Sunday, September 11, 2011

.mama kite admitted hospital :'(

.

Salam.

Pagi Ahad yang tak best. Kena bangun pagi pagi pagi sebab kena balik rumah sewa. Mama cakap, nak gerak pagi sebab kalau petang, mesti jammed. Tapi bila bangun pagi tadik, Mama cakap, Mama nak pergi Hospital dulu. Kaki Mama terpelecok petang semalam. Bengkak, lebam dan bila jalan, sakit.

Mama kite nurse, dia tahu ashane nak kurangkan sakit. Tapi sakit tuh still tak kurang. Then atas nasihat kawan kawan semua, dia pergi jugak Hospital. Sementara kite nak tunggu Mama balik pagi tadik (nak gerak ke Melaka sama-sama) kite baring baring jer kat bilik. Chacha pun tidur lagik. Mama suruh jaga Chacha sebab dia tak sehat, selsema.

Tengah baring baring tadik, tetiba terlelap. Lepas tuh adik masuk bilik, dia cakap, "Angah, Mama masuk Hospital tau. Wad 6. Lepas X-Ray, doktor cakap, kaki patah." Terus kite terbangun, terkejut gile. Zzzzzzzzz! Call Super K 2x, baru dia angkat. Sep baek dia angkat sebab kalau wiken, mesti dia bangun lewat. 

Masa call dia tuh, kite dah nanges nanges lah. Rasa sedih ah sebab Mama kite masuk hospital. Lagi pulak, kite dah kena balik rumah sewa. Abes ashane adik adik kite dekat rumah, sape nak masak, sape nak basuh baju? (bajet macam kakak yang prihatin lah kite neh huhu) Lepas kena ceramah segala dengan Super K, baru kite benti nanges. Huhu.

Semalam, walaupun kaki Mama dah sakit sakit, dia still nak kemas kemas rumah, basuh baju kite... (T__T) Walaupun dia jalan dengkot dengkot. :'( Tapi tengahari semalam, kite tolong masak, malam pulak, makan dekat luar.

Ni gambar sebelum pergi makan malam semalam.
Kaki sakit pun, mama still tersenyum cantik.
(^__________^)

"Angah, tolong amek gambar Mama. Kalau Angah amek, 
cepat je masuk FB. Kalau Mama amek sendiri, lambat."

Adoii..sedih pulak bila teringat apa yang Mama cakap semalam.
(T___________T)

Dulu, Mama pernah admitted hospital jugak. Sebab urut keting kaki kanan dia putus. Kena smash masa maen badminton beregu dengan kawan kerja dia. Ada pertandingan masa tuh. Mama kite memang aktif sikit, badminton dia masuk, netball dia masuk.. Siap jadik Center lagik tau. Hebat kan Mama kite. (^__^) Tapi dah lepas injured, kaki kena simen segala, dia dah tak aktif dah suka, cuma aktif koir jer. Hihi.

Tadi kite call Mama, dia suruh bawak baju baju dan barang barang sikit untuk kemudahan dia dekat Hospital. Suruh siapkan Chacha. Sekarang, Mama dengan Abah dekat Hospital tuh. Lepas tuh, Mama cakap lagi.....

Mama : Angah, nanti singgah kedai sebelah Shell tuh eh. Belikan Mama Nasi Lemak dengan Ayam.
Angah : Ok. Nanti Angah singgah.
Mama : Tapi nak ayam peha tau.
Angah : Hehe.. Ok.
Mama : Mama ni kaki je sakit, mulut tak sakit. *gelak* Lapar la Ngah...
Angah : Yer, nanti Angah beli.. *air mata bergenang*

Apa lah Mama neh. Tengah sakit sakit pun, boleh buat lawak lagik. So, kesimpulannya, kite tak jadik balik rumah sewa. So, esok tak pergi kelas. Tapi biasanya, awal awal semester neh, kelas tak busy sangat. Plus kite ada reason yang munasabah. Bukan suka suka hati tak nak balik.  

Mama kite memang nampak muda, santek dan menawan, even umur dah 50 lebih. Ramai takkan percaya umur sebenar Mama. Hihi. Harap bila kite dah tua nanti, kite pun akan jadik macam Mama jugak. Hihi. Doakan Mama kite cepat sembuh ekkk.. Kbai, nak siap siap pergi hospital tengok Mama.

ILYSM Mama!

11 comments

HaFizaH aYu said...

moga mama intan cpt sembuh,kaki terpele'ot tu ..amin

iedalif said...

besh jewp bile nengok org len akrab dgn fmly diorg =.= ... blh x kite nk share mama sys? hek3.. semoga mam sys cpt sembuh ^^

hye.hye said...

moga mama sis intan cpt sembuh ;)

Nia Ridzwan said...

semoga mama cepat sempuh :')

emieysandra said...

moge mama sis cepat baik. aminn.

sharamli said...

insyaallah mama kak intan cepat semb0h..rindu mak jugak..nak balik!!!

siti norlaili yusof said...

ciannya mama intan. moga mama intan cepat sembuh..amin..

iqwanroslanni said...

saye doakan mak sis cepat semboh

Muammar Gaddafi said...

seram dgr..kalo kaki terpelecok ke..g la hosp...x-ray

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Samalah dear.

Mak kat rumah ni pun patah kaki. Jatuh sikit je kat sekolah. Since 10 Ramadan, masuk wad yang sama dgn your mum juga.

Semoga your mum cepat sembuh~

cik nur said...

get well soon untie

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13