Friday, September 2, 2011

.teaser open house..

.

Salam.

Sumpat penat hari ni.. Buat kerja sampai terlupa yang diri sendiri tak makan lagik! Dari pagi sampai pukul 4 tadik, baru makan sepinggan nasik lemak. Tu pun rasa tak cukup. Nak tambah nasik, segan. Ramai orang. Wuuuu... (~,~)

Pagi tadik, bangun jer, cepat cepat pergi mandi. Sebab kena kerahan tenaga. Mama suruh buat kek cekelat lagik. Tak sangka, hari tu, first time buat kek cekelat moist, menjadi. (^__^) Lepas setel kek cekelet, buat agar agar nenas, lepas tuh, buat puding kastard. Penat.. Kul 2.30 petang baru settle semuanyaaaaa.... Gigih dok buat soang soang dekat dapur tadik. 

Ektuali, bukan lah buat open house besar besaran.. Kawan kawan adik lelaki kite, Yeop nak datang beraya.. Sekali dengan reunion untuk bebudak skola dia dulu. Skang doang semua dah 23 tahun. Ada yang dah kerja, kawen segala..

So, Mama cakap, alang alang masak banyak, ajak je lah kawan kawan semua datang. Kawan kawan rapat yang duduk area rumah kite dah datang semalam. Tapi kite ada gak pelawa soh datang malam kang. Yang jauh jauh, mesti lah tanak datang. Jauh kan.... Hmm tak pe lah.. Yang penting, Irfan datang. :-)

Irfan sampai malam sebab dia datang ramai ramai dengan kazen kazen dia. Kazen kazen dia hensem hensem woo.. Bujang bujang lagikk... Rugi lah korang tak datang. Hihihi.

Sekarang, dia dengan kazen kazen dia merewang dulu dekat Melaka. Doang gerak pagi tadik, dari JB.. 2 kereta kot. Irfan cakap, segan nak datang awal. Dia kan pemalu. Tapi kite dah call dia tadik, suruh jangan datang lambat sangat. Sebab kawan adik dah ramai datang. Takut makanan habes! Tapi Mama cakap, boleh masak lagik. Bakal menantu punya pasal.. (^__^)

Perempuan dalam belas belas kot. Lelaki yang ramai...
Yang lelaki tuh dok kerumun bakar ayam segala.

Lebih dari 5 bijik keta. Ada lagik yang tak sampai. Yeop cakap, ada kawan dia datang naek bas dari JB. Sanggup! Bagus kan? Nak seribu daya.. ;-)

Menu hari ni, Mee Goreng, Nasi Lemak, Ikan/Ayam/Daging/Sosej Bakar/BBQ.. Lepas tuh ada lah puding, kek, kuih raya semua.. Ketupat rendang takde. Tu menu time raya pertama dan kedua. Huhu...

Sekarang neh kite pakai jeans dengan T-shirt jer. Malam kang baru tukar pakai baju kurung kot. Malas betei nak pakai baju kurung pepetang neh. Lagipun, Irfan tak sampai lagik. Malas lah pakai santek santek. Nanti dia jeles. :-P Kikikiki.

Nanti kite hapdet lagik ek! 
Ngantuk lah.. Nak rest kejap..
Daaa~

3 comments

Nurulchumel said...

untung la sapa dtg umah intan hari neh.
dapat makan banyak banyak banyak!!!!

hidayahjamal said...

wah meriah, samat hari raya intan..hihi, bagus pandainya masak kek moist!

sharamli said...

kita risau kak intan je mkn byk dari tetamu..ha3

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13