Sunday, September 25, 2011

.aihetyu and fakyu ex-bf !

.

Salam.

Semalam kan kite pergi rumah kawan kite, dia kawen. So, ramai lah jumpa kengkawan lama. Ada mulut manis, ada mulut macam celaka, ada yang baik dari zaman sekolah sampai ke sekarang, dari buruk dah jadik comot, ada yang dah bawak anak. Macam macam lah pesen dan gaya.

Dan ada jugak yang tanya dekat kite, Intan bila lagi? Kiteorang dah ada anak, Intan bila lagi.. Bla bla bla. Soklan maut yang akan di tanya setiap kali kite pergi wedding mana mana kawan. (-.-") Siapa yang tanak kawen oiii ! Kite neh bukannya lesbian. Kalau ada jodoh nanti, kite kawen ler. Apa lah yang kepoh dan sibuk sangatttttt... Dah kawen tuh, jaga je lah family korang tuhh. Zzzz !

Ada jugak yang tanya, Ex-boipren dah kawen dah.. Intan bile lagik. Zzzzzzz ! Ini lah padahnya kalau kapel dengan orang yang sekampung, satu sekolah, semua orang tau dan kenal. (-.-") 5 tahun yang sia sia. Adoii laa.. Tapi dah jodoh dia sampai dulu, biar lah dia kawen dulu. Dah break up berkurun kurun pun, masih lagi di kaitkan. Rimas oiiiii !

Lagipun, ai kan student. Mana lah boleh nak kawen cepat cepat. Duet takde, semua takde. Kite bukan MEMEY yang dapat sponsor baju segala time kawen ! So, biar lah segalanya go with the flow.. Buat apa kalau kawen, depan cakap laen, belakang cakap lain... Lagi best, beberapa hari sebelum kau kawen, kau cakap macam ni. Kau boleh fikir tak apa perasaan isteri kau kalau dia tau ??? Kalau aku, aku sedih tahu !!

Saya kawen sebab terpaksa.. Pilihan keluarga. Saya tak nak pun sebenarnyaa. Bla bla bla.

Fakyu ex-boipren. Penipu besar. Tak payah mulut nak manis sangat lah oi. Last last, kau kawen jugak. Kalau terpaksa pun, redha jer la. Dah itu jodoh kau. Dah itu yang Dia yang tentukan.. Tak payah nak buat ayat yang konon konon nak cairkan hati aku. Memang tak lah ! Meluat lagik ada. Apa motif dia pun kite tak tauuu. Zzzzz ! (-.-") Tak nampak ke kite dah sangat bahagia dengan Super K kite ???????! (Mungkin dia tak nampak sebab dia tak baca belog kite kuikuikui)

Duluuuuuuuuu lepas break-up dia ada jugak sakap dengan kite, nanti kalau kite kawen dulu, tapi kite tak bahagia dan kite cerai, dia suruh kite carik dia balik sebab dia sanggup terima kite. OMG ! Geli lah bila ingat balik. Zzzzzzzzzzz ! (-.-")

Ada lagik satu kes, pasal kawan kite. Lagik best. Ex-boipren dia nak nikah lepas isyak, boleh pulak sebelum maghrib tercongok dekat rumah Ex-gelpren, sakap yang dia sayang ex-gelpren dia tuh lagik. Very the drama. Tapi kawan kite tuh buat tak layan jer. Lepas tuh bila dia dah selamat nikah, tengok kat pesbuk, gambar kemaen happy, gambar honeymoon kemaen lagik berseri seri. (^__^)

So, kawan kawan, kalau ada ex boipren korang yang meroyan royan dekat korang sebelum doang kawen, tak payah layan. Doang tuh drama jer lebey padahal dalam hati saja nak sakitkan hati kite. Kite senyum jer yek ! :-)

Dan kepada adik adik yang masih sekolah, tak payah lah kapel kapel masa zaman muda. Buang masa, buang tenaga. Baek fokus study jer. Huhu.

Kalau kite nak kawen nanti dengan Super K nanti,  kite bagitau lah yer. Jangan kalut kalut. Doakan yang baek baek jer.... (^___^)


Dan kepada ex-boipren kite yang dah kawen tu...
Semoga awak bahagia dengan isteri awak...
Kite doakan yang terbaek
dan awak akan sayang isteri awak sepenuh hati...

JANGAN BUAT PERANGAI OII !


K bai !
(^___^)

17 comments

Khaizarien said...

it always happen. lagi nak dekat kawen, lagi ujian dtg. kuat n x kuat je.. alah lelaki dear,belum kawen cm tu la. dh kawen lupa la semua. xde maknenye nk tunggu ke ape. siteri tetap isteri. xpyh la nk tunggu die ke ape. bek move on n cari laki lgi bek kan

ninie_azriena said...

hahaha..cumil okey ayat fakyu itu..
sabar je kak intan, t kak intan kawen, buat grand2..biar semua tahu..huhu..plg penting, ninie nak special invitation okey =)

intanurulfateha said...

@Khaizarien

betul !!!!!!!

intanurulfateha said...

@ninie_azriena

ai bukan retis nak buat grand grand huhuuu
insyaAllah ade rezeki nti, sis kawen n jemput ninie k ;)

nina suhaina said...

yeah betul. suka dengan semnagat sis ;) tak payahlah nak layan sangat kalau ex boipren tu meroyan, hikhik.

intanurulfateha said...

@nina suhaina

;)

Hizami Rahim said...

tajuk macam seram nak sebut. haha.
:D

Rina (◕‿◕)✿ said...

ish2..tkutnye..minx2 lah bakal suami kte x mcm tu...huhu

intanurulfateha said...

@Hizami Rahim

pissed off !

intanurulfateha said...

@Rina (◕‿◕)✿

x sume mcm tu :)

ecadwinkyasha said...

annoying je la ex-bf cam tu kan sist....fakyu tul lah!..hikhikhik

sist dgn dak ipan tu xlama lagi puwn kan kan kan?!..hikhikhik.

intanurulfateha said...

@ecadwinkyasha

soon ~ ;)

Eyqa Hasnan said...

kak intan . eyqa baru aje clash tadi . but i'm so happy !

eykameow said...

hush. scary gila! memang saiko! suka-suka je nak ckp cerai kt pompan? pastu nak syg2 blk ngn ex-gf? Ingat kau hensem sgt? atau kayaaaa sgt nk berlagak macho mcm tu? Hancur lagi ada! Ee.. x bersyukur! Tuhan dah turunkan jodoh dia awal dr ex dia kot...atleast bsyukur lah. Then jgn lah nk busuk hati or nak suruh org dengki ngn kau. Berdoa utk jodoh ex kau apa salah nya kan? Grrrrrr... apelaa... semoga dia sedar :')

Sisss, betul tu. Nak kahwin mana leh kalut2... =P

cik nur said...

itu nama nyer dugaan bertunang kan sis kalo tak kuat iman tuh silap2 boleh tak jadi kawin tuh kan

cik nur said...

itu nama nyer dugaan bertunang kan sis kalo tak kuat iman tuh silap2 boleh tak jadi kawin tuh kan

cik nur said...

itu nama nyer dugaan bertunang kan sis kalo tak kuat iman tuh silap2 boleh tak jadi kawin tuh kan

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13