Thursday, September 8, 2011

.boipren aku kaye, boipren kau??

.

Salam.

Best tak ek dapat boipren kaya? Mesti best kan? Lagi best kalau kite neh miskin lepas tuh kan, boipren kite kaya. Lepas tuh kan boipren kite kasik kite macam macam. $__$ Ting! Ting! Very the mata duitannnn. Zzzzz! (-.-")

Aritu ada jadik satu kes dekat pesbuk, ada sorang girl neh, pergi delete ramai kawan kawan pesbuk dia. Alasannya, pesbuk dia berunsur peribadi. Dan kalau nak kawan balik dengan girl neh dekat pesbuk, boleh add dia dekat profile umum. Ala-ala #retis gituh. Dan salah sorang yang kena delete, adalah kite sendirik. Padahal tak buat salah apa pun. (-.-")

Ada sorang akak neh up status dekat pesbuk, dia sakap girl neh delete dia sebab akak tuh ada komen berunsur pedas dekat wall girl tu. Tapi bila dengar balik cerita akak tuh, rasa komen akak tuh tak de lah pedas mana.

Dan ada beberapa orang lain yang mengadu, doang pun kena delete jugak. Dan ada yang menegur perangai girl neh. Sebab dia terlalu menunjuk nunjuk apa yang boipren dia bagi. Untung laaa dapat boipren kaya. Boipren ai biasa biasa jer. Ngeeeeee.. Tapi ade aku kisah?

Kiteorang makan pun kat warung jer... Tak de bagi ai gelang tangan emas Poh Kong. Tak de bagi ai handbag Fossil yang boleh menampakkan ai kurus sebab ai memang dah kurus pun. Keh keh keh.

Super K tak de lah manjakan kite dengan bawak kite pergi makan tempat mewah mewah. Kiteorang sederhana jer. Cewah. Kite tak kisah dia nak bawak kite makan dekat mana pun, janji bersih. Halal tuh memang wajib ah. Nama pun orang islam. (^___^)

Ada jugak dia kasik kite barang barang. Tapi dia tak kasik show off dekat pesbuk dan belog. Tapi biasa ah, kadang kadang, kite ada jugak tercerita dekat belog. Happy punya pasal. Ngeeeee. Tapi tak de lah over sangat kot. Biasa biasa jer.

Super K marah kalau kite tulis tulis dekat belog pasal hal hal kebendaan. Tak baik lah kan. Nanti orang lain yang tak dapat, terasa pulak. Hati orang neh, susah kite nak jaga. Dan takut orang menyampah pulak kan. Hehe.

Kadang kadang, kite tak de niat pun nak menunjuk nunjuk dengan apa yang kite ada dan apa yang kite dapat. Cuma pemahaman orang neh berbeza beza. Kadang kadang kite cuma nak share kegembiraan je, tapi orang ingat, kite nak menunjuk nunjuk. So, better tak payah lah menunjuk. Ngeeeee.

Dalam hubungan percintaan neh kan, jangan lah kita ni ada perangai suka kikis duit boipren kite. Tak elok lahh. Walaupun boipren kite tuh kaya.. Lain lah kalau dah kawen. Kan lagi best kalau boipren kite tuh kasik barang tanpa kite mintak. Baru lah rasa, Alalalala suwitnye boipren haku neh. Rasa nak geget jer. Hihihi. Daripada kite dok mintak mintak... Malu lah sikit. Baru je kapel, lum tunang, lum kawen. Adoiyaii... Kang kalau mak mertua tau, langsung kena reject!!!

GF : Yang yang... Beg neh santek lah. Murah.. Harga dia lima juta jer. Boleh belikan lima ploh tak?
BF : Boleh.. nak lapan ploh ribu ratus pun boleh yang.

Lepas tuh, dah kawen nanti, mula lah mengangaa... Duet tak de. Sebab dah banyak habes time couple. Kui kui kui. Belajar lah hidup susah atau bersederhanalah dalam semua aspek. Kalau kite dah selalu hidup senang, satu hari nanti, kite di timpa kesusahan, tak ke payah nak manage. Mula lah gaduh, tak cukup duet, bercerai berai..

