Monday, September 12, 2011

.ape akan jadi jika keypad henpon anda rosak pada button bernombor 7 dan button 'padam'?

.

Ini adalah mesej-mesej saya dgn rakan baik saya, Muzhaffar Sahlan kat henpon. Henpon dia rosak pada button 7 dan button 'padam'. Perkataan yang perlu ditaip menggunakan button nombor 7 akan menjadi pelik ketika saya mesej dengan dia sejak sebulan yang lepas. Paling teruk bila perkataan yang salah taip tu tak boleh nak padam balik sebab button 'padam' pun rosak jugak. Jadi dia malas nak taip baru balik, dan dia terus hantar dekat saya. Ini la jadinya..

SITUASI 1
KUREN: Shah, esok jd tau g bukak puasa ramai2 kat lua..
SHAHLAN: bate hinggt kna byo? (bape)

SITUASI 2
KUREN: Shah,aku nk dtg umh hg ni skg. leh ke?
SHAH: woi.. boleh. he3..dh amjc (x pasti amende amjc tu,tp yg sy tau dia da slh taip n xleh pdm blik)

SITUASI 3
SHAH: kulen, hg tlong bawt mcj tuk bg tau kt diowg acala bbuka mlm ni. anto kat aku nnti ak fowedkan kt diowg. hp ku lotak..! xleh tkan no. tjuh. hg fham xmcj ak ni f...! (f...! tu menandakan dia bengang kot ngn hp dia. haha)

SITUASI 4 (NK TYE ADE KE KAMERA UTK TGKP GMBA UTK ACARA BEBUKA MLM TU)
SHAH: xde kamela ke nk tgkat gmba kite mlm ni? he3.

SITUASI 5 (DIA NK TYE SY ADA KAT MANA)
SHAH: Mmmne kamo?

SITUASI 6 (SY TYE DIA BALIK, DIA ADA KAT MANE. KEESOKAN HARINYA.)
KUREN: shah, mane hg?
SHAH: Ak otwy g tafah ni. ( Tapah)
KUREN: hahaha..ape da tafah..
SHAH: Ala.. hnfon aku kn lotak.. hg kna la fham. (rosak)
KUREN: hahaha..! lawak2.. mcm budak baru nk blaja mengeja.
SHAH: Wei, biadat.. btol (biadap)
KUREN: muahaha..aku da x tahan gelak dh
SHAH: What evel.. ~~ (what ever~~)

SITUASI 7
SHAH: Mne kmu?
KUREN: aku odw blik dri kampung ni.. npe?
SHAH: He3 aku _aje je.. afe flan alini? (he3 aku saje je..ape plan arini)

Hakhakhak..ape2 pon boley Shah.. Janji aku faham..tapi aku rase..bukan takat button 7 dan button 'padam' je rosak. Aku rase semua button ko rosak. Dengan jari jari ko skali rosak. Perkataan yang tak de kena mengena dengan button 7 pun effect skali.. Hahahadoi... :p

Shah seorang yang romantik. Tengok background tu.. 
Haha.. Jangan marah Shah. :-P

Credit to Kuren Ghazali yang hensem ^__^

28 comments

Ariff Shah said...

hehe.. dulu guna nokia 3310, button 2 ngan 4 rosak. langsung xleh guna dah

AinulDahlan♥ said...

huhu, lucu lah kak intan ;)

farah izwani said...

kahkah.
sumpah kelakau bace mesej dia.
cam budak baru belajar cakap. ekeeke

Miss Lady Iena Nazir said...

kekeke.

kesian shah.

nah hp sy.

Edy Fee said...

pelik jugak ye jadi ayat

HafizRahman.com said...

hahahh sumpah lawak

-atiQah- said...

hahahahaha..lawak2..bila baca mcm bdk2 yg pelat berckp..hahaha..

Muammar Gaddafi said...

lawak! mcm xde hihi...

cikpepel said...

gelak guling2... lol

cik nur said...

mcm budak pelat cakap comel jaaa hehehe

ctie anis said...

hehe..lawak..
c(:

ninie_azriena said...

haha..sgt tak seronok kalau keypad wat hal.. =__=

Chikova_Araishii said...

hahahaha kelaka giler kot.

Fara Zakaria said...

haha , comel lah . dah macam pelat dah . yang romantik tuh pon boleh tahan gak , hihi .

syhadahashm said...

HAHA ! lawak..yg amcj xdpt nk detect..HAHA !

nuruashia ♥ said...

AHAHHAHA..adoi..kesian

teha said...

hahaha ! lawak2 !

Ain said...

KAHKAH comel
pulak bila tgk typo tu suma :D :D

criestz said...

hahahahahaha =)

ezan said...

kah kah kah kah
lawak gila macam budak baru nak belajar cakap, haha

Anfaal Dhiyana said...

kecian nye.haha.

lawak betul iskiskisk..

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

wooo! skit perut gelak wohhh! ahaha! :p

✿ cik atie said...

sakit perut gelak!

cik_zetty said...

situasi yg ke-6 tu paling kelaka hahahaha, adui sakit perut gelak :p

cik riffa :) said...

sumpahlawak XD

Tyratyra said...

Hahahaha lawak gila !

Fyka said...

Senakkkkkkkkkk baca entry nih..hahahahahah

BENA said...

sis intan . serius!! bace entry ni memang gelak kaw2. aduhhh . hahahahaahahahahha ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13