Thursday, October 20, 2011

.mengada ngada ataupun manja ?

.

Salam.

Kite rasa macam dah lama tak luangkan masa merepek repek dalam belog a.k.a diari kesayangan kite. Since kite sangat busy dengan kelas, so kite rasa nak menaip pun macam tak sempat padahal hari hari online. Teheee. Ok, berbalik pada tajuk entry, Mengada ngada ataupun manja?

Kite mempunyai satu perangai yang agak... emmm...tak tau nak sakap ashane. Ektuali kite perasan, bile Super K busy, jauh atau tak de masa untuk kite, secara automatik kite akan saket. Zzzzz. Seyes. Saket itu bukan di buat buat atau apa. Saket tuh dan dan nak datang. Tensen betei.

Kite memang lembek sikit. Lagi lagi dekat bahagian kaki kiri. Dan semalam, kelembekkan kite terserlah bila kaki kiri kite cramp masa dalam kelas!!! Oh myyy... This is my very first time jadik dalam kelas. Sebelum neh pernah cramp jugak tapi masa tu duduk hostel, time semester 1. Kalau dekat rumah, selalu. (T__T)

Semalam ada presentation time dalam kelas. Tetiba kaki kite cramp. Dah lah dalam kelas tuh sumpah sejuk gila dengan ekon yang tak boleh nak slow. Urat dekat belakang lutut kaki kiri neh tetibe tergeliat dan otot tetibe kejang. Nak luruskan kaki tak boleh. Kite cuba nak luruskan kaki tapi asek failed jer. Kalau dekat rumah, kompem kite dah jerit jerit mintak tolong. Tapi ni dekat kelas, air mata dah mengalir laju. 

Tetibe classmate kite yang duduk next to kerusi kite tegur kite, tanya kenapa nanges. Kite nak explain pun macam tak terbukak mulut. Pastu dia pegang lutut kite. Makin laju airmata keluar sebab saket! Kite buat isyarat tangan, jangan pegang kaki. Last last kite bukak mulut jugak sakap kaki kite cramp.... (T__T)

Kite sms Super K, tapi dia dekat JB. Kalau dia ada dekat Melaka pun, bukan dia boleh tolong kite. Kite sms dia sebab kite nak mengadu jer walaupun dia tak boleh buat apape... Hmmm~

Kite try jugak luruskan kaki slow slow, tetibe bunyik dekat belakang lutut tuh yang menunjukkan bahawa urat kaki kite dah tegak semula. Tapi sumpah saket. Nanges tak benti jugak. Sep baek masa presentation berjalan, lecturer duduk dekat belakang kelas. So, dia tak nampak lah kite dok menanges nanges. Wuuu.. (T___T)

Super K text kite, suruh kite keluar dari kelas. Maybe dia rasa kite tak tahan sejuk kot. Tapi kite nak gerakkan kaki pun payah, takkan kite nak seret kaki kite dekat depan semua orang yang khusyuk dengar presentation. (-.-") Kelas habes dalam pukul 10.30 malam. 

Kite pergi kelas naek motor, so memandangkan kite nak jalan pun payah, nak bawak motor pun mesti lah payah jugak. (T__T) Kite text housemate kite suruh dia datang naek motor dia lepas tu bawak lagik sorang housemate untuk bawak balik motor kite.

Sampai rumah, terus kite masuk bilik, sapu ubat dekat tempat yang cramp tuh. Sebelum sebelum neh, kite selalu saket pinggang. Lagi lagi kalau kena naek tangga bertingkat tingkat. Kampus kite tuh cuma ada 4 lif. Kalau lif penuh, alternatif laen adalah tangga. So, untuk warga emas macam kite neh, naek tangga sikit mesti lah tulang dah kruk krak kruk krak. (-.-")

Pernah sekali tuh, kite saket. Tak ingat lah saket apa. Merengek rengek dekat Super K. Bila dia datang jumpa kite, automatik segala saket kite hilang. Pelik kan? Tapi seyes, saket tu bukan di buat buat. (T__T) Kadang kadang, ada jugak kite terasa hati dekat dia bila dia sakap, Aik, aritu kemain lagik saket. Jumpa Abang terus baek, hilang semua saket. Hmm ntah lah. Tak tahu kenapa. Tapi selalu macam tu.

