isu ni dah makin berleluasa laks, hehehe..

jom singgah baca entry.

http://miss-dya.blogspot.com/2011/08/penting-ke-paras-rupa-seseorang.html

@juera said...

ske bc ayat ally iskandar tu..=) jdoh bkn ketentuan kita..Allah s.w.t yg menentukan segalanya..kdg2 sesetengah org ni x faham bila tgk anak dara/teruna x kawen lg mula la nk kate andartu la ape la..x de org nk la..ape la..ishx3 x faham sungguh dgn mnusia cm tu..kn jdoh tu ketentuan Ilahi. sabr je le

aZy... said...

sngt takot bila dgr makin ramai org putus tunang....hope bnda cmni tak jadi pd kite2 ye...:)

yaya | mohd said...

rsenyer better tung same trkh mase nak nikah tu.lagi slmt rsenyer..ta bnyk sgt dugaan.uhuu

Encik Psychopath said...

jodoh kt tangan tuhan. tkde makna trend ni. khurafat.

Are-Gya said...

ehm ssh gak..
org tunang kite nk tunang..
org kawen kite nk kawen..
tp xtau ape motif kite buat mcm tu. n tak pk tggjwb yg bkal dtg..ehmm org2..doa bnyk2

cik nur said...

ehem ehem mcm bg hint dekat super K jer nak ciccin mcm nie hehehe

♥Putri ilyanie♥ said...

sedih dgr org putus2 tunang nie.. harap2 Putri nanti tak mcm tu.. i follow ur blog yg cantik chumel nie.. menarik...

eykameow said...

betul. tertarik gak ngan ayat tu jugak!

Yeke feel tunang mcm tu?? Ntah la. Xpenah lak rasa. Hihi. Bg eyka...tunang ngn couple tu mcm bende yg sama je. Beza cuma status. Huhu.

Takpe lah...ikut kemampuan dan kehendak masing2...kalau nak rasa mcm mana feel nya "zaman" bertunang dgn pakwe kita...go on.. if rasa x payah,membazir... terus lah ke "zaman" yg membahagia kan terus ;) hihihi.

Best nya bila baca org ckp pasal kahwin la...tunang la...nikah la... eee siyes rasa best! ^_^

Tapi bila baca pasal "putus tunang"..."bercerai"..."org ketiga"...urgh! terus rasa macam nak duduk bwh ketiak mak smpai bebila. Scary =|

p/s : macam mana pun....hidup kene berani tempuh segala dugaan yg dtg kan? baru lah kita akn jd semakin matang =)

Nurulchumel said...

you, cepat la balek melaka.
tension ar..

AzieMan said...

cntiknya cincin tunang tue...intan

cikpepel said...

haaa...yg 2011 trend bertunang i suka...hik~

~azillakhalison~ said...

takot bace cite2 mcmni..sbb saye bru bertunang mei aritu huhu..ya allah panjangkanlah jodoh kamii..aminnnn

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13