Tuesday, October 4, 2011

.kite nak tunang time besday kite nanti, hoyeahhh!

.

Salam.

Kui kui kui. Saspen tak? Saspen tak? Ngaaaaaaa.... Ektuali kite nak tanya, kalau buat Majlis Pertunangan atau Pernikahan time birthday boleh ker tak ekkk? Sebab ada orang sakap, tak boleh. Errr....akak kite yang sakap. Dia sakap, tak baek.... Wuuuu~~ (-.-")

Tapi kite tanya kawan kawan kite semua, semua tanya kite balik. Apesal pulak tak boleh? Adoii laa... Nak jawap ape pun kite dah tak tau. Wuuuu~ Sebab kite memang tak tahu !

Birthday kite (10 Disember) tahun neh jatuh pada hari Sabtu. So, kalau agak agak memang tak boleh tunang time birthday, anjak lah ker hari Ahad. Hmmm~ Tapi kite nak time birthday kite jugak. Sob sob sob~ Super K pun sakap, time birthday kite tuh ok tarikh dia.

Korang rasa boleh ke tak sebenarnya tunang time birthday?
Ada pantang larang dalam islam ker?
Share share lah info yer.

SEBAB KITE KOMPIUSSSSSSSSSSSSS....!

EH...
Kite cuma tanya tanya jer.
Tak sakap pun kompem ke tak.

Keh keh keh.

Tapi kalau cakap banyak banyak banyak kali pun tak pe kan?
PROGRAMMING!
Mohon doa semua hal ini di permudahkan..
Aminnn...

25 comments

Fahtehaa said...

rasanya xde pe pun, kalau tunang or kahwin time birthday !

anyway, taniah :)

ninie_azriena said...

huhu..tkder kena mengena pun kak intan..boleh je nak tunang bila2..takder pun ayat yang melarang benda tu dijalankan time bufday..

btw, kalau tunang tarikh lain dari besday akak, t boleh ah kumpul tarikh istimewa banyak2..tarikh2 istimewa bersama tersayang =)

♥hamirahalim♥ said...

my parents kahwin pun time besday my dad . heee .boleh je tu .

♥hamirahalim♥ said...

my parents kahwin pun time besday my dad . heee .boleh je tu .

♥hamirahalim♥ said...

my parents kahwin pun time besday my dad . heee .boleh je tu .

♥hamirahalim♥ said...

my parents kahwin pun time besday my dad . heee .boleh je tu .

HafizRahman.com said...

ok what??boleh celebrate dua2...pheewitt intan dah nak tunang!!!

ecadwinkyasha said...

...ala sis intan.oke la tu.mana2 je..klu wat 10hb,tunang tu kira hadiah bday la..klu wat 11hb,,,dak ipan kena sedia hadiah banyak2 :)

nnti kawen 13hb pula..hahaha :D

hani syahida said...

oh, takde hukum pun. wish u all the best :)

-✿Ayu✿- said...

mane ade pantang larang la sis... tu cume kepercayaan je...biase la... org dolu2 kan... lg sng wat time besday...sbb sng nk igt 1 tarikh je..hehehe

Farah Hanim said...

xde hukum khusus bg org yg nk kawen/tunang masa birthday :) slmt brtunang kak intan, moga bahagia dgn super K :P

nuruashia ♥ said...

eh xde masalah laa sys..kwn nuru punye abg btunang mse besday die n nikah pon tyme besday die..xde hall laa~

sharamli said...

Nak kad!! Eh tunang ada kad ke..ha3

SyUhAdA said...

xpenah dgr la pulak kte x bleh..

Jard The Great said...

alhamdulillah. sudah sampai seru =)

Fara Zakaria said...

yeayyy ! nak tunang dah . nanti kalau dah tunang mesti ada nikah pulak kan ? hihi .

Fara tak sure lah ada hukum ke tak tunang/kahwin masa birthhday . Tapi kalau dah majority blogger cakap takde, takde la tuh :)

Anywayy , semoga menjadi hari pertunangan nye !! :DD

ShafiqIzwan said...

nak kawen jangan lupe jemput! hehe.

Chikova_Araishii said...

xsalah sys,
tp takut kalau kite tunang hari kite befdey,
then if sometink happen to that relationship such as putus ke ape2 yg xbaek,
mesti kite akan xsuke bile igt tarikh tu,
secare otomatik kite akn sedey tyme befdey kite jugak,
tu je la point nye kot,hee..

ummi tieha8384 said...

wah...tahniah tahniah tahniah.......ummi tumpang gumbira sama kamoo......ok watt law wat time besday kamo...2 in 1 gitu...sebenarnyer x salah pun intan.perkara yg baik tue haruslah dipercepatkan.kalau 2 hati dah seia sekata, sumernyer jadi mudah...kawen jgn luper jemput ummi yer....leh ummi dtg muo..dkat jer ngan kg ummi..eniwey, sorry sesangat intan...ummi lom sempat lg nk bank in kan wet tuk renobet belog ummi tue..nti dah kompem ummi jerit kat kamo yaa.....

deatH_luVer said...

boleh je...

tapi ada yang sesetengah cakap..if jodoh tak panjang..nanti tarikh tuu laa yang salu kita kenang...
huhuhu..

jadi rasa tak besh..

tapi mohon2 intan dan ipan kekal hingga akhir hayat.....

*assyiera* said...

takde hukum pun sis. beres je bile pun. BTW, sokong ngan komen2 kat atas. Lain2 tarikh, maka banyaklah hari keramat. Boley seleberet selalu. Kalau jadi pape, takde menyedihkan hari2 penting yang lain pulak.
moge bahgye salu sis (:

aqilah madihah said...

from: http://aqilahmadihah.blogspot.com

rasenyer xpnah dengar plak fakta2 gtu??
bleh je la kakintan
:)
gudluck ey majlis pertunangan
n concrete dajumpe calon
hehhe

cik nur said...

wahh sis moga di permudah kan yaa nur doakan yang terbaik :)

♥ cik_farah ♥ said...

parent farah kawen pon time befday abah.. bahagia sampai sekarang.. alhmdulillah.. heeee..

tahniah kak intan comell... :)

Chenta Qaseh said...

boleh je,yunk :)
yang penting niat :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13