Sunday, October 9, 2011

.wuuuu bestnyeeeee dapat dating dengan pakwe ittew....

.

Salam.

Kemaen gedik Dak Intan neh kan kan? Hak hak. Ok. Mari sambung cerita yang terbengkalai semalam. Sorry lah lambat hapdet sebab kite ade modul dari pagi sampai petang lepas tuh balik rumah terus pengsan. (-.-")

Ektuali semalam kite tak dating berdua. Al maklum lah, kan tak manis kuar berdua. Dan darah kami kan bakal manis. Cewah. Keh keh keh. :-P

Petang tuh, kite dah kuar awal dah, dengan kesayangan kite, Cimi dan Ana. Pergi Melaka Sentral sebab Ana nak balik kampung. Tapi tiket dia pukul 9 malam. So sebelum tuh, Ana sakap nak banje kiteorang karok. Yeayy! Apa lagik, karok ah sampai lebam ! Hihihi.

Ni Cimi.
Boleh panggil Kakak Cimi...
(^____^)

Ni Ana.
Kalau karok, suara dia sangat sedap...
Kalah Siti Kus.
Keh keh keh.

Ni Intan.
Dia memang comel.
Keh keh keh.

Ngaaaaaaa.... :-P

Dalam pukul 8 malam tuh, Irfan meset, dia sakap dia dah on the way nak jumpa kite. Yeay ! Nak pergi tengok muvee. Nak pergi makan makan.... Kite suruh dia datang Melaka Sentral sebab bas kawan kite pukul 9 malam. So, sementara tunggu bas Ana sampai, per lagik, snap ah gambar gediks gediksss.. Kikikiki... :-P

Pakwe ite memang suka buat muka ashamtu. 
Ganas lah konon.

Pandang la kite.. Pandang laaa... 
Pandang laaaa......

Isk...Pakwe ite namo tengok ite....
Hukhuk... :'(

Dia tengok depan, tapi namo senyum betul betul.
(T______T)

Tapi bila dia tenung kite, rasa macam nak pengsan.
Kite maluuuuuuuuuuuuu.......!
(Cepat cepat kutip jantung yang gugur)

OK FINE. 
Super Gedik betei Intan neh !
(-.-")

Masa jumpa Irfan, eksaited sangat. Kikikiki. Biasa lah kite neh, baru 3 hari tak jumpa, rasa macam dah tiga puluh ratus ribu tahun. Huhu.. Macam macam nak cerita....

Kite : Sayang...tengok jari kite neh. Yang ni lah yang kite tercakar tuuu.. Saket sangat....
Dia : Ish teruknyaaaaa....
Kite : Perli kite lettew. Benci lah ! Tapi sakit tauu.. Hari tu siap terkopek kulit dia lepas tu berdarah lepas tu nampak daging tauuu... 
Dia : Yer kerr.. kesiannya sayang Abang ni....
Kite : Alaaa tak teruja pun dengar kite cerita..
Dia : Nak teruja ashane? Eiii kesiannya... Teruknya luka Sayang ni... (sambil buat gaya teruja)
Kite : Ishhh....dia ni.... Geramnyeeeeee!

Hua hua hua. Sebab apa dia buat kite camtu? Sebab luka tuh sikit jer. Tapi sumpah sakit. Ish..saja jer lah kan, nak mengadu.. Irfan tuh memula memang nampak macam concern tapi dalam concern tuh, dia perli kiteeeeeeeeee.....! Suka sangat usik ngan sakat kite... (T___T)

Tadi petang, masa habes modul, kite memang kebulur gila pork. UiTM ada provide breakfast dengan lunch tapi biasalah, makanan free neh mana lah sedap. Bihun pun keras. Tapi telan jugak sebab lapar. Pastu habes jer modul, terus pergi makan dengan kawan kite, Ros.. Masa tuh, tetiba Irfan meset kite.... Masa tuh dia on the way balik kerja, dari KL nak balik Melaka..

Dia : Yunk..buat apa tu?
Kite : Kite tengah makan. Jemput makan Sayang...
Dia : Makan lah yunk. Bismillah...
Kite : Kite lapar sangat sangat sangat.. Gigil gigil makan ni...
Dia : Teruknya yunk..  Kesiannya Sayang Abang ni.. Patut la bergegar sampai sini. Dah, pergi makan dulu kenyang kenyang...
Kite : Sayang perli kite !!!!!!!!!!!!
Dia : Hehe.. :-P

See? 
Dia memang suka mengusik.
Tu buat kite makin sayang dekat dia.
(^__________^)

❤ I LOVE YOU ! 

Dekat gambar ni, rasa macam kerdil gila.
Padahal, dekat luar, tak de lah kerdil sangat.
Keh keh keh.

Ok, nak tidur dulu...
Esok tengahari nak dating lagiiiiii...
(Ektuali nak suruh dia repair skuter ite huhuhu)

Nanyte ~
(^_____^)

15 comments

azrijohan said...

nak komen

Muna rahimah said...

hahaha , lawaklah . sumpah suka gila baca blog kak intan sebab entry dia semua best ! sweet gilaaa :)

Sarah Naiema said...

jeles la lau baca entri love3 intan nie.. hehe

zulhilmi tempoyak said...

jelesnye rs...;p

Rossy Brown. said...

comel la kak Intan :D

ahsfantasy24 said...

Hehe..
usik2 mnje :)


Terbaru:
- Teman, aku sedar kamu sedang sedih tertindih luka. Berterusan kau menangis.
- Bajet 2012 Vs guru *Apa yang saya suka dengar tentang Bajet 2012 ni.

nuruashia ♥ said...

sys ni mnje laaa hek9!~ ske tgk hehehhe..mcm bdk2 hohoho

sharamli said...

Apasal pendek sangat ni hah? hah?

cikcimi said...

woi apepasal plak jadi kakak cimi. =.="

✿ cik atie said...

cimi oh cimi....
=_="

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

hohoii! itu rupenyer kak intan! ahaha! :)

Mr feckry said...

hopefully ke jinjang pelamin

emieysandra said...

one word i can say..suwitnyerrrrrrrrrrrrrrrr!!!

eykameow said...

hihihihi tersenyum shaye ayat darah-bakal-manis tuu ngeeee =D

cik nur said...

tak apa sis selagi boleh dating enjoy jer the moment

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13