Monday, October 10, 2011

.malunyeeeeeeee !

.

Salam.

Isk. Kite rasa malu sangat sangat. Rasa nak nyuruk bawah katil jer. Huwaaaaaaaa.... Semalam kan, for the first time, kite gaduh dengan Irfan agak teruk. Benda kecit jer pun. Tah pape jer kite neh, emo semacam. Nak sakap sebab ABC, kite bukan ABC. Huuu.

Balik dinner dekat Asam Pedas Claypot, dia hantar kite balik rumah sewa. Keluar dari kereta, hempas pintu kereta, masuk rumah, hempas pintu rumah. Tak sakap babai. Tak sakap ailebiu. Tak bagi salam. Terus blah macam tuh jer. Dem. Its soooo not me ! Ape tah yang rasuk kite sampai jadik macam tuh. (T__T) Ishh..ni lah kali pertama dan kali terakhir kite buat camtu. TAKKAN ADA YANG KE DUA!

Bile masuk rumah, tengok kosong. Soang housemate pun takde. Soang pergi dating, soang pergi latihan nyanyi kat kampus, soang dalam bas on the way balik dari JB dan lagi dua orang balik Isnin. (pagi tadi). So tetibe jadik takut sebab dah malam. Call Irfan, nanges nanges suruh dia patah balik. Dia sakap dia tanak sebab dia dah kecit hati sangat sangat sangat kite buat camtu. Dia nasihat kite sikit jer sebenarnya memula tuh, tapi kite macam tak boleh terima. Benda simple jer pun nak sentap. (-.-")

Sebab Irfan neh jenis tak pernah marah dan dia tak reti marah. Lepas tuh kan, dia suka buat lawak, suka buat kite gelak, suke buat kelakar. Once dia being so serious, terus secara otomatik, kite ingat dia marah dan haruslah airmata neh turun laju laju dan mencurah curah bagai ke ladang gandum. Wuuu... Kite neh dah lah jenis sensitipppp... (T__T)

Masa dia nasihat kite tuh, kat kedai makan. Memang kite diam jer time makan tuh. Biasa kite kepoh, macam macam benda kite nak sakap tapi time tuh, boleh pulak kite jadik pendiam. Kah kah. Yang lawak nyer, nasik yang kite order dengan asam pedas ikan jenahak, abes licin. Sepatutnya, kalau gaduh camtuh, tak payah lah makan sampai habes kan? Memalukan diri sendirik betul. Keh keh keh. 

Kite : Hello.. Sayang patah lah balik. Kite mintak maaf. Kite nak jumpa Sayang.
Dia : Bagus lah kan hempas pintu macam tu. Biar semua orang nampak. Abang dah jauh dah ni. Bawak kereta dah laju laju dah ni.
Kite : Mana ada orang.Kite soang soang kat rumah neh. Kite takut.. *nanges teresak esak*
Dia : Ohh...dah tinggal soang, baru ingat Abang...
Kite : Mana ada! Kite selalu ingat Sayang... *nanges*
Dia : Tau tak, berapa ramai lelaki depan rumah Sayang tadik. Nasib baek Abang tak kena pukul.
Kite : *nanges lagik*
Dia : Hmm tunggu lah. Abang patah balik. Marah lah Abang puas puas kejap lagik.

Last last, Irfan patah balik jugak... Masuk dalam kereta, senyap jer... Then pusing pusing bandar Melaka, nak carik Farmasi 24 Jam.. Abah dia kirim beli bandage. Tapi farmasi tutup. Last last beli kat Klinik Swasta. Tapi dalam kereta tuh, kite dok cuit cuit dia, mintak maaf tapi dia eksen. Muka serius gila. Then dia sakap, Tak payah cuit cuit. Sakap jer lah. Marah lah Abang lagik. Sayang kan suka marah Abang. Sempat lagik perli kite... (T__T) Makin melalak ah kite dalam kereta tuh. Nanges sambil tutup muka. Comel betei. Keh keh keh.

Last last dia sakap dengan kite, jom lah pergi lepak Mamak Subaidah tuh. Minum minum sementara tunggu housemate kite balik. Housemate kite ade latihan nyanyian dekat kampus, habes pukul 11 malam. Masa tuh baru pukul 10 malam. (>__<)

Kiteorang gaduh tak lame. Ngaaaa... (^___^) Kejap jer dah oke. Alhamdulillah... Borak borak, gurau gurau semula. Yang paling best, flash back balik masa kiteorang start bercinta dulu. Kiteorang memang suka flash back balik. Hihihi.

