Monday, September 12, 2011

.sayang, ada bakul tak dekat situ ?

.

Salam.

Fuhh..penat sangat hari ni. Tadi tengahari pergi melawat Mama dekat Hospital. Kesian Mama sebab tulang kaki dia patah. Padahal terpeleot sikit jer. >___< Memula mama nak pergi x-ray jer. Dia pergi hospital dengan Abah pukul 9 pagi, then lepas x-ray, terus kena tahan ward. Kite dah cerita dekat entry sebelum neh

Dalam pukul 2 petang camtuh, doang simen kaki Mama. Memula Mama kena duduk Wad 2nd class. Tapi di sebabkan Mama kite tuh nurse, dah ada guaranty letter (GL), Mama dapat transfer ker ward first class. Tapi bila doktor check petang tadik, dia cakap, Mama dah boleh balik. Hoyeahh!! \m/ 

So, tak payah bermalam dekat hospital plus takde lah Chacha nanges sebab tak dapat tidur dengan Mama. Huhuhu. Tapi hospital tadik memang penuhhh sangat sangat sangat. So, Mama cakap, lebih baek kasik katil Mama tuh pada mereka mereka yang lebih memerlukan.. (^___^)

Yang, hantaran nanti nak doploh ribu yer. Eh?
Kih kih kih.

Makanan hospital yang di ngap oleh Chacha.

Abah, suami kawan Mama & Yeop.

Ni kawan Mama, bekas nurse. Dia dah pencen. Dia yang nasihatkan Mama suruh pergi x-ray. Rajin dia datang jenguk Mama. (^__^) Mekasih Makcik Latifah !

Kalau Angah doploh ribu, Chacha nak dua ratus ribu!
Over ! :-P

Nampak tak yang bengkak tuh.
Kat situ lah yang patah.
>_______<
Snap gambar neh sebelum kena simen.

Mama cakap, muke gembira amek gambar. 
Macam tak saket jer.
Huhuhu. 

Chacha buat muka bosan sebab tunggu Mama x-ray lagik sekali before discharge. Mama tadik discharge dalam pukul 8.30 malam. Dan mama dapat MC dua bulan kot. Dapat lah Mama rehat dekat rumah. 

Tadi kite dok meset meset dengan Super K, dia tanya Mama dah ok ke belum. Tapi kite reply lambat lambat sebab tengah dok basuh baju segala dekat rumah neh. Maklum lah, bila Mama dah injured, mesti lah kite yang kena buat. Dah kite jer pompuan dekat rumah. Along kite dekat Penang. Huhuhu.

Kite : Sayang, sorry lambat. Kite basuh baju, jemur baju tadi. Banyak sangat, baju semua orang.
Dia  : Rajin budak cayang ni. Basuh baju woo.
Kite : Biasa lah. Pakej terbaek kite neh. Pandai masak, pandai basuh baju, pandai jaga budak kecit, pandai kemas rumah. Hehe. Tapi kat sana ada bakul tak? Kite nak masuk. Keh keh.
Dia : Tak payah bakul. Dah tahap tangki minyak kat Petronas Bakri tuh.
Kite : Hahaha. Jahat!
Dia : Hehe. Siapa suruh berlagak :-)
Kite : Kite cuma cakap benda betul je. :-P
Dia :Hehe. Bukan betul yang, tapi terbetul. Haha.
Kite : Ye la!
Dia : Hehe. Sayang budak sayang ni.
Kite : Sayang sayang jugak! :-*
Dia : Tau :-P

Ngek punya pakwe !
Tapi sesekali berlagak, apa salahnya kan kan?
Ngeeeeeeee.

Btw, get well soon Mama
(^_________^)

5 comments

nuruashia ♥ said...

hmmmm..pity ur mom sys..
allalala...mmg pakej da sys ni..abg ipan tu tnggu mse jep nk msk minang tu ahahhahah

Fahz said...

petronas bakri??org bakri ker?alahaii sekampung nih :)

cik nur said...

bila tgk kaki tuh mcm bengkak teruk jer..tapi dapat cuti 2 bulan mmg heaven la heheheh

Edy Fee said...

ade ke sedap kkanan hospital.haha

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

mama! get well soon!! :)

cha cha amboi!

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13