Friday, September 23, 2011

.boleh pulak tetiba gas habes !

.

Salam.

Semalam berlaku satu peristiwa tragik dalam hidup kite sepanjang 25 tahun kite hidup dalam dunia neh. Huhuhu. Ceritanya bermula ashamni.......

Kite habes kelas petang tuh dalam pukul 2.30 petang.. Balik rumah, makan nasik dulu. Then hapdet kejap belog, pinjam berukband kawan (-.-") Lepas tuh apa lagik, zupppp, tidur ah ! Sebab nak mengumpul tenaga sebab pukul 8.30 malam ada kelas. Sem neh, Selasa Rabu dan Khamis ada kelas malam. (T__T)

Masa sebelum pergi kelas tuh, perut memang dak kruk krak kruk krak ah. Lapar gile ! Kite neh badan jer kecik, tapi makan kuat tapi selalu makan tak habes. (-.-") Tapi memang malam tadik sumpah lapar. Maybe sebab kite ABC (Allah SWT Beri Cuti), so selera makan kite bertambah tambah. Huhu. (Alasan) 

Sebelum pergi kelas, call Super K dulu. Ngadu kat dia, kite lapar. Dia sakap, balik kelas nanti, call lah mekdi. Tapi kite dah boring makan fastfood. Semalam makan KFC, pastu mekdi, pastu kenny rogers.. Muak betei. (-.-")

Lepas tuh, time dalam kelas tuh, lapar gile. Pulak tuh, kelas sejuk gila pork. Sweater pulak tak bawak. Sep baek dalam beg kite ada gloves dan stokin. So, boleh lah kurangkan sikit tahap kesejukkan kite. Walaupun 1%.. Wuuu~~

Habes je kelas pukul 10.30 malam, call Super K. Nak ajak pergi makan sama sama tapi mestilah tak boleh sebab dia ada dekat JB lagik, bukan dekat Melaka. Tapi masa call tuh, tak dapat pun, dia ada hal. So, balik lah dengan kawan kawan. Masa on the way balik tuh, singgah kedai makan. Kawan kite, Lin dengan Syiela volunteer nak belikan makanan, so kite dengan Ana pun terus lah balik rumah. 

So, sementara tunggu kawan kite beli nasik, tunggu lah kat rumah. Tetibe dalam pukul 11.15 malam tuh, kawan kite, Lin call kite. Dia cakap, Intan, sorry tak dapat belikan nasik. Kiteorang dah  tunggu lama, tetiba orang kedai tuh sakap, gas habes. 

Dem. (T__T) Kite dah lah lapar gile. Memang rasa macam nak pengsan. Tunggu dekat rumah dengan harapan kawan kite akan balik rumah membawa nasik yang panas panas dan air teh ais yang sejuk. Slurrppp.. Tapi HAMPA...................................... (T______T)

Tetiba Super K call kite.. Dah lah kite lapar sangat sangat.. Masa ngadu dengan dia, dia sakap ah, nape tak call mekdi. Kite sakap, kite boring makan mekdi. Tapi kalau lah tau, endingnya gas habes, mesti kite call jugak mekdi. At least takde lah kebulur. Boleh plak kite nanges teresak esak. Benda simple jer, lapar. Mengada kan? (-.-")

Padahal boleh jer masak megi dekat dapur tapi dah lapar sangat. Tak larat nak buat apape. Penat kelas dari pagi sampai ke malam. Memang letih sangat sangat. Kaki pulak dah sejuk sebab ekon dekat kampus tuh kuat sangat, tak boleh slow-kan. Dah sampai rumah pun, still beku kaki kite. Sejuk sampai ke tulang !

