Monday, October 31, 2011

.wiken yang membahagiakan, cewah! :-P

.

Salam.


Heeee...rindu kite tak? Rindu tak? Rindu tak? Ngaaaaaaa.. Pedulik hape korang rindu ke tak. Janji kite rindu korang sume. Hukhuk. Rindu belog neh jugak sebab lama tak hapdet. 3 hari pun lama rasanyaaa.. Hihihi. Biasa ah, busy. Hihihi.

Nak tau takkkk.... Wiken hari tu kan kan, kite pergi rumah bakal mertua kite. (>________<) Suka tapi malu tapi seronok tapi segan tapi best tapi rasa macam nak demam. Betul. Tak tipu. Kite terus rasa macam nak pengsan. Irfan siap gelak gelakkan kite sebab kite macam nak demam. Siap tak lalu nak makan padahal selalu makan banyak jer. (-.-")

Tapi seronok sangat sebab ni first time dalam sepanjang hidup kite, kite pergi rumah bakal mertua dan jadik rapat. Rasa macam seronok sangat. Ish, susah lah nak describe. Kikikikiki. Pastu family dia baek sangat sangat sangat. Malu. Hikhik.

Masa hari Sabtu, boleh pulak Irfan tinggalkan kite dekat rumah dia lepastuh die pergi mancing dengan pakcik dia. Dah tuh, kite nak buat apa dekat rumah. Nak tolong tolong dekat dapur, macik dia sakap, Eh tak per.. Tak payah basuh. Biar Acik basuh. Siap nak berebut rebut nak basuh pinggan. (-.-") 

Last last, kite maen hantu hantu dengan adik adik dia. Irfan ada 5 orang adik perempuan. Umur dari 11 hingga 3 tahun. Walaupun adik badik tiri, tapi bebudak tu sangat rapat dengan Irfan. Biasa ah, Irfan kan suka bebudak. Sama ah macam kite. Keh keh. (Nak jugak sama.) -.-"

Korang pernah tak main hantu hantu? Alaaa amek straw, lepas tuh potong serong serong, lepas tu kan, potong tengah tengah straw tuh pastu letak straw yang da siap potong dekat jari. Nanti macam kuku kite tuh jadik panjang dan tajam. Letak dekat semua jari. Lepas tuh buat gaya macam hantu nak cekik orang sambil sakap.. "Hantuuuuu....Hantuuuu...." (-.-")

Ni antara 2 orang adik Irfan.
Ima & Kamilah.
(^______^)

Dengan doang neh lah kite maen hantu hantu.
(-.-")

Ada lagik 3 orang join maen sekali, tapi takde dalam gambar.
Tak transfer lagik gambar dari henpon Irfan.

Lepas maen hantu hantu, kiteorang maen teka teki. Bebudak kecit neh kan, banyak sangat teka teki. Tapi teka teki doang senang jer. Tapi masalahnya, kite satu teka teki pun tak dapat jawap. Ashane nak jadik kakak ipar yang hebat neh. Huwaaaaaaaaaaa.. (T________T) Lepas dah penat maen teka teki, dok lepak tengok cerita Hantu Bonceng pulak. Kite tak pernah tengok lagik. Baru nak tengok. Hihi. Ketinggalan zaman betul. Huhuhuk. 

Pastu sebelum balik rumah sewa, temankan Ucu dengan Acik (Aunty aunty Irfan yang rawk) sopping barang dapur dekat Masjid Tanah. Eh lupa nak sakap, rumah bakal abah mertua kite tuh dekat area Alor Gajah. Masa sebelum balik rumah sewa tuh, lunch dulu. Pastu bakal abah mertua kite sakap, 

Abah Mertua : Nextweek balik kampung tak?
Kite : Kite balik. Kan dah cuti raya.
Abah Mertua : Ha'ah. Nanti kirim salam mak ayah yer. Nanti bebila Intan free, datang lah lagik, tidur sini.. Kalau Irfan tak dapat amek, naek la bas. Sampai Alor Gajah, Abah atau Maklang amek. 
Kite : Hee ok. InsyaAllah...

(-.-") Wuuu~~ 
Sogan... (T__T)

Masa on the way balik rumah sewa, Irfan siap gelak gelakkan kite agik sebab kite pening, nak demam segala. Siap dia pergi 7e belikan kite panadol. (-.-") Kite mana biasa sangat pergi rumah orang. Lagi lagi rumah bakal mertua. Phewww~~ *lap peluh* 

Tapi apa-apa pun, terima kasih atas layanan yang sangat baek dari family Irfan time kite datang hari tuh daripada Abah, Maklang, Ucu, Acik, Tatam, Pakdak, Uwan, Atok dan adik adik. This is the sweetest love I ever tasted. :') Makin bertambah tambah tambah sayang dekat Irfan. ❤ Hihi. Doakan yang terbaekkkkkkkkkk! Aminnn~~

Nanti kite hapdet pasal hari Ahad pulak ek.
Tungguuuuu~~
(^__^)

13 comments

Faqihah Husni said...

Ni ke yang dia nak post tadi. Haha. Rindu kak.

Eyqa Hasnan said...

kak intan ! nextime nak ekowt boleyh ?

ecadwinkyasha said...

inilah penyebab xde entry tiga hari ye?....wahhhh,bestnye g uma mentua :)

syafikah said...

alaa sweetnya..hehehe .
btw suke sangat lagu kat blog kak intan neh. hehehe

✿ Cik Nisa ✿ said...

warhhhh :)

eykameow said...

lama2 biasa lah tuuu...hehehe! nebessss kannnn? :P Btw, pndai sis sesuaikan diri ! Memula mmg mcm tu kot...

But ada request,If semua dah ok leh la bg tips. kikiki eyka doakan yg terbaik utk sis saya yg comel ni :)

Miss you!

El Yana said...

sweetnya akak

Mario said...

wah...tak sabar nk tunggu kad jemputan...

cik nur said...

hurm habis mcm mana skang dah oke rasa demam lagi tak??hehehhe
kelakar la sis nie

emieysandra said...

ehehe. betul, 1st time g umah bakal mertua mmg rase nervous :)

aLya maNip said...

seronoknya sys!!!!!

da tak lama ni bleh makan nasi mnyak ni..hehe..

alya doakan yg terbaek utk sys :-)

♥ Amy Amir ♥ said...

shuwiiitttt , hee , kte baru nak pegi umah bakal mertua raye aji ni , lalala :P

aRa ❤ aFiq™ said...

wah syok g umah bakal mentua eh.. tp siyes ta pnh men antu2 2.. 1st tyme dgr.. hee

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13