Semalam, ada jadik isu sikit dengan Super K. Kite text dia, call dia, tapi respon tak berapa nak ok. Dia banyak kerja dekat JB. So, maybe tak de masa nak layan kite. Kite pun emo semacam sebab kite ABC. Hmm~~ Kite tak mintak apape pun. Maybe dia ingat kite nak attention dia tapi kite bukan nak tu. Kite cuma nak ngadu kite saket. Hmmm~~

Hari ni, kaki kite still saket. Kite text Super K.. Dia ok.. Cuma kite still terasa hati sebab semalam. Kite tau, kite mengada ngada sangat. Terlalu nak bergantung pada orang. Sebab tuh ex-ex-bf kite tinggalkan kite dulu. :')

Kite tau kite teruk. Kite mintak maaf. Dan kite tau, dia takkan baca entry ni pun.. Sebab dia tak punya banyak masa untuk kite.. :')

When a girl tells you about her problem, 
it doesn't mean she complains. 
But, she trusts you.

And she miss you. 
:')

18 comments

si cokolat said...

sis . takmo sedih2 . ieda ad . kampus kte dekat je sis . in case bleh cntct kte . HEHE . tp skunk sem break . HAHA .

❤NazirahMoktar❤ said...

kurg garam kot.kt pon selalu cramp bile sejuk2 hujan.selalu la kena.org ckp sbb kurg garam dlm badan -,-

starzieti said...

intan, kite same. klo sakit ke ape kene ngadu2 baru rse okay. hehe ~ :D

Nurul Faezah said...

Wah awk mcm paham perasaan saya! ^^,

easy and simple said...

siyes sedih gilekk bile bace..ermm

nuraitul said...

alololo..ciannye sis..saba ye sis...super K sibuk sgt tue..konfom, nnti msti dia akn wat sis happy blik nnti kan..

ecadwinkyasha said...

sist...selalu rendam air dkt air panas..nnti kurg la cramp tu.g satu,klu cramp,suh kwn tarik ibu jari kaki dkt kaki yg cramp...lepas tu hilang la cramp tu.selalu wat gtu,alhamdullillah,skrg da makin kurang cramp. :)

cik nur said...

hurm sabar eh sis nur pun ada jgak jadi mcm nie end up nyer nur decided tak pyah bgtau dia la biarla kalo sakit menangis2 sorg jer la

nuruashia ♥ said...

bukan ngade tp just perlukan smeone yg boleh yakinkan bhawa diri kite disygi..sys ngn abg ipan mmg terbaikkk~ untung tahu sys ade bf mcm abe ipan :)

Hurun Anne said...

sedeh sangat bace . part last last memang tak bule nak handle lagi daa . akak . xmo nges tau . bipan busy tuh . dea need time . akak saba ea . nanti dea care balekk gn akak cm dulu . tau tau .

lisa min said...

selalu jgk cramp kt bahagian betis tu. memang skit tramat. air mata ngalir automatik.

FaFa said...

huhu :( cian nye dye. minum susu banyak2. kasik banyak kalsium *erk* ade kene mengena ke? ahaha.. xpun amek la supplement. kene kuat. :) chaiyok !

~Eizny Ejan~ said...

huhu sme la kita sis :)
sis jage diri baek2 taw
like read your blog soooo MUCH!

ayu aziz said...

alololoooo~~ sedey nye entry die..
be strong k sis..
mcm mana lah kalau ade anak ni nati?
Super K sure pening nk mnjakan mak die ke anak die lebeyh.. haha ^_^

icee-yah said...

samela intan.bf pun selalau ckp icee too much bergantung kat die.icee pun ckp kat die kalau me share doesnt mean suh dia solve the problem pun,just want to share n he's the trusted person i have to shre with.)

.::WaNiE::. said...

tapi kite pun salu camtu

kadang2 kat ofis macam nak mati sakitnye badan panas kepala pening loya nak muntah segala lah

tapi bila masuk je kete nak balik sume sakit tu boleh ilang =.="

demm

zuk zuhaiza said...

betul tu. kadang2 kita perlukan just to tell them what we feel. what is our problem.

sis. xmoh saket2 lagi. biasalah prempuan selalu emo terlebih kan?

stay blesses sis. :)

eykameow said...

eyka faham, eyka alami, tapi itulah dia lelaki sis... :')

semoga sis sabar dan tabah ya?
Eyka rindu sis sangat2. Eyka nak kite mcm dulu.. tapi, hmmm itsokay, life skrg x sama mcm dulu kan?
Sis take care tau! anything update kak blog pls. sebab eyka selalu follow blog sis mcm dulu2 jugak..

p/s : mood eyka nk berblog dah kurang, sebab eyka berblog dulu utk eyka dan si dia. tapi bila ramai dah baca, eyka jd segan nak cerita. hiks. papepun, keep on posting sis! I love u n ur blog vry much!

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13