Dan pesanan kite pada korang semua, jangan jadik pompuan kaki kikis ye. Lelaki pun sama, jangan lah dok kikis duet gelpren. Lepas kawen takpe. Sebab lepas kawin harta bersama. Tak pe. Keh keh keh.. Eh, membebel macam macik pulak kite neh. Kah kah.

Bangga dengan harta mak bapak lagik best dari harta boipren kan? (^__^)  Nanti kite hapdet lagik ek. Tata!

18 comments

mazni md said said...

nti kalau putus menangis berlagu2.. baik biasa2 je ...

cik fatin said...

betul tu sis, kita kene bersederhana dalam segala aspek. baru diberkati hidup nih :)

Nurulchumel said...

jadi la macam ai.
kapel ngan student. takde duet.
huhu.. ~~~
tapi bahagia!
:)

hakamah hamyadi said...

hehehehe....betul3....xbaik menunjuk2...apa yg ado 2 syukur jela...

:: noremy bte rahmat :: said...

bersederhana tu bagus......

p/s:setiap org ada pendapat masing-masing..yang penting kita ikhlas (^_^)

nuruashia ♥ said...

ermmm..betul tu sys..nuru skong..jgn ingt kt kebendaan jep..bkn boley bwk mty..nuru slalu di cop mte duitan pdahal nuru mske duit babah n mama jep hek9!~

Minah Blur said...

memang best dapat boyfie kaya.... tapi better boyfie biase...
susah senang bersama...

merahitujambu said...

sederhana lagi baguskan..

jom buat kek untuk saya

http://merahitujambu.blogspot.com/2011/09/saya-nak-buat-kek-untuk-merahitujambu.html

Sarah Naiema said...

Kalau kapel sebaya lepas tu student lagi susah la nak kikis2 nie.. Sama2 pokai...
kahkahkah

iedalif said...

kite punye boyfie bwk kite kuo gi mkn korek duit tabung dye jewp..byg an laa syiling byk kire atas meja makan nk byr time tuu ^^ ngeee~ comeyh kuwt susa senang same2..

hidayahmiamir said...

sis intan ! saya tau sapa tuh..ehehe...sekadar jadik pemerhati la untuk dia..takpa..boipren kaya memang macam tuh....

Ruby said...

rilek- rilek sudaaa

Mama Rizqullah said...

Yup,betul tu dik...biarlah bersederhana time kapel nih...lagipun kalau terlalu high maintenance,nanti cik abang kayo tu pun lari...

Apapun,harap dia faham niat kita...bukan nak kutuk atau apapun,satu peringatan buat dia supaya beringat...lagipun baru kapel je,kami yang dah berkawin dan beranak ni pun relax dan cool je...

Mrs. Mazlan said...

betul kata mama rizqullah tu..
kami yg dah kawen ni pon cool aje..


heharap si tuttt sedar la ye..

eh, ai terasa ati jugak pasal kena delete kat pesbuk die..sobs..
ape la salahku.sobs~

cik nur said...

hurm nur kalo shopping handbag ker kasut banyak2 bf takkan membebel sbb dia tahu bukan duit dia pun kita pakai duit sendiri jer kot hehehe

INuR~AFiR said...

alah, bf dier yg kaye kot..bukan laki dier... kaye setakat mane? pakai lamborgini ke? tuh baru ler maha kaya hukhuk
kalo bf dier mati bukan leh wasiat harta tuh kt dier kan kan kan? ;p

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

sis, kite rase kite kenal that girl...hehe...
takpela..biar la dye nak menunjuk ngan harta boyfie dye tu...
Dye remove kite dr fren dye sbb dye pengecut...tak ley nak terima teguran orang...

anak abah said...

hik3...kite pon knal la.. kite pon kn remove jugak ler...muahahaha....

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13