Friday, September 9, 2011

.hamper je besar, tapi dalam tak best langsung !

.

Salam.

Hoi Dak Intan. Reti bersyukurrrrrr sikit tak?????? Ggggggrr! Hihihi. Ok, ok. Mahap yer. Eh, tapi betul ah. Hamper tuh besar, tapi sekali bukak, kotak je lebey. Makanan dekat dalam kecit jer. Zzzzz! (-.-")

Ektuali setiap tahun, setiap kali raya, mesti kite dapat hamper. Errr..bukan kite yang dapat, tapi Abah.. Abah kite kan polis, so kawan-kawan dia yang bukan islam selalu kasik. (^__^) 

Yang untung, mesti lah anak anak dia. Yang paling untung, mesti lah kite! Sebab kite suka makan jajan dalam hamper. Pulak tuh tadi, Mama suruh kite bawak balik semua jajan segala neh ke rumah sewa Ahad nanti. Mak ai.. Bebanyak jajan, siapa yang nak makan? Huhu. Haritu ada dalam 6 hamper kot. Ntah lah ek, tak perasan. Tapi adik adik kite dah bukak, lepas tuh akak kite pun dah bawak balik Penang.

Yang tukang bukak hamper, mesti lah kite tadik. Sebab kite boleh pilih jajan mana yang paling sedap di dunia. Keh keh keh. (evil) Tukang menyemak adalah Chacha. Heboh segala jajan nak bawak pergi sekolah (tadika), nak bagi kawan kawan dia. (-.-")

MINE!
(^_____^)

Kite amek macam macam jenis biskut, coklat, jejari runcing udang, mamee, ketupat segera pun ada. Mama cakap, nanti boleh masak dekat rumah sewa. Lepas tuh ada Super Ring, ada Potato Chips, Choclairs.. Nak makan pun sayang. Pffft! (-.-")

Ni Chacha punya. 
Lagi banyakkkkkk.... Tapi tak best punnn :-P

Untung lahh tak payah nak shopping barang makanan. Cuma nak shopping toiletries dan barang barang yang lain sikit. Yang lain, pakai yang lama sudah. Takkan lah setiap kali masuk semester baru, setiap kali tuh nak beli baru. (Macam cakap dengan cermin, padahal kite lah pengguna tegar credit card Mama) Ngeh ngeh ngeh. Kbai!

6 comments

Siti ♥ said...

chacha pnye jajan mcm sedap je :]

Nurulchumel said...

balik sini bwk semua barang tuh, jgn lupa pos kat org yg selang dua bijik rumah tuh. ai tunggu tau!

ninie_azriena said...

okey..sila post super ring pada ninie ye kak intan...tu kopok @ cikedes idaman dulu, kini dan selamanya (n_n)

nuruashia ♥ said...

hek9! slmt kembali ke dunia study sys.!! hek9!~

fadhdeela said...

best2nyer!!! biasa la hamper2 nie gah kat luar jer..kalo bukak ciputt jer :P

Meh sini: Cara - cara Mengelak dari Selipar Dicuri!!

cik nur said...

amboi chacja badan kecik tapi stok komain hehehehe

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13