So, kite just nak tunggu makanan turun dari langit jer. Huhuhu. Tapi kite kena sekolah jugak dengan Super K. Dia suruh kite pergi jugak beli makanan. Dari kite dok menanges nanges. Nanges bukan boleh kenyang pun. Huhuhu. Tapi macam biasa lah, masuk tinga kanan, kuar tinga kiri. ;-P 

Bukan tanak pergi, tapi kawan kite semua malas nak keluar. Takkan kite nak kuar pergi beli makanan soang soang memalam buta. Kawan kite semalam baru kena raba. Siap kena rampas henpon lagik. Vodoh punya laki tuh. @#$%^&*(! Sian kawan kite. (T__T) Kalau nak call mekdi delivery pun tak boleh sebab masa tuh dah pukul 11.30 malam. Mekdi area rumah sewa kite tuh, cuma buat penghantaran sebelum pukul 11 malam. Bukan 24jam.

Tengah tengah gayut tuh, si HS boleh pulak sms kite...

Dik, saya Abang kedai makan yang gas habes tu. Saya ada depan rumah sewa adik. Tapi pintu tertutup pulak. Nak saya hantar makanan ikut tingkap ke bumbung?

Dem. Rasa nak maki jer si HS neh. Boleh pulak melawak malam malam buta ! Haku dah lah lapar gileeeeeeeeeeee !!! Last last, endingnya, soang blogger, Nurul call kite. Ajak kite keluar lepak dengan dia. Tapi kite macam malas. Kite sakap kite lapar. Dia tanya, nak makan apa? Nanti dia belikan. So, kite order Nasi Goreng Paprik, Roti Telur dan Teh Ais. Gila banyak kite order. Kebulur punya pasal ! Nak dekat pukul 1 pagi, dia sampai rumah kite dan dapat lah kite makan dengan gembire. Hihihi. (^___^)

Mengada ngada kan? Tapi kite rasa, bukan salah kite. Sume neh salah kedai makan yang gas habes tuh ! Len kali, spare lah gas banyak banyak ! @#$%^&*(!! Tak de lah kite neh nanges memalam buta sebab alasan lapar. Keh keh keh. Cengeng :-P

Yeay! 
Super K sakap nak balik sini hari Ahad. :-)

16 comments

FiQa said...

ade jugak kes camni???

gas abes...

hadui, ksiannnn..

cik nur said...

oke la ramai yang sayang pagi2 pun ada org anta makanan kat sis :)

Farida Amira said...

singgah blog kak intan. :)

Heidi Shafiq said...

dik.. dah habis mkn hantar la balik pinggan kat kedai abg.. kang abg karate kang..

Hajarnaiema said...

Ololo..sedih nye intan nie....kcian kat intan..

Nurulchumel said...

haha..
lepak rumah intan sampai nak dekat kul 2. tiba2 ada nmpk van pencegah maksiat kat depan umah. cis! apakah gila ketuk rumah org sebelah mlm2 buta??org nak tido pun terjaga balik. haha!!

Fara Zakaria said...

hohh , sian akak . kalau fara kene cam akak pon fara rase fara dah nanges ou .

yelah dgn gas abes lah , delivery sampai kol 11 je , kawan tak pat nak kuar same . macam2 hal . last2 kebulur gila punya , huhu .

nasib ade kawan yang nurul tuh (:

Arra JaSmY said...

Haha..Comel lah u..mmg acam bebudak.suka betul nanges.Rotan kang.haha.=p

intanurulfateha said...

@FiQa

adeeee.. wuuu da la lapa!

intanurulfateha said...

@cik nur

itu la.. sep baek die tlg belikan huhu

intanurulfateha said...

@Farida Amira

mekasih :)

intanurulfateha said...

@Heidi Shafiq

dah pandai anto, pandai la amek !

intanurulfateha said...

@Hajarnaiema

huhuhu cengeng :p

intanurulfateha said...

@Nurulchumel

waaaa ade van pencegah mksiat? sep baek die x cekup u :p

intanurulfateha said...

@Fara Zakaria

tu la psal. sep bek die ade ;)

intanurulfateha said...

@Arra JaSmY

hihih :p

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13