Wednesday, December 14, 2011

.ehem ehem, its my birthday :-)

.

Salam.

Teeheee. Gila lame tak hapdet belog. Tapi tak de lah sampai seminggu kan kan? Hihi. 4 hari lepas, genap kite 25 tahun. Macam tak caya jer yang kite dah 25 tahun. (-,-")

Ektuali tak plan apape pun untuk besday kali ni. Sebab ntah lah ek. Dah besar (kot). Keh keh. Dan sebenarnya, nak balik rumah weekend lepas. Tapi since kite neh macam tak berapa larat (tak suka sebenarnya) naek bas untuk balik rumah, sebab nanti kite demam. (-,-") Ni betul, tak tipu. Penat lah naek bas. Isk isk.. Lemah betul.

Lepas tuh Abah pulak busy, tak dapat cuti. So, Mama sakap, tak yah lah balik. Kalau Mama dah sihat sikit, Mama nak datang jumpa kite dekat rumah sewa. Tapi, kena tunggu Abah cuti lah. Hmm..rindu aaa kat doang semua terutamanya Chacha. (T__T) Hadiah besday Chacha pun kite dah beli, cuma belum ada kesempatan nak kasik.

Dan Encik Boipreng pulak dekat KL. Bukan dekat Melaka. Emosi pada malam besday agak tak stabil. Susah ah nak explain tapi kite cuma harap, Irfan ada depan mata. Thats my birthday wish. And he fulfilled it. :-)

Kiteorang jumpa petang 10 December. Then dia bawak kite pergi rumah kazen dia. Memula lepak lepak macam biasa jer lah, borak borak dengan kazen dan maen maen dengan anak buah dia. Tengah tengok tv, tetiba dia datang dekat kite, bawak sebijik kek, dengan 25 batang lilin yang menyala. Ceh, ada lilin tuh tak tahan. :-P Saja lettew nak buat kite ingat yang kite neh dah tua.

Masa tuh, memang agak terkezut lah kan. Sebab dia sebelum tuh, buat selamba jer. Dan kite pun konon konon dah sakap dalam hati, tak mau apape. Hihi. (konon) Pastu bila dapat kek, terus macam malu macam nak nyorok bawah meja. Time tuh, kazen kazen dia ada snap picca tapi tak teringat pulak nak transfer. Tak pe lah. Next entry nanti kite hapdet k! :-)

Adik - Kakak - Cik Intan

Tapi best lepak rumah kazen dia sebab anak anak buah dia best. Ada dua orang, Kakak dan Adik. Yang Adik manja gila. Yang Kakak banyak sakap. Tapi best. Hiiii...

Cik Intan & Adik

Then the next day, kiteorang pergi The Mines. Makan makan, and tengok muvee. Memula tengok muvee ceta Puss In Boots. Best hokeyh. I recommended korang semua untuk tengok ceta tuh. Berbaloi baloi ~~ Lepa tengok muvee, makan dekat Kenny Rogers, then order kek sebagai deserts. Santek pulak kek askem tuh. Sayang nak makan. (Padahal dah kenyang). Mesti lah Irfan kena habeskan. Teheeee~

Licin.
Nampak sangat lapar. :-P

Mata rabak.
(>___<)

Love !

Summer & Winter.

Then balik Melaka dan sampai Melaka, lapar lagik. Apa jenis perut ntah. Macam bela saka pulak. Huhu. Kiteorang pergi makan dekat satu restoran yang agak best. Sebab time makan, ada band nyanyi. Band tuh pulak, bebudak kecit. Tengah tengah makan, tetiba dengar orang nyanyi lagu Happy Birthday. Band tuh yang nyanyikan, so, satu restoran lah dengar.

Tapi sila jangan perasan. Dia bukan nyanyi untuk kite tapi untuk soang laki neh. Kawan kawan dia buat seprais untuk dia. Heeee. Tapi Irfan soh anggap macam doang nyanyikan untuk kite jugak. Hihihi. Belasah jer laaa... :-)

Masa on the way balik, Irfan ada nyanyikan satu lagu untuk kite. Lagu yang sama macam tahun lepas, cuma tahun lepas, dia atas kapal, dia main gitar dan tahun ni, dia depan mata kite dan dia tengah drive keta sebelah kite. :-)

video 
(^________^)

Kalau tak jelas sangat lirik dia, boleh search lagu dekat Youtube
Jamrud - Selamat Ulang Tahun

Lepas dia hantar kite balik rumah sewa, memula dia sakap dia nak balik KL terus tapi tak larat sebab dah lewat malam. Then dia balik rumah Abah dia yang dekat Melaka ni jer. The next day kiteorang date lagik. Hihi. Konon konon nak jumpa last before dia balik KL. Kiteorang pergi makan makan dekat Jusco Bandaraya Melaka. Then pergi karaoke. Lame tak karok sesama. 

