Saturday, November 5, 2011

.awak sapu rumah ketua kampung sekali ker? :-P

.

Salam.

Busy betei hari neh. Macam macam kena buat since kite cuma the only one pompuan yang rajin. Keh keh keh. Ok tipu. Sebab Mama kite kan still tak boleh jalan, kaki simen sebab tulang dia patah pastu akak kite pulak tak sampai sampai lagik dari Penang. (-.-") So, kena ikut jer lah segala arahan Mem Besar. Angah tolong ini. Angah tolong itu. Pastu kite jawap, Mama, cepat lah baek. Angah penat. Makin kurus camneh. Hukhuk.

Nak gayut fon dengan yang tersayang pun tak sempat. Huhu. Last gayut fon tadik time petang.. Bila kite call die beribu ribu kali, tapi tak angkat. Maybe tengah busy buat preparation nak raye. Pastu bila dia kol kite balik, kite pulak tak angkat. Kite pulak yang busy. Hihihi. Last last dapat jugak cakap dengan dia kat fon. Tapi die tgh mengah mengah sebab tengah sapu sampah kat rumah.. So cakap dalam 5 saat lepas tuh letak fon. 

Ada lah majuk sikit sikit sebab dia tak jadik datang rumah kite petang tadik. Mama dah siap masak macam macam dah. Biasa ah, bakal menantu kesayangan. Ehem ehem. Semalam dia sakap, kalau sempat, dia nak datang, hantar lemang. Tapi since dia busy banyak benda nak buat, so tak pe lah. :-) Lagipun dia sakap, KALAU SEMPAT. (^__^)

Tetiba maghrib tadik dia meset kite... Yeayyy!! *eksaited betei* (-.-")

Dia : Sayang...Selamat Hari Raya.. :-* Adeh, sakit pinggang..
Kite : Selamat Hari Raya jugak Sayang..! :-* Kenapa sakit pinggang? Sapu sampah rumah ketua kampung ker? 
Dia : 3 rumah Abang sapu.. (Rumah Atuk, Rumah Bujang, Rumah Bakal Abah Mertua - Rumah doang sebelah sebelah jer) Dari belakang sampai ke depan. Dah bersih, hah puas hati. Kenapa? Rumah ketua kampung Sayang tak sapu lagi ke?
Kite : Haha. Tatau. Tak check pun. Kesian awak penat. Rehat lah.

Meset punya meset, last last dia sakap dia jadik datang rumah kite malam neh sebab nak hantar lemang. Hoyeahhh!! Malam raya boipren datang rumah. Untung laaa.. :-P Happy sangat sebab raya tahun ni dia ada disisi. Both Raya Aidilfitri dan Aidiladha. Hukhuk. 

Selamat Hari Raya Aidiladha!
Maaf Zahir dan Batin.

4 comments

nuruashia ♥ said...

epy idul adha systa..!! <3

eykameow said...

hehe me too ! harap raya2 akan dtg pun same :D happy for u sistaaa! mmuah!!

amalina harudin said...

nak lemang jugak.. makan kan untuk kite eh..
samat hari raya aidiladha kaka intan...
eh eh.. kat blog kite ade tag untuk akak.. lau sudi jawab la eh.

kusyi said...

salam aidiladha akak..

kite tag akak.

http://khusyee03.blogspot.com/2011/11/im-tagged.html
:P

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13