Saturday, September 3, 2011

.weeeee....hapdet lagi pasal raya dengan boipren terrrrrrrrrr-sayang (^___^)

.

Salam.

Hoyeahh! Mari sambung lagik cerita pasal boipren kite raya suma kite semalam... Baru jer dapat gambar dari Abang Is. So, cepat cepat nak hapdet. Ngeee.. Oh yer, dah tengok video ucapan Hari Raya dan Merdeka dari kami semua? Kalau belum, klik SINI!

Awww...sweet tak maen bunga api cinta together gether..
1 of my fav picca! 

Oh ye, Irfan memang suka pakai kopiah tu. Dia sebelum sebelum neh suka pakai cap tapi since puasa/raya, selalu plak dia pakai kopiah tuh. Dia cakap selesa. Lagipun, Abah kite yang belikan kopiah tuh untuk dia. :-P

Ni kazen kazen Irfan..
Baju Merah - Hamka, Baju Biru - Azim, Baju Hitam - Zakwan.
Zakwan neh cameraman masa kakak kite kawen dulu.

Azim dengan Abah kite dok bakar ikan/ayam. Azim neh lecturer dekat UiTM. Tak sure kat mana. UiTM Dungun kot. Dah nak kawen dah hujung tahun neh. Pak pak Bung bung!

Sesi makan makan.
Yang hujung tu ada perempuan 3 orang, kawan adik kite.

Chacha orang sibuk makan, dia sibuk main bunga api!

Ada macam nampak satu family tak? Keh keh keh... Chacha neh mengada, dah penat main bunga api, nak susu pulak. Tapi tak berenggang dengan Abang Ipan dia. Sep baek ada Abang Is. Bila Abang Ipan dia busy dengan Angah, terpaksa lah dia ajak Abang Is main bunga api. Kui kui kui.

Ntah apa lah yang Irfan dok borak dengan Mama & Abah kite.
Baju Merah tuh adik kite, Yeop.

Mercun! Santek takk... Tapi tak jelas sangat. Tengok live best, sangat santek! Ni adik kite dok bakar.... Memekak jer memalam buta! (-.-")

Ni Zakwan, tunduk je dia makan. :-P

Chacha sket sket tutup tinga. Dia takut dengar bunyi mercun.

Abang Is dok ngorat Chacha. Isk..ashane neh. Abang Is kan bakal abang ipar kite. Kalau dia ngorat Chacha, kite nak panggil dia apeeeeeeeeee??? (T_____T)

Ngeeeeeee...
Yang nganga besauu tu kazen Ifan, Sodiq.

Masih sesi bakar membakar~

Yang tua ni pun nak jugak main bunga api. 
Ashane nak kawen nehhh.... :-P

Alalalala suke gambar neh. 
Main bunga api same same :-P

Sweet kan gambar ni?

Mama & Abah tersayang yang sangat sporting..
"Is is...amek lah gambar Makcik.."

Terus Abang Is snap gambar neh..
Huhuhuhuhu..

Lepak lepak lepas kekenyangan..

Yang baju hitam tuh tengah 'punch card'..
Biasa lettew.. Irfan pun sama jerr kalau pergi mana-mana..

Gedik tapi manja! :-P
Selamba jer padahal sebelah kanan tuh Mama!
(-.-")

Kazen kazen...

Dah macam hantu asap dah kite neh.
Tapi sonok main bunga api!
Ngeeeeeeeeee....

Ni Puding Castard Berkuah dengan Kek Cekelet yang kite buat. Agar-agar Nenas takde plak dalam gambar.. Kite buat Puding Castard sebab hari tu, kazen dia lagik soang, si Taqim cakap dia suka makan. Tapi dia tak datang pulak sebab sedara dia nak kawen. 

Masa on the way datang.. (Petang)
Kite : Kawan kawan Yeop ramai sangat dekat rumah neh. Jangan datang lambat sangat, nanti makanan habes.
Dia : Yer..lepas maghrib macamtu Abang sampai. Jangan habeskan kek cekelet tauu!
Kite : Ye laaa.. Nanti kite simpankan..

Time dekat rumah kite (Malam)
Dia : Wuyooo sedap lah kek cekelet neh. Macam kek yang Abang makan dekat Pullman Hotel.. *sambil cakap, sambil makan kek tu lepas tu senyum senyum*
Kite : Sayang perli kite kan!!!!
Dia : Hahahaha. *gelak*

Geram betul!
(-.-")

Gambar last..
Alaaaaaaaa....shomel adik kite nehhhh......

Hari tu, masa raya pertama, rasa macam tak best jer raya tahun neh. Tapi lama-lama, rasa best pulak. Lagi lagi bila Irfan datang. Semoga tahun depan dapat beraya bersama lagik. Aminnnnnn.... :-)

Selamat Hari Raya Ke Limaaaaaa!
(^________^)

11 comments

♥Lady Ainaa♥ said...

waaaaa...sakannyew beraya...beshhhnyewww!!! hehehehe...bertmbh besh bila si dia ad bersme...^.^

nuruashia ♥ said...

seyes epy jep tgk sys..!!!!
sys kne keep sume ni long lasting tau :)
ske jep nuru bce ehehhehe :) suwiiit :)

khairul akmal azman said...

sronok bonok dia raye !

HafizRahman.com said...

happy tgk u dgn ipan happy...=)kawin jgn lupa ajak i..hehe

Cik Domo said...

puding castard berkuah tu cambest jek..haha

Edy Fee said...

alolo syoknye raye dia

Mysara Newrie said...

KAK INTANNNNNNNNNNNN ! YA ALLAH KECIKNYA DUNIA NI! HAHA ;D

Kazen Irfan tue, Azim tu kan, lecturer kita dulu masa kita part 1 ! HAHA :D

Tak sangka pulak die dah nak kawen hjung thun nie, hehe ;) Last jumpa die ari tu, macam rilex je die. HAHA :D

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

kek PULLMAN stu! ahaha!:) baju abg IS santek!

farah hanim said...

hehe
beshnye raya akq
selamt hri raya
fara xberaya pon aw
hehe

cik nur said...

tahun depan tukar status kepada tunagan plak kan hehehe
nur doakan sis bahagia slaloo dengan super k yaa

cikcimi said...

bile kite datang nanty buat 2 menda nih taw.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13