Dia : Kite tak boleh tak ada pakwe. Kite kena ade pakwe. Hahaha.
Kite : Eh, kite sakap macam tu ke dulu? Hahaha. Malunyeeee.....
Dia : Ye lah.. Dia yang sakap, dia yang tak ingat. Abang sakap dalam hati, Ish budak neh. Tunggu lah aku turun kapal dulu. Tak sesabar.
Kite : Hahaha. Maluuunyeeeee.... Jangan sakap siapa siapa tauu... Masa dia tinggalkan kite tuh, kite memang lost. Kite memang tak leh tak de pakwe. Kite kan manje. Hehehehe.
Dia : Ah, takde takde. Abang nak sakap dekat anak anak kite yang Mama dia yang mengorat.
Kite : Ape pulak ! Eiii.. Sayang yang kasik no henpon Sayang dekat inbox pesbuk kite..
Dia : Alaa...kalau Sayang tak suka, Sayang tak meset Abang.. Sayang buat bodoh jer..
Kite : So, sekarang ni nak sakap kite yang ngorat awak lah yer?
Dia : Ye lah ! Hahaha. *gelak*
Kite : *muncung*

Sabar jer lah..
Asek nak menang jer tauu..
(-.-")



Kite : Tengok meset neh. *sambil bukak balik sms Irfan  15 december 2010*. Sayang tulis, Cuba carik lagu Ashiteru dari Zivilia. Lepas tu Sayang tanya kite, Tau pe tue aishiteru?
Dia : Lepas tuh Sayang reply, I love you. Terus Abang tunjuk sms tuh dekat kawan Abang. Woi woi..tengok awek neh sakap I love you dekat Aku...
Kite : Woi ! Mana aci.. Tuh Sayang tanya kite, makna Aishiteru tu apa... Eiii..nak ngorat kite lettew. Sayang yang ngorat kite. Bukan kite ngorat Sayang. Haha.
Dia : Haha. Ye lahhh.. *senyum*

There are a lot of things about him 
that makes my heart drop to my feet.

Dia buat kite nanges nanges
tapi dalam sekelip mata, dia buat kite gelak semula.
I LOVE YOU !


Sorry tauuu sebab semalam.
(T_____T)


Kawan kite sakap,
"Kak Intan bile kapel dengan Irfan 
jadik makin ngade ngade, manje dan cengeng."


Eh, ye ke?
Ngaaaa... :-D

20 comments

ninie_azriena said...

hahaha..cek balik kak intan..ada typo disitu...tau lah taip entry sambil tersengih2 kan...hahaha..

btw, mmg suka kan wat kita jeles, asal sweet sgt ni ??? ninie doakan kak intan epy2 slalu dgn abg ipan...hugssssss =)

Aisya said...

hehe. comel betul ! :P

intanurulfateha said...

@ninie_azriena


hehhee tq ninie !
memang sis selalu publish dulu then baru check typo kuikuikui

intanurulfateha said...

@Aisya

ngaaa ;)

nuraitul said...

nape comel sgt nie..pttla Irfan tue syg sggttt sgt kat sis..may sis happy selalu tau.. :)

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

giler arrrr! comel je sis!!! cool woh dak ipan! :)

intanurulfateha said...

@nuraitul

heee tenkiu ! ;)

intanurulfateha said...

@♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥

ifan mmg cool. sis je yg gelabah ayam T__T

Mila Ahmad said...

comel sgtla awk nie hahaha...

intanurulfateha said...

@Mila Ahmad

hihihi

cik nur said...

tuh la sis kadang2 kalo nur tgh menangis2 bila dia buat lawah boleh gelak padahal airmata tgh mengalir lagi tuh
hehehe cinta tuh kadang2 kelakar kan sis :)

aiyahassan said...

weweeett
ble la nk kawen ni~
ta sabo nk mam nasi mnyak.
kihkih

Cik oren2orange said...

so suuuuwittttt... anda sgt bertuah dan beruntung dapat seorg yg sgt memahami dan sgt cOol... mOga hubungan uOls sentiasa seria bak bunga mawar yang mekar...tetttt!!! hmm ader kena mengena kOt..lalalla

hidayahjamal said...

smg bahgia intan :) jgn la salu sensitip ;)

♥ eyka elisha ♥ said...

hehe sweet la korg ni. xmo hempas2 pintu lg tau psni ^___^

Galaxy said...

nice blog....meh la jenguk blog kami lak...mana la tau kut2 teringin nak melancong dgn artis fizo omar ke?

http://galaxies-holidays.blogspot.com/2011/10/bersama-artis.html

sharamli said...

W0i! W0i! alang-alang gad0h,gad0h la sampai sebulan :p

HafizRahman.com said...

oit kuat nangis g ke????hahaha

Arief Sohod said...

sweet siot!!! heeheh

jijie said...

asam pedas claypot? kite selalu lepak kat situ. hehe...

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13