Friday, November 4, 2011

.teka teki tu tak susah langsung! :-P

.

Salam.

Yuhuuuuuuuuu~~ Kemalasan untuk menghapdet belog. Hihi. Ektuali bukan malas, tapi tak de masa tapi memang malas pun sebenarnye. Kikikiki. :-P

Hari tuh kan, kite pergi tengok muvee dengan Super K. Eksaited sekejap sebab dah berkurun tak tengok muvee sama-sama. Wiken jer mesti ada plan laen. Arituh dah pergi rumah mertua. Kehkehkeh. Pastu weekdays pulak busy dengan kelas. Pastu ade kelas sampai malam. Memang susah ah nak dating. Kalau semester lepas, hari hari dapat dating. Ngaaaaa. :-P 

Tapi hari tuh, tetibe jer Super K ajak kite tengok muvee. Biasanya kite yang ajak die. Keh keh keh. Eleh, rindu kite lettew. :-P Dia pick up kite dari kampus lepas kite habes kelas. Dah lah kite tengah comot time tuh. Kite kalau pergi kelas, memang selalu comot. :-D 

Lepas amek kite, terus gerak pergi Jusco. Kite nak tengok Real Steel sebab ramai sakap cerita tuh best. Tapi Super K tak suka. Sebab ceta tuh robot robot. (T__T) Last last dia beli tiket cerita Shark Night. Sebab dekat poster cerita tuh ade gambar pompuan seksi. Gggrr!! @#$%^&*

Masa tuh ada lagi sejam sebelum cerita tuh start. Wuuu~ So, Super K ajak lah kite lepak minum dekat Restoran yang kiteorang selalu lepak. Memandangkan kite dengan dia dah kenyang, kiteorang cuma makan ringan ringan jer - 2 ekor puyuh goreng kunyit dan minum minum jer. 

Time lepak minum tuh, borak borak biasa. Tetibe kite boleh pulak ajak dia maen teka teki. Padahal kite neh dalam kepala otak, satu teka teki pun takde. Keh keh keh. Pastu dia yang kasik teka teki dekat kite.

Banyak ah teka teki yang dia kasik. Macam..

Banyak banyak van, van hape yang sedap. Yang ni kite dapat jawap tapi take times jugak lah. Gile lembab otak kite. (T__T) Jawapannye Van Houten.

Tapi soklan pertama dia pada kite adalah...

Banyak banyak sabun, sabun apa yang tergantung. Puas kite carik jawapan tapi tak jumpa. Tapi dia dah sengih sengih dah sebab kite tau dia nak kenakan kite! Gggrr! Last last dia sakap jugak jawapannye. Jawapannya ialah sabun yang dekat sinki dekat restoran tuh. Alaa sabun yang tekan tekan dia keluar tuh, yang biasa ade dekat tandas awam. Mana aci kasik soklan camtuh!

Then dia kasik lagik soklan. Emm banyak banyak laki, laki apa yang lari laju. Puas kite carik jawapan, tapi hampa. Wuuu~ Pastu dia sakap..

Dia : Eleh, soklan pendek macam tuh pun tak boleh jawap ker?
Kite : Alaa...kasik soklan susah, memang lah kite tak dapat jawap. Cuba kasik soklan yang panjang sikit.
Dia : Ok. Emm.. *fikir*
Kite : Cepat laa..
Dia : Abu terjun dari bangunan tingkat 17. Bila sampai bawah, dia tak mati pun. Tak de cedera sikit pun. Kenapa?
Kite : Dia pakai.... *tak sempat jawap*
Dia : Dia tak pakai payung terjun ek.
Kite : Emmm..dia terjun dari tingkat atas ek?
Dia : Ye la.. Mana boleh terjun dari tingkat bawah ke atas pulak.
Kite : Emmm apa ekk..
Dia : Hah, cepat jawap. Tadi nak sangat soklan panjang.
Kite : Emm Abu tu orang ke apa?
Dia : Abu tu BURUNG! Hahahahaha.
Kite : Kuang asam kasik soklan macamtuh! Bengong Sayang. *cebik bibir*
Dia : HAHAHAHA.

Rasa macam nak lempar jer 
Super K dari tingkat 17 macam si Abu tuh!!!
!@#$%^&*I(!@#

Tapi kalau dia cedera parah, tak jadik pulak tengok muvee.
Sabar jer laaaaa.... (-.-")

6 comments

ainasuhana said...

teka-teki yang last tu kan memang kelakar! haha

iedalif said...

hahaha..sweet gler!

iedalif said...

hahaha..sweet gler!

D'ya Marshmello said...

haha serius sweet la, siap kasi teka-teki lagi. :) hehe

SINGGAH & KOMEN : Ciri-Ciri Lelaki Bajet Handsome

Heidi Shafiq said...

i dgn ipan boleh geng sbb suka pmpn seksi.. :D

eykameow said...

wakakakaka! best! nak kene kan boy ah! ahahhaahhahaha

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13