Muka nak gembira.
(-.-")

Time neh makan dekat A&W.
Rasanya dah berkurun tak makan dekat sini.

Apesal lah rambut kite serabai sangat neh? (-.-")

Time karaoke. :-)

Lepas tu, 
balikkkkkkk~~
(^__^)

So, kalau orang tanya, apa yang Irfan kasik time birthday kite akan jawap... Tak de apape. Cuma dia bagi doa semoga kite sentiasa di lindungi tuhan, semoga semua angan dan cita cita kite tercapai, di beri umur panjang dan juga sihat selama lamanya... Sama macam dekat lirik lagu yang Irfan nyanyi time dalam kereta tuh. (video ada dekat atas)

Thanks untuk 'hadiah hari jadi' yang sangat bernilai.
Terima kasih. :-)

Maaf tak dapat reply semua birthday wish dekat FB.
PC rosak, ni pun pinjam lappy kawan. :'(

23 comments

Myra Jay said...

Happy Besday...

Moga panjang umo dan murah rezeki ;)

Mila Ahmad said...

heppy besday kak intan!

Nour Eyza said...

hepi bufday sis intan! saya punya birthday 8hb hari tu pun sy xdapat apa2..hehee

tayah sedih sebab org yg kita syg ada sekeliling kita,, =)

ezzyra said...

bestnya kak intan...romantik btol..hehe...jelesnya..happy belated bday kak intan..

ahsfantasy24 said...

happy belated bfday dear!

..flaming0s jazz.. said...

hepy besday kakak ! nice moments tu dgn husband to be . Agagaa ~ Act , nk gtaw sometim . Sorry if this will spoilt ur mood . Dalam islam , haram tiup lilin mase sambut harijadi . Bleh search kat utube , ceramah ustaz azhar pasal ni . Just menasihati and bagitau apa yang saya rasa ptot bg taw . Hehe . jangan mrah sy kak intan . :) Btw , moga2 majlis akak n abg ipan nnti jd . Amin . *__^

HafizRahman.com said...

buzday intan....biler nak kawin...hihi...eyka dah tunang...hana dah kawin...u menyusul tak lama lg kan? hehe...well smoga jodoh u dgn Irfan brpnjgn...sweet couple... =)

FatihahRadzi said...

hepi besday kak intan ,sgt romantik okeh !

||aLeaSaRa|| said...

wah happy birthday ye sis ^^

suka sggh blog ni lagi dan lagi :)

Cik Bhulat said...

selamat panjang umur..semoga anda sentiasa diberkatinya walau apa pon angka nya =)

misslavenderaida said...

happy belated besday sis. :)

moga bahagia slalu...

Rara Nasiha said...

Happy birthday dear :)

Si Mata Hitam said...

k.intan ! hihihi .
bile tgk vdeo , bace sume ceta koang , ttgk gamba , tak saba nk tgk koang disatukan . takpaya tunang tak bule ke ? kawen teros je lah . kite yang takut , okay (: hee . cepat ah kawen ! da kawen mesti lagi best !

Sally Yatiey said...

Happy birthday sis :)

Nurulchumel said...

restoran mana yg ada live band tuh?
:)

sharamli said...

suke la tu. Tapi dah tua. Wekkk

TSYA'Z (~_^) said...

hehehe... kelakar nye suara,,, ke, sesaja buat suara macm tu... tapi so sweet la korg... :))

Lady Shana Sweet said...

happy birthday!!! huhu

::dEyb:: said...

happy birthday sis intan....semoga bahagia selalu!! ;)

qiela-san said...

wahhhhhhhhh... sweet nyeeee.... semoge korang bahagia n hepi2 selalu.. takmo seday tau.. miss u n miss kek cekelat too..huhuhu

Juliet_iRa~" said...

happy birthday sis intan!heee

comel je even da 25..:D

Puteri Iqa Izyan said...

happy belated birthday sis intan =))

[fArAh aLiAs] said...

jom maen game yang best. release tension!

http://coretanharapan.blogspot.com/2011/12/jom-release-tension-sekejap-ayuh.html

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13