Saturday, November 12, 2011

.kalau sayang masak siput babi pun abang makan (-.-")

.

Salam.

Hoyeah! Hoyeah! Esok kite nak pergi dating. Yeyeyeye! Macam lah sebelas ribu empat puluh lapan tahun tak jumpa. Pang kang! :-P Ektuali, esok kite nak pergi JB! Ada majlis kawen adik BFF kite.. Mesti lah kite pergi dengan Super K. Kannn... Siapa lagik. Sementara dia masih ada dekat darat, haruslah pergi mana mana mana saja dengan dia.. (^__^)

Kebetulan, kite ada pow lemang yang kazen Super K jual. Tehee. Kazen Super K dia jual lemang dekat pasar pasar tani. Lemang dia kan, sumpah sedap. Doang ada jual rendang, serunding pastu macam macam makanan sekali. Sesape yang duduk JB tuh, try lah beli lemang kat kazen Super K. Klik SINI untuk maklumat lanjut. Cewah. Siap promote. :-P

Kiteorang buat sistem barter. Dia kasik kite lemang + serunding + rendang stok seminggu (Over betei, macam dapat jer. Haha..), kite kasik dia kek cekelet. So, petang tadik, kite buat lah kek cekelet tuh. Esok pagi pergi JB, singgah rumah kazen Super K tuh dulu then baru pergi wedding adik BFF kite..

Kek ni nak kasik kat kazen Super K.

Ektuali kite buat dua bijik kek.
Satu untuk Mama, satu untuk kazen Super K.

Yang kecit tuh untuk Mama.

Dia : Sayang tengah buat apa?
Kite : Kite buat kek cekelet tadik. Nak kasik Angah esok. Baru jer siap.
Dia : Abang nak kek cekelet jugak. Hukhuk.
Kite : Alaa..kite segan..
Dia : Sayang selalu masak tanak kasik Abang rasa kan.. Kecik hati Abang..
Kite : Alaa..Sayang tuh nanti kutuk kutuk kite. Sama jer macam Adik dengan Yeop. Kalau kite masak pape, ade jer nak kutuk.
Dia : Alaa..nanti kan Abang hidup dengan Sayang selamanya. Mesti lah Abang makan apa yang Sayang masak. Kalau Sayang masak siput babi pun, Abang makan. Masakan isteri kan... *nak pujuk lettew*
Kite : Eleh, ye lettew.
Dia : Tapi Sayang jangan lah masak siput babi eh. Haha.
Kite : Woi..kite tau lah! Kutuk kite lagiii!!!! *jerit*

Ni kek cekelet untuk Super K.
Kite cilok 4 slices dari kek untuk  Mama.
Teheee~

Mahap la, camera henpon neh memang camneh.
(T___T) 

Tinggal 4 slices jer kek untuk Mama.
Yang laen dah khatam.
HEHE.

Selamat datang lemak yang membahagiakan!
(^_________^)

20 comments

Eyqa Hasnan said...

kak intan . sumpah kecur tengok ! dah lama cari kek macam nie ~

aRa ❤ aFiq™ said...

kek yg na pos cni mane ? :D

nuruashia ♥ said...

ehem3....nuru nk jugak..!! nk order buless?? ehehhe..

HafizRahman.com said...

skrg ni dah ada kek segera ...kejap je dah siap..mak i slalu buat =)

intanurulfateha said...

@Eyqa Hasnan

try la buat. senang je :)

intanurulfateha said...

@aRa ❤ aFiq™

kehkehkeh ngade :p

intanurulfateha said...

@nuruashia ♥

boleee :) hihi tunggu sis bukak kedai k :p

intanurulfateha said...

@HafizRahman.com

itu mak u. i buat sndirik ;)

Rtp Farra Arisha said...

the cake looks too much best and delicious yeah? :')

Eyka said...

nakk!! :p

emieysandra said...

cantik! kreatif la sis ni..

D'ya Marshmello said...

wah kak intan, terliur tengok kek tu, comel jep.Boley la bukak bisnes mcm ni gayanya? hehe mane tahu dpt side income lbih kerr? huhu

JOM BACA & KOMEN : Thanks Bro Eyriqazz Sebab Sudi Singgah Sini

ZuhAsilaH said...

xnk kongsi resepi ke??uhuk2... ^^

cikcimi said...

AKAK, kite nak order la kek AKAK. 2kg bole tak?

♥ eyka elisha ♥ said...

alamaks cdpnye! meh la kongsi resepi. da lme tringin nk wt tp xtau -.-

Ainul Hayat said...

Intan,

Nanti Super K akan belayar balik ke?

eykameow said...

sis ! Nak!!! T_____________T *ok nak lari g beli kek coklat moist. slice je lah tapi... terliuq!*

NURAINEE RUHAIZAD said...

sedapnyer kek tu... btw, bf intan on bile?

Eyqa Hasnan said...

http://secretofeyqahasnan.blogspot.com/2011/11/segmen-saya-suka-blog-awak.html

untuk kak intan !

cik nur said...

telan air liur jaa nur tgk kak hehehe

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13