Monday, September 5, 2011

.malu malu tapi mahuuuuuuuu..

.

Salam.

Kite ada satu perangai yang pelik. Tatau lah pelik ke tak pada korang tapi kan, kite neh pemalu sket. Kah kah. Pemalu lah sangat. Tapi betul woo.. Kite malu sangat dengan Super K. (~,~)

Kite malu bila nak bincang hal serius serius dengan dia. Contohnya pasal kawen ke, tunang ke.. Kan kan.. Biasanya kan, nak cakap dalam henpon pun, tak tercakap. Kadang kadang, bila dia cakap ILY pun kite segan nak cakap ILYM or ILYT. Slow jer suara kite time tuh. Adoiii..ape kena tah kite neh. Tapi kalau bab merapu rapu dalam tepon, serah je kat kite. Keh keh keh.

Ada sekali tuh, kite dok cerita ape tah dekat Super K tuh. Time tuh dalam kereta lah. Dia tengah driving. Ada ke patut, dia cakap, "Yang, nanti dah sampai kejut Abang ehh.." Malas nak dengar kite membebel lettew! Zzzzzzz. (-.-") Dah kalau dia tidur, kereta tuh sapa nak drive. Gila hape. 

Pernah sekali tuh, dia suruh kite tolong pegangkan stereng. Kite pegang je la pastu dia buat selamba. Mau nya kite menjerit jerit takut kereta tuh terlanggar kereta laen. Siut tul lah main dengki dengki orang camtu. Membahayakan betul. (T______T)

Kite neh walaupun ada lesen kereta, mana cekap bawak kereta. Banyak kali dah suruh Super K ajar kite bawak kereta. Tapi dia cakap, dia tak reti nak ajar. Dia reti ajar berlumba jer. (-.-") Gila ker.. Ingat sket bakal abah mertua awak tuh polis hokeyh! Bawak kereta laju! Chacha pun pernah tegur dia. Kui kui kui.

Ok. Berbalik kepada cerita asal. Kalau time gaduh kan, memang tak puas hati, dalam hati, dalam otak, macam macam nak cakap. Tapi bila dia call, tak boleh nak cakap pulak! Kalau paksa cakap jugak, mesti dah meleleh leleh airmata neh keluar. (T_______T) Endingnya mesti lah mengarang meset panjang panjang bagaikan Kertas 2 Penulisan Bahasa Melayu PMR. Kui kui kui.

Tapi biasanya dia akan terima. Dia tak de nak bangkang ke ape ke. Kite pun pernah cakap dengan dia, kalau dia tak puas hati, cakap je dengan kite. Kite return balik. One by one. Huhuuuu.

Ashane ek nak hilang rasa tak segan bila cakap dengan dia? Kalau face to face, lagik lah malu nak cakap. Lagi lagi kalau dia dok tenung tenung mata lepas tu senyum senyum. Muka kite mase tuh kompem lah merah. Terus pandang tempat laen. Zzzzz. Nak jer haku kasik penampo takpun flying kick pakwe haku neh tauuuuuuuu.....! Kang dah kawen kang, malu malu lagik ashaneeeee.. Zzzzzzz. (~,~)

6 comments

nuruashia ♥ said...

hek9!~ comey jep sys ni taw :)
nuru pon mlu2 kalo nk pndang mte laki..tp ade org gtau kalo nk bg ase xmalu nk pndang mte laki kan, sys pndang muke die tyme die pjam mte..pastu satu agy slalu tgk mte die tp dlm gmbr jep laa hahahah..

nuyuEna said...

malu2 kucin lak..lau xleh nk tgk mate , sis tgk je dahi die time cakap tu..mmg la kite tak pndang mate die, tp die akan rse mcm kite renung mate die..pdhal tak...

haaa..try la..:P

nuraitul said...

da..pemalu ke sis nie..nmpk cam comel+sempoi je ble bca entri2 sis..huhuhu..bese la tue.malu-malu tue kan ciri-ciri wanita melayu trakhir.. :)

minah skuter said...

alala.. comel lah malu2.. hehehe.. ^_^

hamzah ian said...

hilangkan rasa segan?

berbogel depan dakipan, maka malu untuk bercakap sudah bertukar menjadi malu lain..

boleh la ckp pastu

TSYA'Z (~_^) said...

hehe... kite pun ase cmtuh la bile dgn En BF.. bg kite, bila kite malu2 cmtuh, itu mknenya, kite memg syg sgt kt die... hehe..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13