Saturday, September 17, 2011

.comel betei tertidur time gayut

.

Salam.

Hari ni tak best macam hari semalam dan kelmarin. Huhu. Kenapa semalam dan kelmarin best? RAHSIA. Keh keh keh. Ok sambung. Hari ni kan, boipren kite tuh lemau semacam. Asek nak tidur jer. Aigoo.. Dari malam semalam, sampai ke pagi tadi.. Sampai ke petang tadi, dan sampai lah sekarang! (T__________T)

Tadi time gayut, tetiba senyap. Bukan sekali, tapi banyak kali ok!

Kite : Sayang ok tak hari ni?
Dia : Tak. Tak ok..
Kite : Kenapa ni? Semalam happy jer.
Dia : Semalam Sayang ada. Hari ni Sayang takde..
*Nanti lepas kawen, hari hari kite dengan awak (Sakap dalam hati)*

Dia : Sayang jangan senyap tau. Nanti Abang terlelap..
Kite : Ok.. Kite tak senyap.. *terus tutup PC, baring atas katil, fokus nak sakap dengan dia dan mula membebel bebel macam selalu*

Tiba tiba, tak de respon dari pihak sebelah sana. 
Ah sudah. 

Kompen dia tidur lah ni !

*Tekan button merah dan call semula*

Dia : Sorry Sayang. Abang tertidur..
Kite : Eiii...comel lah awak ni..
Dia : Lama ker Abang terlelap?
Kite : Tak de la.. Tapi penat kite membebel bebel..
Dia : .............

Senyap lagik !
Zzzzzzzzz.
(-.-")

*Tekan button merah dan call semula*

Dia : Hello.. Sorry Sayang..
Kite : Hmm..Sayang ngantuk eh? Tak pe lah.. Pergi lah tidur..
Dia : Tak nak.. Abang nak sakap dengan Sayang..
Kite : Abes, kalau kite sakap, awak senyap je, buat apa...
Dia : Sayang marah ke?
Kite : Tak, kite tak marah... Cuma kite kesian dekat awak jer... Sayang tidur lah ehh...

Then senyap lagik!
(T__________T)

Memula rasa macam comel bila tertidur masa gayut, tapi kalau banyak kali, pesen nak kena tendang lagik sekali agaknya dia neh. Kui kui kui.

*Tekan button merah dan call semula LAGIK*

Kite : Hello !
Dia : Sayang jangan tengking tengking Abang..
Kite : Kite bukan tengking, kite saje nak sakap kuat kuat sebab kang kalau kite sakap lembut lembut, awak ingat kite dodoikan awak !
Dia : Hah, tu la pasal.
Kite : (Sabar jer la....)

Tapi serius, kite tak marah, cuma macam kesian kat dia. Semoga dia cepat kembali sehat bagaikan juara. Nak suruh dia minum milo hari hari gamaknya. Huhu.. Tak mau lah lemau lemau badan. Semoga pagi esok, dia akan kembali ceria seperti sang suria. Eh? Keh keh keh. 

Ok, nak call semula boipren kite tuh. Kang tak dapat gayut kang. Kang sampai esok kang dia tidur, tak sempat sakap gudnyte. Huhu. Tak kisah pun sebenarnya kalau dia nak tidur, tapi bila suruh tidur, dia tak mau. Tapi bila tengah gayut, dia tidur.. Ggggr!

Eh, boipren korang pernah buat perangai comel camni tak?
Errr...comel ker?

Ngaaaaaaa.... 
(^__________^)

14 comments

Fatin Nabila ♥ said...

HOHO comel2 .
Untung la ada boyfie manja2 mcm tu . hehe

kech hidayah said...

kalau tengah sms tiba2 tak reply tu maknanya dia dah tertidur.hahaha.sok pagi mula kan sms dengan sori smlm tertidur.

TSYA'Z (~_^) said...

hehe....penah penah... comei cgt... hehe

mi$sUn@3iRa said...

pernah!!! sebijik mcm tue... suh tdo xnak , tp bla ckp tdo plak.. hangin btol.. huhu... tp mmg rsa comel sgt! hehe..

Nik Imana said...

pernah call time dia tido, bila dia jawab je terus dengar "woi orang tido la!" tak sempat ckp ape2 lg terus letak. esoknya dia call kita "eiii semalam ade orang kena marah ke? kesiannye. hihihi. merajuk la puas2 dulu, lusa I pujuk eh, bye." haih geram betol! grrrrr! :)

Afaf CyNofa said...

huhu..memang comel..
penah gak t'tdo bila tgh gayut, sambil2 si dia ucap ayat2 cinta. pastu mlm tu terus mimpi pasal dia..
waa,best nya kalo tiap2 malam mcm ni..

kak intan, smg berbahagia k! =)

Eyqa Hasnan said...

tak pernah . tapi kalau eyqa , pernah laa . boyfriend tengah cakap , eyqa dah lena . ngeee ~

nuruashia ♥ said...

hak9! shomel laa cneggitu...
nuru dlu tyme ade bf, nuru yg tertdo bkn die ahahhahah...

~Eizny Ejan~ said...

HAHAHA penah je kena mcm 2.
tp irfan 2 kira ok agy kalo tepon angkt..tp cam ejan izni 2..
hahah bertuah kalo dia angkt phne hehehe :)

Idzanfashila said...

haha. comel!

♥yaya budak suka embun♥ said...

SELALUUUUUUUU BUAT T_____T

Saybee said...

ngeee, kita pon pernah tertidur masa call dia.

tapi kalau die tidur, rasa comel sgt :) nti tgah bual2, tiba2 senyap. panggil banyak2 kalii, nti baru laaa dia sahut, dgar suare mamai dia.

haishhhh, rindu pulakkkkkk~

nuraitul said...

pnah jd kt dri sndri..tp bkn ble si dia yg ttido..tp diri sndri yg ttdo..sma cm u pnya Super-K tue la..ngantuk+penat..tp ttp nk bckp dgn buah hati..sudahnya kna marah..huhuhuh...

lOve aiMie cHan said...

penah..penah! (^__^)
siap encik boipren mengigau lg taw kak intan..saya pun pena mengigau gak bila encik boipren kita tgh mngarut...ahahaha!! XD
saya suka crita mcm2 then bila dia senyap je sy apa lg "hoi..!! bngun la..penat org cakap sini!"...then sory2 la knun pstu dia siap mengigau lg...hampeh! =__='

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13